Hírek

« < 1 2 3 4 5 > »

Harmadával esett vissza tavaly a budapesti újlakás-forgalom

2023.01.23. 08:00 | Hírek

Tavaly az újonnan piacra került új lakások száma meghaladta a kereslet volumenét Budapesten, s az azonnal költözhető eladatlan lakáskészlet is bővülésnek indult. Noha a piac befagyásáról nem beszélhetünk, a beruházók jelentős része most a vevőkhöz hasonlóan kivár, és megjelent a minimális áralku lehetősége is az újlakás-piacon – derül ki az OTP Jelzálogbank legfrissebb, publikus beruházói és értékesítői adatokból összeállított Budapesti Újlakás Értéktérképéből.

Halaszthatatlanná vált, hogy a növénytermesztők alkalmazkodjanak a klímaváltozáshoz

2023.01.19. 08:00 | Hírek

Évről évre enyhe telek és aszályos nyarak jellemzik a magyarországi időjárást, és egyre sűrűbbé válnak a szélsőséges időjárási jelenségek. Mindez rugalmasságot követel meg a növénytermesztők részéről: enyhébb esetben technológiai váltásra, súlyosabb esetben más növény termesztésére lesz szükségük, de legfőképpen, át kell térniük a vízmegtartó gazdálkodásra – olvasható az OTP Agrár legutóbbi szakcikkében.

 

Új lendületet kaphat a kisvállalkozások hitelezése

2023.01.16. 08:00 | Hírek

Bár a tavalyi gazdasági változások hatására a kisvállalkozások hitelezésének feltételei is romlottak, az állami támogatással kínált Széchenyi Kártya Program konstrukciói segítséget jelenthetnek a cégvezetők számára. Az OTP Bank tavaly a program keretében több mint 490 milliárd forintra szerződött partnereivel, és a hitelintézetnél már igényelhetők a legújabb konstrukciók is.

Milliárd forint feletti nyereménnyel indul az ötös és a hatoslottó is

2023.01.09. 05:29 | Hírek

Mivel 2022 utolsó tíz játék hetében nem volt telitalálatos szelvény, így a két legnépszerűbb hazai lottójáték nyeremény összege hétről hétre csak duzzadt.

Az online tér lehet az elektronikus fizetés új motorja

2022.12.20. 08:00 | Hírek

A harmadik negyedévben is folytatódott a hazai elektronikus fizetési piac bővülése, amit a kül- és belföldi turizmus mellett a változó fizetési szokások és az emelkedő infláció is fűtött. A július-szeptemberi időszakban Magyar Nemzeti Bank adatai alapján az előző év azonos időszakával összehasonlítva a tranzakciók száma 20 százalék feletti mértékben bővült, értékük pedig harmadával emelkedett. Míg a fizikai elfogadóhelyek és terminálok száma számottevően nem változott a harmadik negyedévben, addig az internetes elfogadóhelyek száma először lépte át a 40 ezret.

Mi várható az euro és a font árfolyam alakulásával?

2022.12.18. 20:24 | Hírek

A font árfolyam az elmúlt hónapokban komoly mélyrepülést produkált. A folyamat egyébként az euro kapcsán is tapasztalható volt, és jelenleg sincs garancia arra, hogy nem érjük el a korábbi mélypontokat. A folyamat szoros kapcsolatban áll mindazokkal a tevékenységekkel, amelyek a hazai politikai és gazdasági intézkedésekhez köthetőek. Természetesen a világpolitika, a szomszédunkban zajló háború és az energiaválság hátulütői mellett sem mehetünk el, hiszen ezek a folyamatok együttesen határozzák meg az aktuális árfolyamokat. Miért nem mindegy ez nekünk Magyarországon? Milyen tényezők befolyásolják az árfolyamok alakulását?

Hogyan alakul az USA dollár árfolyam?

2022.12.18. 20:17 | Hírek

Az USA dollár árfolyam követése az elmúlt időszakban még azoknak is izgalmakat kínált, akik egyébként nem figyelik napi szinten az árfolyam-mozgásokat. A belpolitika, az aktuális külpolitikai helyzet, a szomszédunkban dúló háború, és az ezzel kapcsolatos nyilatkozatok mind hatással vannak arra, hogy a hazánk szempontjából lényeges árfolyamok miként alakulnak. A mélyrepülés nem ment ritkaságszámba az elmúlt fél évben, és mindez a hazai árakra is jelentősen rányomta bélyegét.

Mikor erősödik végre az euró árfolyam?

2022.12.18. 20:08 | Hírek

Az elmúlt hónapokban minden korábbinál többször esett szó az euró árfolyam alakulásáról. Nem véletlen, hiszen hazánk ezer szállal kötődik külföldhöz, és a gazdasági kapcsolatok apropóján sem mehetünk el az euró aktuális állapota mellett. Szinte soha nem látott mélységeket tapasztalhattunk meg, de egy-egy aktuális esemény hatására komoly erősödést is mutatott az árfolyam alakulása. Mi várható a jövőben? Mennyire van összefüggésben a nemzeti fizetőeszköz a politikai helyzettel? Miként befolyásolja mindez az átlagember életét? Cikkünkben ilyen kérdéseknek igyekszünk utánajárni.

Újabb lakóközösségek életét lendítette fel az OTP Bank támogatása

2022.12.16. 08:00 | Hírek

Megújult egy játszótér, elkészült egy hidropóniás növénytermesztő pince és felújítottak egy tetőteraszt is az OTP Business Társasházi Pályázatán elnyert támogatások segítségével. A felkarolt ötletek listája még ennél is színesebb, hiszen a közel 650 beküldött pályázatból a nyertes és különdíjas ötletekkel együtt a szakmai zsűri 21 projektet választott ki, melyet az OTP Bank összesen 15 millió forint értékben támogatott.

A digitális ügyintézés világában járatlanok számára is kínál megoldást az OTP Bank

2022.12.16. 08:00 | Hírek

Bár a bankszámlával rendelkező hazai lakosság véleménye szerint a digitalizáció megkönnyíti a bankolást, szép számmal akadnak még olyanok, akik túl bonyolultnak tartják vagy egyszerűen idegenkednek ezektől a megoldásoktól. Az OTP Bank megrendelésére készült legfrissebb országos reprezentatív kutatás eredményéből azonban az is kiderült, hogy az online felületeket nem elsődleges ügyintézési módnak tekintők fele a jövőben biztosan vagy valószínűleg használni fogja a digitális csatornákat. Az OTP Bank úgy alakította ki egyszerű, áttekinthető, biztonságos megoldásait, hogy az online világban ma még kevésbé magabiztos ügyfelek is maradéktalanul kihasználhassák a szolgáltatások nyújtotta lehetőségeket, előnyöket.

« < 1 2 3 4 5 > »

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó