dijnet.hu iCsekk: töretlenül fejlődő szolgáltatás (x)

2012.10.31. 05:00 | Hírek

A Díjbeszedő Holding Zrt. Magyarországon elsőként vezette be mobilfizetési megoldását (icsekk.hu), melynek segítségével a papíralapú számlával rendelkező ügyfeleknek sem kell a csekkekkel sorban állniuk, hanem kényelmesen, bárhol és bármikor rendezhetik számláikat.

A cikk a hirdetés alatt olvasható.

iCsekk hirdetés

A megoldás lényege, hogy a számlára nyomtatott titkosított QR-kód beolvasásával, az ingyenesen letölthető iCsekk alkalmazás elektronikus bizonylatot készít, amely tartalmazza a papíralapú számla valamennyi fontos adatát. Ezt követően a számla bármilyen, interneten történő fizetésre alkalmas bankkártyával kiegyenlíthető a mobilalkalmazáson keresztül, néhány gombnyomással. Ezáltal a postai sorbanállás helyett a fogyasztó kényelmesen, az otthonában, telefonjával „adja fel a csekket".

Az alkalmazás letöltése ingyenes, mindössze a program telepítésekor az azonosítás során szükséges egy alapdíjas SMS-üzenet küldése, ezt követően a tranzakciók lebonyolítása minimális GPRS-adatforgalmat igényel, ami még a legkisebb mobilinternet csomag esetén sem terheli jelentősen a felhasználó egyenlegét. A fizetés hátterében az ügyfél számára ingyenes bankkártyás tranzakció áll, amely nem készpénzfelvételnek, hanem vásárlásnak minősül, így hitelkártyával történő fizetés esetén sem jelent többletköltséget (a bank által megjelölt türelmi időn belül történő egyenlegfeltöltés esetén) és mentes a tranzakciós adó alól.

Az iCsekk applikáció iPhone és Android operációs rendszeren, valamint Java-képes telefonon működik, amely rendelkezik kamerával és internetkapcsolattal. Mindössze be kell olvasni a látható QR-kódot bármilyen kódolvasó alkalmazással, és máris letölthető az iCsekk, Java-s készülék esetén pedig egy „icsekk" tartalmú alapdíjas SMS-t kell küldeni a 06-20-9000-961-es számra. A rendszer üzemeltetését a Díjbeszedő Holding Zrt. auditált módon, a banki IT-biztonsági követelményeknek megfelelően végzi. Ezenfelül, a Díjneten (dijnet.hu) bemutatott valamennyi számla esetében választható fizetési mód az iCsekk. Ilyenkor automatikusan átküldik a fizetendő számlák adatait a mobiltelefonra, így számítógép használata nélkül is kiegyenlíthetők a számlák!

iCsekk logóiCsekk QR

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó