!!! KIEMELT CIKKEK !!!

SoftPOS már Magyarországon is, felejtsd el a bankkártya terminált!
2020.12.22. 08:00 | Hírek

Világszínvonalú fizetési innovációt hozott el Magyarországra a Fizetési Pont. A közelmúltban megjelent SoftPOS szolgáltatás elsősorban a mindig úton levő üzletkötők, ügynökök, taxisok vagy például futárok számára nyújt maximális kényelmet a kártyás fizetésekhez. Nézzük meg, mire jó a SoftPOS és hogyan használhatjuk?

Process Solutions: Közel 20%-kal csökkent a betegszabadságon töltött napok száma a koronavírus járvány időszakában
2020.12.17. 10:39 | Hírek

A régió vezető BPO vállalata, a Process Solutions (PS) elemzése alapján a magyar munkavállalók kevesebb betegszabadságot vesznek ki, részben a home office miatt

A nagy POS összehasonlító teszt: ismét a Fizetési Pont adta a legkedvezőbb ajánlatot
2020.12.11. 08:00 | Hírek

Sok vállalkozás került kellemetlen helyzetbe azzal, hogy január 1-től kötelezően kell az elektronikus fizetési lehetőséget biztosítaniuk - segítsünk nekik! Próbavásárlással a négy legnagyobb, komoly POS terminál szolgáltató ajánlatát összehasonlítottuk, és cikkünkben megmutatjuk ki a legjobb.

Miért fontos, hogy a karácsonyi időszakban már legyen POS terminálod?
2020.12.10. 08:00 | Hírek

60 ezer olyan vállalkozás van ma Magyarországon, akinek január 1-től kötelezően biztosítania kell az elektronikus fizetés lehetőségét, a legtöbben mégsem igényeltek még terminált a nyilvántartások szerint. Sokan játszanak kivárásra, hogy elkerüljék a költségeket, amíg nem kötelező, ez azonban valójában nem éri meg - sőt, a vállalkozás nagy eséllyel a saját dolgát nehezíti meg, és talán a határidőről is lecsúszik, ha a karácsonyt nem működő terminállal várja.

Az OTP Bank lett az Év Bankja 2020-ban
2020.11.23. 08:00 | Hírek

Az OTP Bank lett a Mastercard – év bankja 2020 verseny fődíjasa, az Év bankára elismerést pedig Becsei András, az OTP Jelzálogbank vezérigazgatója kapta. A november 19-i díjátadón a szokásos 7 kategória mellett, idén először kiosztották az év digitális banki szolgáltatásáért járó díjat is.

Van-e jövője a bankkártyának a digitális- és azonnali fizetés mellett?
2020.11.12. 08:00 | Hírek

Március másodikán elindult az azonnali fizetések rendszere. A bankszektor 30-40 milliárd forintot és több százezer munkaórát fordított erre a fejlesztésre, ezáltal az innováció a magyar bankszektor valaha volt legnagyobb egyszeri beruházásává nőtte ki magát. A rendszerrel kapcsolatban azóta is számos kérdés felmerül: Mik az első tapasztalatok a rendszerindítás óta és mi a következő lépés, mi kell ahhoz, hogy széleskörű mobilfizetési és egyéb digitális szolgáltatási kör épülhessen rá? Az új erős ügyfél-hitelesítési eljárásokra történő átállásra biztosított időszakot meghosszabbították, ám a határidő vészesen közeledik, lássuk, hogyan állunk a start előtt? Ismét: Kártyapiac 2020 online szakkonferencia - 2020. november 25-26.

Honnan tudom, kötelező-e bankkártya terminált használnom?
2020.11.11. 08:00 | Hírek

A kérdésre egyszerű a válasz akkor, ha tudjuk, hogy most is kötelező online pénztárgépet használnunk: ekkor kötelező a terminál is. De azoknak is szeretnénk segítséget adni, akik most indítanak vállalkozást, nyitnak boltot, állnak egy üzlet élére: egyszerűen szólva, nem biztosak benne, kötelező-e nekik a bankkártya terminál használata 2021. január 1-től.

Az Ingenico csatlakozott a Worldline-hoz, új globális piacvezető jött létre a fizetési szolgáltatások piacán
2020.11.04. 08:00 | Hírek

A Worldline bejelentette, hogy az Ingenico megvásárlásával új piacvezetővé lépett elő a nemzetközi pénzforgalom területén. A Worldline elkötelezett az olyan fizetési megoldások működtetése mellett, amelyek életképes gazdasági növekedést tesznek lehetővé, és erősítik a társadalmi bizalmat a korszerű fizetési lehetőségek iránt. Globális jelenlétével, valamint a kiváló megoldások, az innováció és a fenntarthatóság iránti elkötelezettségével a Worldline felgyorsítja az európai fizetési iparág fejlődését.

Magyarországon is hódít a 'SHOP THE LOOK' szemlélet
2020.10.28. 08:00 | Hírek

A GLAMI.HU divatkereső platform vizuális kereső szolgáltatását igénybe vevő vásárlók 80 százaléka képernyőképeket használ termékek keresésére. A felhasználók előszeretettel keresnek tévés produkciók képkockáira, ezek közül is az egyik legnépszerűbb a Netflix „Stranger Things” című sorozata. A GLAMI.HU képi keresés szolgáltatása megduplázza a partnerüzletek konverziós arányát. A GLAMI.HU egy évvel ezelőtt indította el vizuális keresési szolgáltatását, amely egy mobillal készített fotó vagy egy netről lementett kép segítségével egyetlen felületen több száz európai webáruház kínálatát teszi kereshetővé. Az egyre népszerűbb funkció nem csak a felhasználói élményben jelent nagy előrelépést, de jelentősen hozzájárul a webáruházak forgalmának növekedéséhez.

Megéri a bankkártya terminál? A kártya már legyőzte a készpénzt!
2020.10.21. 08:00 | Hírek

“Megint csak a bankoknak kell majd fizetnem” - sokakban fogalmazódott meg ez a gondolat, amikor a kormány 2021. január 1-i határidővel kötelezővé tette a bankkártya terminálok használatát mindenkinél, aki online pénztárgépet használ. Nem is ok nélkül, hiszen költsége valóban van a terminál üzemeltetésének. Ha viszont azt nézzük, hogyan vásárolnak, fizetnek a magyarok, azt látjuk, hogy mégiscsak visszahozza majd a költségét.

Öt jótanács kiskereskedőknek 2021-re
2020.10.15. 08:00 | Hírek

A kormány április 16-án jelentette be, hogy 2021 januárjától minden online kasszát használó kereskedő köteles lesz elektronikus fizetési módot biztosítani vásárlóinak. Az egyszerű és biztonságos fizetések globális piacvezetője, az Ingenico Group (Euronext: FR0000125346 -  ING) 5 hasznos tanáccsal segíti a megfelelést.

Tájékozatlanok a kiskereskedők az elektronikus fizetések kötelező bevezetésével kapcsolatban
2020.09.09. 14:05 | Hírek

A kormány április 16-án jelentette be, hogy 2021 januárjától minden online kasszát használó kereskedő köteles lesz elektronikus fizetési módot biztosítani vásárlóinak, ám a tapasztalatok alapján a kiskereskedők jelentős része még nem kezdte meg a felkészülést a megfelelésre.

 

Koronavírussal kapcsolatos friss hírek

Online folytatódik a Dobbantó Program
2020.03.27. 09:00 | Hírek

A Budapest Bank és a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány együttműködésén alapuló Dobbantó Program a nők vállalkozói ismereteinek és készségeinek fejlesztését tűzte ki célul immár 10 éve. A koronavírus-járvány nyomán kialakult helyzetben a program szervezői még fontosabbnak tartják a vállalkozónők támogatását, ezért online képzést és klubokat hirdetnek meg.

A Mastercard 29 országban teszi elérhetővé az egyérintéses fizetések összeghatárának emelését
2020.03.27. 08:00 | Hírek

A Mastercard megerősítette elkötelezettségét az egyérintéses fizetések magasabb összeghatára mellett egész Európában. A mostani döntés 29 országot, köztük Magyarországot érinti és gyors választ ad a mostani, rendkívüli helyzetben felmerülő igényekre.

Megkétszereződött az e-számlafizetésre regisztrálók száma az elmúlt napokban a Díjnet rendszerében
2020.03.26. 09:00 | Hírek

Több mint 80 százalékkal megugrott az új regisztrációk száma a koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzetet követően a vezető független e-számlakezelési platform rendszerében, a korábbi időszak átlagához viszonyítva. A Díjnet partnereivel együtt azon dolgozik, hogy az újonnan regisztráló ügyfelek a lehető legrövidebb időn belül áttérhessenek az elektronikus számlafizetésre. A platformon tavaly már mintegy tízmillió e-számlát bocsátottak ki országos és regionális szolgáltatócégek.

Március 27-ig meghosszabbította a Diákhitel Központ a hiteligénylési határidőt
2020.03.26. 09:00 | Hírek

A koronavírus járvány okozta nehéz helyzet miatt a Diákhitel Központ meghosszabbította a hiteligénylés határidejét a szabad felhasználású Diákhitel1 tekintetében. Ennek értelmében az a hallgató, aki 2020. március 27-ig leadja igénylését, már áprilisban megkapja a kért összeget. A járvány ideje alatt folyamatosan igényelhető a képzési költségre fordítható Diákhitel2 is.

Fontos részletek derültek ki a moratóriumról és az 5,9 százalékos hitelekről
2020.03.26. 08:00 | Hírek

Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke ismertette, hogy mit javasolna az MNB a moratórium alatt felgyűlt kamatok kapcsán.

Megjöttek az új kormányrendelet szerinti kölcsönök: több banknál is elérhető az 5,9 százalékos személyi hitel
2020.03.23. 13:00 | Hírek

Elsőként az OTP Bank, a K&H Bank, és a Takarékban kínálja az 5,9 százalékos személyi kölcsönt.

VÉGRE! Elindult a közlekedési mobiljegy a Volánbusz járatain
2020.03.23. 12:00 | Hírek

A nagy cégek közül, melyeknek a szolgáltatásait igénybe vesszük, évek óta a Volánbusz az egyetlen, ahol nem lehet semmilyen módon elektronikusan fizetni. A koronavírusnak kellett eljönnie, hogy ez megváltozzon, akkor viszont napok alatt össze tudták rakni.

Az MNB szerint a magyar forint biztonságos, a készpénz használata nem jelent extra kockázatot
2020.03.21. 18:00 | Hírek

A koronavírus terjedése szempontjából a készpénz használata nem jelent extra kockázatot az egyéb közös használatú tárgyakkal való érintkezéshez képest. A Magyar Nemzeti Bank és a jegybankon kívüli készpénzlogisztikai szolgáltatók napi rutinjának a része az elhasználódott bankjegyek kiszűrése a forgalomból, azonban a hétköznapi vásárlások során mindenkor fontos az alapvető higiéniai szabályok betartása.

NEM engedi el a hitelkamatokat a hitelfizetési moratórium!
2020.03.21. 09:00 | Hírek

A koronavírus világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében szükséges azonnali intézkedésekről szóló kormányrendelet csak haladékot ad a hitelkamat megfizetésére, de nincs arról szó, hogy nem kell megfizetni azt. Ez a hitelkártyák és a folyószámlahitelek esetében elég nagy időzített bombát jelenthet.

A bankkártyás fizetés értékhatárának emelésére szólítja fel az MNB a pénzügyi rendszer szereplőit
2020.03.21. 08:00 | Hírek

A fizikai kapcsolatok számának csökkentése érdekében az érintéses fizetési kártyás vásárlások esetében a PIN kód kötelező használatára vonatkozó 5 ezer forintos értékhatár 15 ezer forintra történő emelésére szólítja fel a bankokat és a kártyatársaságokat a Magyar Nemzeti Bank. A mielőbbi alkalmazhatóság érdekében a jegybank a vonatkozó jogszabályok módosítását javasolja a kormánynak.

Ezeknél a bankoknál már elérhető az olcsó személyi kölcsön
2020.03.21. 00:00 | Hírek

Mostantól új feltételek vonatkoznak az egyik legnépszerűbb lakossági hitelre, a személyi kölcsönökre: maximum 5,9 százalék lehet a teljes hiteldíjmutatójuk.  Ez azt jelenti, hogy egy 1 millió forintra vetítve egy 5 éves kölcsön havi részlete alig több mint 19 ezer forint. Több lakossági bank a jogszabály életbe lépése miatt felfüggesztette a személyi kölcsönök befogadását, folyósítását és az új feltételek alapján kidolgozza az új konstrukciókat. Akadnak viszont bankok, amelyeknél már elérhető az 5,9 százalékos kamatplafonnak megfelelő személyi kölcsön.

Nem lesz könnyű az 5,9 százalékos lakossági hitel igénylése
2020.03.20. 23:00 | Hírek

Az OTP Bank a mai naptól befogadott hiteligénylések esetén jelentősen szigorítja a lakossági hitelhez jutás feltételeit - értesült a Bank360.hu. A szigorítás előszele lehet annak, ami az 5,9 százalékos THM-ű személyi kölcsön igénylőire vár.

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó