Hírek

« < 1 2 3 4 5 > »

A digitális képességeink fejlesztése lehet az egyik kiút a koronavírus-járványból

2020.04.18. 08:00 | Hírek

Az emberiség egy minden korábbinál nagyobb kísérletbe kezdett az önkéntes karanténokkal és a házi munkavégzéssel a koronavírus-járvány hatására, ami részben velünk marad a későbbiekben is. Több cég rájöhet arra, hogy az otthoni távmunka jól és hatékonyan működik, így azokra a képességeinkre, melyeket most a koronavírus-járványban a digitalizáció terén megszerzünk, bizony később is szükség lehet majd. Előnyösen változtat meg a digitális felkészültségünk, melyre az egyre terjedő digitális átállás során amúgy is szükségünk lett volna, a járvány valójában csak felgyorsította ezt a folyamatot. A digitális megoldásokkal foglalkozó RowanHill Digital elemzése.

Most szökken majd igazán szárba a digitális világ

2020.04.09. 08:00 | Hírek

A koronavírus-járvány minden eddiginél hatékonyabb fejlődésre ösztönözte - gyakorlatilag általánossá tette - a távmunkát, a digitális világ szolgáltatásait és eszközeit, kezdve a vásárlástól a tanuláson át, egészen a szórakozásig. A RowanHill Digital szakértői annak néztek utána, hogyan használhatjuk mobilkészülékeinket a fertőzés hatékonyabb megelőzése érdekében.

Miközben elektronikus fizetésre akarunk áttérni, egyre több készpénz kerül forgalomba

2020.03.31. 08:00 | Hírek

Néha már azt érzi az ember, hogy nincs új a nap alatt. Az országos karanténhelyzet kapcsán, az igencsak lecsökkent élettér mellett a kontaktot igénylő fizetések is megcsappantak. A kormány és a gazdaság szereplői is mindenkit arra kérnek, hogy contactless vagy egyérintéses kártyahasználatot eszközöljön. Bár évek óta hallunk az elektronikus fizetések terjedéséről, sőt érezhetjük is a bőrünkön, mégis még mindig általános jelenség a világban, hogy egyre több készpénzt nyomtatnak a jegybankok, ráadásul ennek egyre nagyobb hányada tűnik el. Hazánkban is új csúcsra került a készpénzállomány, egyre komolyabb összefogásnak kell megszületnie ahhoz, hogy érezhetően visszaszoruljon a készpénzhasználat. A RowanHill Digital elemzése.

Online folytatódik a Dobbantó Program

2020.03.27. 09:00 | Hírek

A Budapest Bank és a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány együttműködésén alapuló Dobbantó Program a nők vállalkozói ismereteinek és készségeinek fejlesztését tűzte ki célul immár 10 éve. A koronavírus-járvány nyomán kialakult helyzetben a program szervezői még fontosabbnak tartják a vállalkozónők támogatását, ezért online képzést és klubokat hirdetnek meg.

A Mastercard 29 országban teszi elérhetővé az egyérintéses fizetések összeghatárának emelését

2020.03.27. 08:00 | Hírek

A Mastercard megerősítette elkötelezettségét az egyérintéses fizetések magasabb összeghatára mellett egész Európában. A mostani döntés 29 országot, köztük Magyarországot érinti és gyors választ ad a mostani, rendkívüli helyzetben felmerülő igényekre.

Március 27-ig meghosszabbította a Diákhitel Központ a hiteligénylési határidőt

2020.03.26. 09:00 | Hírek

A koronavírus járvány okozta nehéz helyzet miatt a Diákhitel Központ meghosszabbította a hiteligénylés határidejét a szabad felhasználású Diákhitel1 tekintetében. Ennek értelmében az a hallgató, aki 2020. március 27-ig leadja igénylését, már áprilisban megkapja a kért összeget. A járvány ideje alatt folyamatosan igényelhető a képzési költségre fordítható Diákhitel2 is.

Megkétszereződött az e-számlafizetésre regisztrálók száma az elmúlt napokban a Díjnet rendszerében

2020.03.26. 09:00 | Hírek

Több mint 80 százalékkal megugrott az új regisztrációk száma a koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzetet követően a vezető független e-számlakezelési platform rendszerében, a korábbi időszak átlagához viszonyítva. A Díjnet partnereivel együtt azon dolgozik, hogy az újonnan regisztráló ügyfelek a lehető legrövidebb időn belül áttérhessenek az elektronikus számlafizetésre. A platformon tavaly már mintegy tízmillió e-számlát bocsátottak ki országos és regionális szolgáltatócégek.

Fontos részletek derültek ki a moratóriumról és az 5,9 százalékos hitelekről

2020.03.26. 08:00 | Hírek

Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke ismertette, hogy mit javasolna az MNB a moratórium alatt felgyűlt kamatok kapcsán.

A Fizetési Pont rekordidő alatt állította át termináljain a PIN kód nélküli értékhatárt 15 ezer forintra

2020.03.26. 08:00 | Hírek

Magyarországon elsőként a Fizetési Pont tette lehetővé POS termináljain a 15 ezer forint alatti, PIN-kód megadása nélküli vásárlást.

Előnyt is kovácsolhatunk a koronavírus járványban szerzett tapasztalatainkból

2020.03.25. 08:00 | Hírek

A mai, innovatívan digitalizálódó világban egyre több új technológia és módszertan jelent meg, amik bizony fenekestül forgatták fel egy-egy vállalat életét. Ezek mind hatással voltak a cégen belüli szemléletre, a dolgozók és a vezetők mindennapjaira is. A koronavírus által érkezett válság pedig egy teljesen új helyzetet teremtett elő, amihez a RowanHill Digital szakértői szerint jobb, ha azonnal alkalmazkodunk.

« < 1 2 3 4 5 > »

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó