Kiemelt hírek (x)

MKB - Varga Mihály: az állam "univerzális bankként" szeretné tovább működtetni az MKB-t
2014.07.30. 14:54 | Hírek

A magyar állam "univerzális bankként" szeretné tovább működtetni az MKB-t, a banknál szükséges egy "reorganizáció, feljavítás" is - mondta Varga Mihály kedden az Inforádió Aréna című műsorában, hozzátéve, hogy a bank további sorsáról a szerdai kormányülésen döntenek.

Legfontosabb a biztonság: a MasterCard minden hónapban 1,8 milliárd kártyás tranzakciót ellenőriz szúrópróbaszerűen
2014.07.29. 12:29 | Hírek

A bankkártya-birtokosok számára a világon mindenütt elsőrendű fontosságú kérdés a biztonság. Éppen ezért a MasterCard minden hónapban 1,8 milliárd bankkártyás tranzakciót ellenőriz szúrópróbaszerűen világszerte, hogy kiszűrje a visszaéléseket – közölte a kártyatársaság.

Orbán: 50 százalék felett a nemzeti tulajdon aránya a magyar bankrendszerben
2014.07.26. 17:19 | Hírek

Az MKB Bank megvásárlásával a bankrendszeren belüli magyar nemzeti tulajdon aránya meghaladta az 50 százalékot - hívta fel a figyelmet szombati tusnádfürdői beszédében Orbán Viktor miniszterelnök.

Kormányzati és ellenzéki reagálások az MKB megvásárlására
2014.07.26. 17:14 | Hírek

Az alábbiakban az MTI hírszolgálata alapján ismertetjük az állam által MKB Bank megvásárlásával kapcsolatos nyilatkozatokat a kormány és az ellenzék részéről egyaránt.

MKB - BayernLB: a magyar kormány vásárolja meg az MKB-t
2014.07.24. 13:47 | Hírek

A magyar kormány vásárolja meg az MKB Bank Zrt.-t (MKB Bank) a Bayerische Landesbanktól (BayernLB) - közölte csütörtökön a bajor tartományi bank.

Több tonnányi és sok milliárd forintnyi valutát hoznak haza a magyarok külföldről
2014.07.23. 13:08 | Hírek

Hétezer forint: ekkora összegnek megfelelő valuta marad a hazatérő magyar turisták csaknem egyharmadánál. Tízből csupán hatan figyelnek arra, hogy ne váltsanak át a szükségesnél több külföldi készpénzt az utazás előtt. A magyar turisták hét százaléka pedig nagy címletű külhoni bankjegyeket is hazahoz, akár tizenötezer forintnál is nagyobb értékben – derül ki a MasterCard kártyatársaság friss felméréséből.

 

Kiemelt akciók (x)

Minden cikk korlátozás nélkül olvasható a Bankkártya.hu-n a Labdarúgó VB végéig!
2014.07.01. 00:23 | Hírek

Ki nyer a Labdarúgó VB-n? Ön biztosan, hiszen ezúttal két teljes hétig megnyitjuk az összes előfizetői cikkünket a látogatók előtt, egészen a döntő utáni első hétköznap reggel 8-ig, a Bankkártya Hírlevél tagok pedig az akció alatti regisztrációval (!) további fél évig INGYEN olvashatják a Bankkártya.hu előfizetői cikkeit.

10% kedvezmény a "Modern fizetési megoldások" konferenciára a Bankkártya.hu-n
2014.06.11. 07:00 | Hírek

A közszolgáltatássá minősített parkolás, az autópálya használat, a városi közösségi, a helyközi és a vasúti közlekedés mobilfizetéssel elérhetővé válik úgy, hogy az embereknek csupán egy rendszert, a Nemzeti Mobilfizetési Rendszert kell használniuk. Emellett végre elhagyja a pilot üzemmódot a MobilTárca fizetési rendszere, és itthon is egyre ismertebb a BitCoin. Milyen kihívásokkal kell megküzdenie az IT és a pénzügyi szektornak és egyáltalán mennyire elterjedtek az alternatív fizetési módok ma Magyarországon? A Napi Gazdaság "Modern fizetési megoldások" című konferenciáján szakértők segítségével keressük a választ ezekre a kérdésekre és vizsgáljuk azt is, hogyan változott az elmúlt évben a készpénzmentes fizetéshez kapcsolódó kormányzati stratégia.

18-35 közt vagy? Teszteld Budapest élményeit 10.000 Ft költőpénzzel!
2014.04.29. 11:15 | Akciók

A 18 és 35 év közötti vállalkozó szelleműek most pályázhatnak 10.000 Ft költőpénzre, melyből változatosan bemutathatják Budapest szórakozóhelyeit és kulturális nevezetességeit PayPass kártya használatával. 500 pályázó kap ehhez költőpénzt, a pályázatok elbírálása folyamatos lesz a jelentkezési időszakban. A fődíj egy gyakornoki pozíció a We love Budapest szerkesztőségében, illetve egy fesztiválnagyköveti státusz a MasterCardtól. Hajrá! :)

Meghosszabbítja internetbankos havidíj akcióját a K&H Bank
2014.03.28. 15:31 | Akciók

Újabb hosszabbítás: a K&H Bank úgy döntött, hogy márciustól nyárig kitolja a K&H e-bank havidíj kedvezményét, mely eredetileg február végén lejárt volna.

Üzemanyagár-csökkentő akció az OMV-nél csak érintésmentesen fizetőknek
2014.03.25. 13:53 | Akciók

Aki az OMV töltőállomásokon tankolását MasterCard Paypass vagy Maestro PayPass kártyával fizeti (bármely banktól), az 250 Ft értékű OMV üzemanyag kupont kap ajándékba, melyet legalább 25 l tankolás esetén használhat fel áprilisban.

Most 3 hónapig a bank fizet minden díjat 10 ezer forintig ebben az akcióban
2014.03.24. 08:34 | Akciók

Azok számára, akiknek ezt a bank telefonon felajánlja és akik közülük teljesítik is a feltételeket, most 3 hónapon keresztül minden díjat a bank fizet legfeljebb 10  ezer forintig ebben az akcióban.

Egyéb hírek

Két bank újítja fel a Made in CzechoSlovakia márkát
2014.07.30. 14:55 | Hírek

A Made in CzechoSlovakia kereskedelmi márka felújítását tervezi a prágai Ceská Exportní Banka (CEB) és a szlovák Eximbanka. A két bank együttműködési szerződést írt alá kedden Pozsonyban, amely a márka felújítását is lehetővé teszi - közölte a CEB Prágában.

A SZÉP-kártyákról visszautalt összeg után nem igényelhető vissza az szja és az eho
2014.07.29. 15:52 | Hírek

Nem igényelhető vissza a SZÉP-kártyákról a munkáltatóknak visszautalt összeg után a kifizető által megfizetett személyi jövedelemadó (szja) és egészségügyi hozzájárulás (eho) - hívja fel a figyelmet az állami adóhatóság.

A bankszanálási alap megkezdte működését
2014.07.29. 15:51 | Hírek

Megtartotta alakuló ülését a Szanálási Alap igazgatótanácsa, miután hatályba lépett az Országgyűlés által július 4-én elfogadott, úgynevezett bankszanálási törvény - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium kedden.

A Jobbik ingyenessé tenné a banki szolgáltatások egy részét
2014.07.29. 15:47 | Hírek

A Jobbik szociális bankszámla konstrukció létrehozását javasolja, ez az átlagfizetés mértékéig minden állampolgár számára ingyenessé tenné a banki szolgáltatásokat.

Jobbik: a következő 10 évben nem vezetik be az eurót Magyarországon
2014.07.29. 15:45 | Hírek

A Jobbik a bankjegycserékből arra következtet, hogy 10 évig biztosan nem vezetik be az eurót Magyarországon.

Pénzvadászatot tartottak Berlinben
2014.07.29. 15:44 | Hírek

Berlinbe érkezett az Eldugott készpénz (Hidden Cash) nevű jótékonysági mozgalom: a német főváros egyik parkjában vasárnap több százan kutattak a pénzes borítékok után, amelyeket egy gazdag amerikai rejtett el.

 

Kártyapiaci sajtószemle

Az Amazon a bankszektorba igyekszik
2014.07.29. 15:55 | Sajtószemle

Egy számla alapján vált biztossá, hogy az Amazon hamarosan piacra dobja bankkártya olvasóit - írja a Geeks.hu.

Így nyúlják le a pénzt a bankkártyádról, pillanatok alatt + fotók
2014.07.29. 15:53 | Sajtószemle

Még mindig meglepően sokan írják fel bankkártyájukba, pénztárcájukba a PIN-kódjukat. De az is valószínűsíthető, hogy a gyenge, könnyen kitalálható kódoknak köszönhetően tudnak pénzt felvenni a tolvajok, ha ellopnak egy bankkártyát - írja a Pénzcentrum.hu.

Felvettek? Itt nyiss bankszámlát!
2014.07.29. 15:49 | Sajtószemle

Amikor némiképp már csillapodott az öröm, hogy felvettek, át kell gondolni a továbbtanuláshoz szükséges tennivalókat. Ha diákhitelt igényelsz majd, mindenképp bankszámlát kell nyitnod, de hitel nélkül is szükséged lesz erre a szolgáltatásra. Jó hírünk van: a bankok bombázó ajánlatokkal csábítják a diákokat. Jellemzően csak havi néhány száz forintba kerül, de akár ingyenes is lehet a bankkártya bankszámlástul. A választáshoz érdemes átgondolni, mire használod majd a számlát - írja Azénpénzem.hu.

Csalásfigyelő szolgálat: így vigyáznak a pénzünkre
2014.07.29. 15:48 | Sajtószemle

Visszük-e magunkkal a bankkártyát nyaraláskor, hol fizetünk vele szívesebben, itthon vagy külföldön? – erre a kérdéssel is foglalkozott a Napközben pénteki adása - írja a Híradó.hu.

Nem éri meg, mégis készpénzzel fizetünk
2014.07.26. 17:21 | Sajtószemle

Az érintés nélküli funkcióval ellátott bankkártyák száma tavaly hazánkban is átlépte az egymilliós határt, háromból ketten mégis úgy érzik, a leggyorsabban akkor szabadulnak a kasszától, ha bankjegyekkel fizetnek. Havi kiadásunk 62 százalékát még mindig készpénzzel fedezzük - írja a Piacésprofit.hu.

Jól teljesített a VISA
2014.07.26. 17:11 | Sajtószemle

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

 

 

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó