Megszületett a SET, szerver-alapú elektronikus pénztárca

2000.04.27. 00:00 | Hírek
A Europay és az elektronikus kereskedelmi megoldások fejlesztésére specializálódott Element együttműködésében megszületett az első SET, szerver-alapú elektronikus pénztárca, az Element Wallet. Az új eszköz biztosítja a biztonságos internetes vásárlást a Eurocard-MasterCard és a Maestro kártyabirtokosoknak. Mivel az elektronikus pénztárca SET (Secure Electronic Transaction) specifikációjú, a kibocsátó bankok képesek még a vásárlás megkezdése előtt azonosítani a kártyabirtokost és ennek alapján engedélyezni a tranzakciót.
A szoftvert a GlobeSet fejlesztette ki, és megfelel a SET verzió 1.0 szabványának, valamint megkapta a SETCO teszt elismervényét is. A fogyasztók számára előnyt jelent, hogy nem kell saját maguknak installálni és konfigurálni a szoftvert, ahogyan ez a PC-alapú pénztárcáknál történik. Ehelyett betáplálják személyes adataikat az Element Wallet-ba és ezt töltik a PC-jükbe biztonságos és személyes környezetben. Az internetes vásárlásoknál a kártya adatai egyszerűen, egy kattintással bevihetők.
Azok a Europay kibocsátó bankok, amelyek az Element Wallett-et választják, hamarosan kiterjeszthetik ezt a biztonságosabb vásárlást nyújtó szolgáltatásukat azokra az elektronikus vásárlókra is, akik mobiltelefonjukat illetve digitális televíziójukat szeretnék használni - állítja sajtóközleményében az Europay International.
Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó