Hírek

« < 3 4 5 6 7 > »

Bankszektor 2017: ügyfélbarát bankolás a digitalizáció korában

2017.10.12. 08:00 | Hírek

Teljes körű digitalizáció, online ügyfélkiszolgálás, ügyfélélmény maximalizálása, innovatív fizetési megoldások, hitelezési trendek, ingatlanhitelezési irányok, portfoliótisztítás, a jogszabályi környezet változásai, újonnan megjelenő piaci kockázatok, kriptovaluták, blockchain technológia. Az IIR Magyarország éves Bankszektor konferenciáján, mely 2017. november 29-30-ig kerül megrendezésre Budapesten, bővebben hallhatnak a résztvevők a fent említett, szektort érintő fontos témákról. A felmerült kérdésekre vállalati és szolgáltatói oldal jeles képviselői fognak válaszolni, akik gyakorlati példák bemutatásával megosztják tapasztalataikat is.

Pontosabban fizetnek a magyarok

2017.10.09. 08:00 | Hírek

A számlák 77%-át fizetik pontosan a magyarországi ügyfelek, ami 2 százalékponttal több, mint tavaly – derült ki az EOS Csoport 2017-es fizetési szokásokat vizsgáló kutatásából. Magyarország idén ötödik alkalommal vett részt a kutatásban, amelyet Európa egyik vezető kintlévőség-kezelő vállalata a TNS Infratest piackutató intézettel közösen végzett. A kutatásban 16 ország, mintegy 3400 döntéshozóját kérdezték meg a vállalati- és magánszemély ügyfelek fizetési szokásairól. Az eredmények alapján elmondható, hogy a magyarországi ügyfelek fizetési pontosságában és hajlandóságában idén egyaránt pozitív tendencia érzékelhető.

Csak a képzeletünk szab majd határt a PSD2 által biztosított lehetőségeknek

2017.10.03. 08:00 | Hírek

A 2018-ban Magyarországon is elinduló PSD2 nevű Európai Uniós direktívában jelenleg - szabályozási konkrétumok és piaci fejlesztések híján - még mindig csak lehetőségeket látunk. Abban viszont szinte csak a képzelet szab határt a közeljövő pénzügyi szolgáltatásaiban. A harmadik feles szolgáltatók megjelenésével egy gombnyomásra átláthatjuk majd a költéseinket az interneten, sőt arra is lesz lehetőség, hogy a költéseinket látva olcsóbb árajánlatot kapjunk egy olyan szereplőtől, akinek az iparágában költöttünk, sőt akár el is indíthatjuk majd az átszerződést. Bürger Dórát, a Bancard Kft. szakértőjét kérdeztük a PSD2 kínálta új lehetőségekről.

Újdonságok jönnek a digitális egészségpénztári szolgáltatásokban

2017.08.24. 09:00 | Hírek

Nem csak a banki és biztosítói, de a pénztári (egészségpénztári és önkéntes nyugdíjpénztári) szektorban is terjednek a mobilalkalmazások. A jogszabályi környezet szigorúbb ugyan, de megvan a módja annak, hogy a pénztártagok életét megkönnyítsék ezek az alkalmazások, egyben sokszínűbb és érdekesebb szolgáltatásokat nyújtsanak. Bene Zsanett, a Bancard Kft. szakértője bemutatja a pénztárak működésében hamarosan bekövetkező digitális korszak újdonságait.

Mit várhatnak a PSD2-től az ügyfelek, a bankok és a fintech cégek?

2017.08.17. 09:39 | Hírek

Napjainkban egyre többször halljuk a pénzügyi sajtóban a fintech, illetve a PSD2 kifejezéseket. Mi is az a PSD2, milyen változásokat hozhat az ügyfelek és a bankok viszonyában? Csak egy újabb lufi-e ez az új szabályozás, vagy akár forradalmat is csinálhat a pénzügyekben, már néhány éven belül? Milyen megoldásokat követhetnek a bankok, ha alkalmazkodni szeretnének ehhez az új helyzethez? A témáról a pénzügyi megoldásokkal foglalkozó Bancard Kft. szakértőjével beszélgettünk.

Új korszak kezdődik a bankolásban: megtörtént az első internetes számlanyitás Magyarországon

2017.07.20. 02:56 | Hírek

A Bankkártya.hu szerkesztője tanúja lehetett az első internetes számlanyitásnak Magyarországon, mely 36 percig tartott és teljesen új korszakot indított el: ezentúl már nem kell bemenni a bankba ahhoz, hogy bankszámlát nyissunk, hanem ezt otthonról egy okostelefonnal, tablettel vagy webkamerás és mikrofonos laptoppal vagy asztali számítógéppel is megtehetjük. A bankok hamarosan nagyon rá fognak harapni erre a lehetőségre az új ügyfelek megszerzéséért vívott harcban, és végre meg fognak tudni szólítani olyan ügyfeleket is, akik eddig akadálynak érezték, hogy a szerződéskötéshez be kellett fáradniuk a bankfiókba. A GRÁNIT Bank mellett az MKB is ugrásra készen várta azt a jogszabályváltozást, mely mától lehetővé teszi a bankok számára az ügyfelek elektronikus csatornán keresztüli beazonosítását.

Hamarosan már be sem kell mennünk az üzletbe, ha vásárolni szeretnénk - bemutatkozik a "Connected Screen"

2017.06.01. 08:00 | Hírek

Napjainkban érezhetően fokozódik a verseny a vásárlókért, melyet az értékesítés fejlődése mellett alapvetően befolyásol a technológia fejlődése is. Most egy nagyon izgalmas technológiai megoldást mutatunk be a Bankkártya.hu-n, mely Magyarországon még nem jelent meg, de az Ingenico készen áll arra, hogy hazánkban is bevezesse a „Connected Screen”-t, melynek még magyar megfelelője sincs. Lényege, hogy a vásárló a terméket egy reklámtábla érintőképernyőjén választhatja ki és ugyanott ki is fizetheti. Sármay Bence, az Ingenico magyarországi termékértékesítési vezetője válaszolt a kérdéseinkre.

Adathalász csalók az OTP Bank nevében folyamatosan hirdetnek ál-nyereményjátékot

2017.05.21. 00:00 | Hírek

Az interneten böngészve előbb-utóbb egy olyan reklámba botolhatunk, mely szerint az OTP Bank nyereményjátékot tart, és 4 egyszerű kérdésre válaszolva értékes nyereményt kaphatunk. Az átverés sajnos nem új, a bank hónapok óta felhívta a figyelmet erre a saját weboldalán is. Az oldal adathalászok kezében van, senki ne dőljön be nekik! Mutatjuk a weboldal képét, amely természetesen nem az OTP Banké.

Kártyapiac 2017: Digitalizáció & PSD2 kihívásai és lehetőségei (x)

2017.04.21. 08:00 | Hírek

Új szelek fújnak, új idők járnak: PSD2, azonnali fizetési rendszer, digitalizáció, fintech bomba, növekvő készpénzállomány, alternatív fizetési megoldások. Csak néhány, a bankkártyák világát érintő és jelentősen befolyásoló kihívásokból. Az IIR Magyarország idei Kártyapiac konferenciája az új trendeket tükrözve igyekszik bemutatni, többek között hogy milyen szabályozási és fejlesztési kihívások várnak a bankokra, s miként tudnak belőlük üzleti előnyt kovácsolni.

eSport nemzedék: A PayPal friss kutatása szerint évente 25%-kal nő az eSportok nézőszáma Magyarországon

2017.04.12. 15:00 | Hírek

A PayPal és a SuperData legújabb kutatása, a European eSports Market, SuperData 2016. szerint az európai eSport piac árbevétele 2018-ban eléri a 345 millió dollárt. Az eSportok magyarországi nézőszáma évről-évre körülbelül 25%-kal bővül. Az eSportok nézőközönsége Európában elsősorban az Y generáció, és a játékosok több mint fele (62%) ugyancsak ebből a korosztályból kerül ki.

« < 3 4 5 6 7 > »

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó