OTP egyenleglekérdezés internetbank regisztráció nélkül az interneten

2004.11.29. 08:27 | Hírek

Az OTP Bank új szolgáltatása révén a leggyakoribb tranzakcióra, az egyenleglekérdezésre az internetbank rendszer ezentúl az OTPdirekt internetes szolgáltatására vonatkozó szerződés nélkül is biztosít lehetőséget.

 

A szolgáltatás eléréséhez az OTP Bank weblapján a jobb oldali menüből az egyenleglekérdezés menüpontot választva ugyanazt az adattartalmat kell megadni, mintha telefonon kérdeznénk le az egyenleget, tehát be kell írni a kártyaszámot és a három jegyű telekódot. Helyes adatok megadása esetén a megadott kártyához tartozó egyenleget, a lekötött betétet, a devizanemet és a lekérdezés időpontját közli a rendszer a felhasználóval.

 

A Bankkártya NetInfo kommentárja:

 

Az ötlet egyszerű és nagyszerű, hiszen az összes OTP bankkártya birtokos mostantól automatikusan hozzáfér a legfontosabb információhoz, az egyenlegéhez mindenféle külön szerződés nélkül az interneten is. Ráadásul ezzel egy füst alatt tehermentesítették az egyenleglekérdező telefonhívásokat, hiszen akinek van internet hozzáférése, az lehet, hogy szívesebben (és ingyenesen!) megnézi ott.

Igazából nem is értjük, hogy az OTP-nek vagy más banknak ez miért nem korábban jutott ez eszébe. Hiszen az egyenleglekérdezések nyilván a tranzakciók jelentős többségét érintik, és ha valakinek csak ez a szolgáltatás elegendő az interneten (például biztonsági okok miatt), akkor számára mostantól nem szükséges internetbank hozzáférés.

 

Mivel a rendszer használatához számlaszám helyett kártyaszámot kell megadni, ezért a Bankkártya NetInfo – különösen a két héttel ezelőtti honlaptükrözés fényében - felhívja a tisztelt Olvasók figyelmét arra, hogy a kártyaszám beütése előtt annak valódiságát mindig ellenőrizzék, hogy valóban az OTP Bank honlapján járnak-e! Erre a szolgáltatás melletti VeriSign logó biztosít lehetőséget, de sokat segít a címsorból olvasható webcím, a https kezdetű titkosítás használata (a böngésző alapértelmezett esetben figyelmeztet a titkosított kapcsolatra történő váltásra, illetve annak elhagyására), esetleg a weblap tulajdonságaira vonatkozó párbeszédpanelen olvasható webcím ellenőrzése. E-mailben kapott levélben található webcímre sose kattintsunk, helyette mindig üssük be az OTP weblapjának címét a böngészőbe (vagy használjuk a kedvencek funkciót). Ezeket az óvintézkedéseket betartva – és ellenőrizve az OTP weblapjának valódiságát – a kártyaszám biztonsággal megadható.

Tovább fokozhatjuk a biztonságot, ha több kártyánk esetén olyan kártyaszámot választunk (pl. Cirrus-Maestro, Visa Electron), mely az OTP Bank által nincs engedélyezve ún. card not present tranzakciókra, így internetes használatra sem.

 

Homa Péter,

felelős szerkesztő,

<span style=" FONT-FAMILY: Arial; mso-bidi-font-family: " times="" new="" roman';="" mso-fareast-font-family:="" 'times="" mso-ansi-language:="" hu;="" mso-bidi-language:="" ar-sa'="">Bankkártya NetInfo

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó