Hírek

« < 3 4 5 6 7 > »

A fizetési megoldásokkal kell kezdeni az okosvárosok kialakítását

2017.04.07. 08:00 | Hírek

Ma már minden „okos”, így a városok sem kerülhetik el, hogy ilyen jelzőkkel illessék őket. Miközben a települések vezetőinek egy sor mai probléma miatt fáj a fejük, az eljövendő okosvárosok infrastruktúrája sok ilyen problémára megoldást hozhat. Ebbe az építőmunkába azonban be kell vonni a polgárokat és a turistákat is, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen koncepció mentén kezdenek el egy települést okosvárossá fejleszteni. Horváth Balázs, az elektronikus fizetési megoldásokkal foglalkozó Bancard Kft. ügyvezetője elmagyarázza, hogy miért éppen a fizetési infrastruktúra kialakításával kell elkezdeni ezt a munkát.

Megszűnik az OTP jelenlegi NFC alapú mobilfizetési megoldása

2017.02.08. 08:00 | Hírek

A Telekom MobilTárca és a Vodafone Wallet NFC alapú, hazai mobilfizetési megoldásokhoz a bankok közül egyedül az OTP Bank csatlakozott, így az OTP Mobil PayPass kártya február elsejével elindult kivezetése 2017. április 1-jén a SIM alapú mobilfizetési megoldás hazai lealkonyulását is jelenti egyben, a meglévő ügyfelek számára is. A mobilfizetési lehetőség természetesen nem szűnik meg, hiszen nyilván jön majd helyette valami új.

Ingenico mobil fizetési terminálokkal látja el tanácsadóit a Generali Biztosító

2017.02.02. 12:00 | Hírek

Az egyszerű és biztonságos fizetési megoldások globális piacvezetője, az Ingenico Group (Euronext: FR0000125346-ING) bejelentette, hogy Magyarország egyik vezető biztosítótársasága, a Generali a vállalat mPOS termináljaival látja el pénzügyi tanácsadóit. Az OTP Bank részvételével, december elején induló projekt első ütemében 350 db mobil fizetési terminál segíti majd az üzletkötők munkáját. Az Ingenico iCMP mPOS megoldás egy okostelefonhoz vagy táblagéphez kapcsolódva az azon futó üzleti applikáción keresztül képes minden jelenleg forgalomban lévő bankkártya (mágnescsíkos-, chip- és érintőkártya) elfogadására. A szerződés keretében az Ingenico Group telepíti a terminálokat, valamint a Generali számára fejlesztett zártláncú üzleti applikációt, illetve elvégzi a készülékek folyamatos karbantartását is, valamint továbbítja a tranzakciókat az OTP Bank felé.

A Mastercard kapta a Világélelmezési Program rangos elismerését

2017.01.19. 16:39 | Hírek

Ajay Banga, a MasterCard elnök-vezérigazgatója kapta idén az ENSZ Világélelmezési Program (World Food Programme, „WFP”) rangos elismerését, a Hunger Hero Award („Az éhezés elleni küzdelem hőse”) díjat. A kitüntetés ünnepélyes átadására a WFP éves vacsoráján került sor, amelyet a svájci Davosban rendeztek meg, a Világgazdasági Fórum üléséhez kapcsolódóan.

Rengeteg még a kérdés az azonnali fizetési rendszer körül, csak egy a biztos: megvalósul

2016.11.18. 08:00 | Hírek

Leválthatja-e a bankkártyát a 2019-től üzemelő azonnali fizetési rendszer, mely a fizetési tranzakciókban a kártyák vetélytársa kíván lenni? A csalások miatti kártérítések a bankkártyáknál mára jól kiépültek, de mi lesz ezekkel az új rendszerben? Megszűnnek-e a kártyatársaságok vagy odaférnek az új húsosfazékhoz ők is? Hogyan fogunk fizetni a kereskedőknél bankkártya és POS terminál nélkül? Megannyi kérdés, melyre ma még kevesen tudják a választ. Horváth Balázzsal, az azonnali fizetési piacot élénken figyelő Bancard Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk arról, hogyan fogunk hamarosan fizetni bankkártya nélkül.

Fellendülőben a hazai hitelezés! – Bankszektor 2016 konferencia (x)

2016.11.10. 03:00 | Hírek

A korábbi évekhez képest már nem csak a vállalati hitelezés a gazdaság motorja, mivel a lakossági hitelezés oldalán is jelentős változások figyelhetőek meg, ráadásul a fogyasztási hitelek, a lakáshitelek és az egyéb más jellegű befektetési termékek iránt is eddig nem látott nagy kereslet jelent meg a piacon. Reflektálva a piaci aktualitásokra, az idei évben ismételten megrendezésre kerül az IIR Magyarország Bankszektor konferenciája 2016. november 29-30-án a Mercure Budapest City Centerben.

Suppan Márton: 3-5 éven belül felhúzunk egy digitális bankot

2016.09.26. 12:06 | Hírek

Marci 26 éves és ha így halad, akkor 30 évesen már lesz egy digitális bankja. Lehetetlen? Egyre több ilyen jellegű FinTech startup jelenik meg Európában, így miért ne lehetne Magyarországon is összerakni egy ilyet. Illetve mit is jelent egyáltalán az, hogy Magyarországon? Már nem az a lényeg, hol a székhelyed, hanem az, képes vagy-e kihasználni a licencek passportálását és globálisan gondolkodni. Szóval, lelkes érdeklődőknek, technológiai zseniknek, megfáradt bankosoknak itt egy példa, miképpen építhetünk (neo)bankot a régióban. Lemák Gábor cikke.

Régiónk első készpénzmentes arénája lesz a Papp László Budapest Sportaréna

2016.09.19. 17:12 | Hírek

A fővárosi Sportaréna több ütemben pár éven belül a MasterCard segítségével készpénzmentes arénává válik, amelyben bármilyen érintőkártyával lehet fizetni, előre meg lehet venni a belépőjegyen kívül a parkolójegyet és a menüt is, továbbá a beléptetés is NFC alapon történik majd. Az intézmény mobilalkalmazása a jövő évben jelenik majd meg.

Ezért emelte sokszorosára egyes díjtételeit az MKB

2016.09.15. 20:00 | Hírek

Egy Olvasónk keresett meg bennünket azzal a panasszal, hogy az MKB Bank májusban 700 százalékos díjemelést hajtott végre a bankon belüli elektronikus tranzakciók vonatkozásában a pénzügyi tranzakciós illetékre hivatkozva. A bank tájékoztatása szerint egy időszaki felülvizsgálat miatti korrekcióra került sor, a pénzügyi tranzakciós illeték százalékos mértéke azonban nem változott. Bartha Ákos, az MKB Bank ügyvezető igazgatója válaszolt a kérdéseinkre.

Íme a magyar FinTech történelem

2016.08.29. 08:00 | Hírek

Jubileum: “A FinTech Világa” 25. adása ment le a minap, ami jó alkalom volt arra, hogy megálljunk egy pillanatra és számot vessünk az elmúlt hónapok hazai (és nemzetközi) fintech történéseiről. Alább a jelentősebb bejelentések, események, hírek. “Neked válogatjuk, szakértelemmel.” – FinTechZone. Lemák Gábor cikke.

« < 3 4 5 6 7 > »

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó