Hírek

« < 1 2 3 4 5 > »

Újabb lakóközösségek életét lendítette fel az OTP Bank támogatása

2022.12.16. 08:00 | Hírek

Megújult egy játszótér, elkészült egy hidropóniás növénytermesztő pince és felújítottak egy tetőteraszt is az OTP Business Társasházi Pályázatán elnyert támogatások segítségével. A felkarolt ötletek listája még ennél is színesebb, hiszen a közel 650 beküldött pályázatból a nyertes és különdíjas ötletekkel együtt a szakmai zsűri 21 projektet választott ki, melyet az OTP Bank összesen 15 millió forint értékben támogatott.

A digitális ügyintézés világában járatlanok számára is kínál megoldást az OTP Bank

2022.12.16. 08:00 | Hírek

Bár a bankszámlával rendelkező hazai lakosság véleménye szerint a digitalizáció megkönnyíti a bankolást, szép számmal akadnak még olyanok, akik túl bonyolultnak tartják vagy egyszerűen idegenkednek ezektől a megoldásoktól. Az OTP Bank megrendelésére készült legfrissebb országos reprezentatív kutatás eredményéből azonban az is kiderült, hogy az online felületeket nem elsődleges ügyintézési módnak tekintők fele a jövőben biztosan vagy valószínűleg használni fogja a digitális csatornákat. Az OTP Bank úgy alakította ki egyszerű, áttekinthető, biztonságos megoldásait, hogy az online világban ma még kevésbé magabiztos ügyfelek is maradéktalanul kihasználhassák a szolgáltatások nyújtotta lehetőségeket, előnyöket.

Sokan mondanak le a biztonságról a kényelem miatt

2022.12.13. 08:00 | Hírek

Az adathalász csalók egyre változatosabb módszerei miatt manapság már bárki lehet visszaélés áldozata. Ahhoz, hogy ez elkerülhető legyen, érdemes tájékozódni a lehetséges óvintézkedésekről. Az OTP Bank a 18-69 éves magyar lakosság körében kutatást készített az adathalászat témakörében, hogy megismerje a magyarok bankbiztonsággal kapcsolatos tudás és tudatosságszintjét. A kutatásból kiderült, még mindig sokan vannak, akik alábecsülik a veszély mértékét és az egyéni óvintézkedések fontosságát.

Aláírták a szerződést: az OTP Bank megvásárolja az üzbég Ipoteka Bankot

2022.12.12. 08:00 | Hírek

A tavaly szeptemberben aláírt szándéknyilatkozat után az Ipoteka Bank privatizációjáról szóló adás-vételi szerződést az OTP Bank részéről Csányi Sándor elnök-vezérigazgató és Wolf László vezérigazgató-helyettes, míg az Üzbég Köztársaság Pénzügyminisztériuma képviseletében Timur Ishmetov pénzügyminiszter, illetve az Üzbég Köztársaság nevében Jamshid Khodjaev miniszterelnök-helyettes, befektetési és külkereskedelmi miniszter írta alá Taskentben. Az OTP Bank az Üzbég Pénzügyminisztérium tulajdonában lévő részvények 100%-át (közel 97%-os teljes részesedés) két lépésben vásárolja meg: a részvények 75%-át most, a fennmaradó 25%-ot pedig három évvel az első tranzakció pénzügyi zárása után. Az első tranzakció pénzügyi lezárására várhatóan 2023 első felében kerül sor. Az Ipoteka Bank Üzbegisztán ötödik legnagyobb bankja, közel 8,5 százalékos piaci részesedéssel és több mint 1,6 milliós lakossági ügyfélkörrel.

Aki a világ végéről is visszatért – Rakonczay Gábor az OTP Business Caféban

2022.12.07. 08:00 | Hírek

Mindig számolni kell a legrosszabbal, és adott esetben tudni kell megállni, de aztán újra bele kell vágni, amíg nem járunk sikerrel – osztotta meg expedíciós tapasztalatait Rakonczay Gábor extrém sportoló az OTP Business Café legutóbbi eseményén. A kétszeres Guinness világrekorder és hatszoros óceánátkelő hajós arról is beszámolt, hogy egy ultrafutás alkalmával társai miként ösztönözték őt magát is nagyobb teljesítményre egy kis megtévesztéssel.

A karácsonyi időszakban is törekednek a tudatosságra a hitelkártya birtokosok

2022.12.05. 08:00 | Hírek

Az év vége hagyományosan a legerősebb időszak a kereskedelemben, a vásárlási kedvet ilyenkor az ünnepek, valamint a kedvezményes Black Friday akciók pörgetik fel. Az OTP Bank áruhitel partnere, a Euronics tapasztalatai szerint ezekben a hetekben főleg a számítástechnikai eszközökre, a mobiletelefonokra, valamint a nagyképernyős TV készülékekre ugrik meg a kereslet. A forgalmi adatok és a felmérések egyértelműen azt mutatják, hogy a hitelkártyabirtokosok egyre tudatosabban használják ki az év végi akciókat és kedvezményeket, valamint az is jól látható, hogy ilyenkor többen keresik a drágább, minőségi termékeket, különösen az energiatakarékos berendezéseket, amelyekért hajlandóak felárat is fizetni.

Azért hordunk készpénzt, ha esetleg nem tudnánk kártyával fizetni

2022.12.03. 08:00 | Hírek

Karácsonyi vásárokra leginkább a fiatalok járnak, az a korosztály, amely a legnyitottabb az elektronikus fizetési megoldásokra. Ezeken a rendezvényeken azonban minden korcsoportra jellemző, hogy bár szívesen vásárolnának kártyával, mégis hordanak maguknál készpénzt, mert tartanak attól, hogy nem lesz lehetőségük mással fizetni.

Lezárult az ötödik OTP Startup Booster Program

2022.12.02. 08:00 | Hírek

Sikeresen zárta az OTP Csoport a startupokkal közös három hónapos pilot időszakot az ötödik Startup Booster Programban. A november 30-án online megrendezett Demo Day záróeseményen 11 startup mutatta be az elmúlt három hónap eredményeit, amelyben az OTP Bank hazai szakterületei mellett az OTP Csoport bolgár, román, szerb, szlovén és ukrán leánybankjai vettek részt. A legnagyobb üzleti potenciált jelentő megoldások éles bevezetésére a Csoport és a startupok folytatódó közös munkájának eredményeként a 2023 januárjában induló hat hónapos roll-out szakaszban kerülhet sor.

Az elmúlt évek történései felnyitották a magyarok szemét: egyre többen készítenek pénzügyi terveket és takarítanak meg

2022.12.01. 08:00 | Hírek

Változóban van a magyarok megtakarításhoz való viszonya egy friss felmérés szerint. Ez alapján majdnem kétharmaduk szerint a nehéz gazdasági helyzetben is lényeges, hogy megtakarítsanak. Emellett tavalyhoz képest nőtt az előre tervezők aránya és megtakarítással is egyre többen rendelkeznek. A közép- és hosszabb távú megtakarítási célok elérésében segíthet a Tartós Befektetési Értékszámla nyitása vagy meghosszabbítása, amivel adómentesség vagy kedvezményes adózás is elérhető.

Egyszeri kamatcsökkentés szolgáltatást vezet be az OTP Bank

2022.12.01. 08:00 | Hírek

Az új megoldással az ügyfeleknek lehetőségük lesz arra, hogy a futamidő során egy alkalommal, díjmentesen csökkentsék hitelük kamatát. A hitelintézet számára készült kutatás szerint a lakáshitel felvétellel kapcsolatos döntéshozatal szempontjából az ügyfelek számára a kamat mértéke, a fix kamat ígérete és a türelmi idő a három legfontosabb szempont.

« < 1 2 3 4 5 > »

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó