Hírek

« < 1 2 3 4 5 > »

Egyre gyakrabban találkozunk majd chatbotokkal a közeljövőben

2019.07.26. 12:00 | Hírek

A chatbotok a mesterséges intelligencia talán legismertebb megjelenési formái az ügyfelek, vásárlók széleskörű nyilvánossága előtt. Arról, hogy hol tart most ez a piac, a RowanHill Digital (RHD) egyik szakértőjével beszélgettünk.

Az új pénzügyi technológia egyre jobban beszivárog az életünkbe a következő években

2019.07.17. 08:00 | Hírek

A RowanHill Digital összeszedte a hazai fintech, tehát pénzügyi tematikájú startup kezdeményezéseket. Ebből látszik az is, hogy számos kezdeményezés lát napvilágot ebben a tárgyban hazánkban is, és a java még csak most jön, főleg, hogy a magyar vállalkozásoknak külföldön is meg kell mérettetniük magukat. Papp Kristóf Áronnal, a RowanHill Digital szakértőjével folytatott beszélgetés második része.

Megmozdult a hazai fintech piac

2019.07.12. 08:00 | Hírek

A RowanHill Digital összeszedte a hazai fintech, tehát pénzügyi tematikájú startup kezdeményezéseket. Izgalmasabbnál izgalmasabb ötletek és egyben idők jellemzik most ezt az iparágat, melynek aktuális hazai helyzetéről a RowanHill Digital szakértőjével beszélgettem.

Mi várható Magyarországon a neobankok kapcsán?

2019.06.28. 08:00 | Hírek

Napjaink egyre érdekesebb - és futótűzként terjedő - pénzügyi tematikájú mobilappjai az úgynevezett neobankok, amelyeknek még bankfiókjuk sincs. A neonbankokról Papp Kristóf Áronnal, a RowanHill Digital szakértőjével beszélgettünk. A második részből kiderül, milyen újdonságokkal várják a neobankok az ügyfeleket és boncolgatjuk a magyar neobank jövőt is.

Hatalmas, több éves intermodális fejlesztési projektbe kapcsolódik be a RowanHill Digital

2019.06.26. 13:00 | Hírek

2019. június 19-21 között rendezték meg Budapesten az Interreg Central Europe által támogatott, CORCAP project Kick-off meeting-jét. A T2-es Tematikus Munkacsomag szekcióban az egyik közép-európai fő közlekedési folyosón zajló  multimodális teherfuvarozás pilot tevékenységeivel foglalkoztak. A RowanHill Digital a Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. szerződött partnereként bemutatta a kikötő területén megvalósítandó okos forgalomirányítási rendszer fejlesztési terveit. Illés Balázzsal, a RowanHill Digital üzleti tanácsadójával beszélgettünk arról, hogy cégük hogyan kapcsolódik ehhez a hatalmas projekthez.

Győzhetnek-e idővel a neobankok a hagyományos bankok felett?

2019.06.18. 08:00 | Hírek

Napjaink egyre érdekesebb - és futótűzként terjedő - pénzügyi tematikájú mobilappjai az úgynevezett neobankok, amelyeknek még bankfiókjuk sincs. A neonbankokról Papp Kristóf Áronnal, a RowanHill Digital szakértőjével beszélgettünk. Az első részből kiderül, miért is jó ez az ügyfélnek és milyen szolgáltatók közül választhatunk Magyarországon.

Még csak tapogatóznak a fogyasztó számára is hasznos blockchain technológiáknál

2019.06.03. 08:00 | Hírek

A blockchain nem egy univerzális megoldás bármire, viszont több területen hiánypótlóként szolgálhat és olyan újdonságokat hozhat, melyet ma még elképzelni sem tudunk. Hol tart a blockchain technológia most, milyen gyakorlati példákban látjuk a működését a bitcoin és a kriptodevizák mellett? Juhász Csabával, a RowanHill Digital szakértőjével beszélgettünk.

A magyarok kétharmada okostelefonnal fizetne bankkártya helyett

2019.05.31. 21:40 | Hírek

A Mastercard most publikált adatai szerint a magyarok több mint kétharmada mobiltelefonját használná bankkártya helyett, a válaszadók negyede pedig okosóráját is szívesen használná erre a célra. A fizetéstechnológiai cég szerint a mobiltárcák növekvő száma és az egyre nagyobb szabadságot biztosító pénzügyi szolgáltatások rövid időn belül jelentősen megváltoztathatják pénzügyi szokásainkat.

Alapvetően változtathatja meg jövőbeli életünket a blockchain, az élet számos területén

2019.05.29. 08:00 | Hírek

Egyre többet hallunk a mintegy bő évtizede feltalált technológiáról, a blockchainről, melyet eleinte az anonim pénz, a bitcoin alapjának gondoltak, de aztán kiderült, hogy számos más dologra is alkalmas. De pontosan mire? Juhász Csabával, a RowanHill Digital szakértőjével beszélgettünk.

Eddigi legsikeresebb évét zárta a GRÁNIT Bank

2019.05.29. 08:00 | Hírek

Működésének legsikeresebb évét zárta 2018-ban a GRÁNIT Bank. A bank vezetése a tervezettet meghaladó, az előző évhez képest 23 százalékkal bővülő 1,24 milliárd forintot elérő adózás előtti eredményről számolt be a részvényeseknek a május 27-én tartott közgyűlésén. Miközben a bank immár az ötödik nyereséges évét zárta, mérlegfőösszege a tervezettet meghaladó mértékben bővült és 2018 végén elérte a 354 milliárd forintot. Az 1 milliárd forint adózás utáni eredménynek az eredménytartalékba helyezéséről is döntöttek a részvényesek a bank május 27-én megtartott közgyűlésén.

« < 1 2 3 4 5 > »

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó