Parkolási díjfizetés mobillal, bankkártyáról

2007.11.29. 11:00 | Hírek
Bankkártyáról működő mobilos parkolási díjfizetési rendszer indulását jelentette be az EZ Parkolók Kft., a Hedz Magyarország Kft. és az Inter-Európa Bank, mely az iziSHOP mobil fizetési szolgáltatás egy újabb alkalmazásaként érhető el.
 
Új, parkolási fizetési alkalmazással bővült az iziSHOP mobiltelefonos vásárlási szolgáltatás, melyet Budapest egyik vezető parkológarázs-üzemeltetője, az EZPark vezet be először. A fizetési megoldás az első a maga nemében, mivel nem igényel egyenlegfeltöltést, de nem is a telefonszámlát terheli, ugyanis az iziSHOP vásárlásokban a fizetés a széles körben elterjedt Visa vagy MasterCard típusú bankkártyák kontójára történik.
 
Ha a felhasználó először találkozik a rendszerrel, az iziSHOP alkalmazását egy alapdíjas SMS elküldésével pár perc alatt telepítheti telefonjára. Ezt követően az alkalmazás beépül a telefon menüjébe és bármikor kész „iziSHOP vásárlásra”, többek között már parkolási díj fizetésére is. Az új rendszer használatával a vezetőnek nem kell tehát fizető automatát használnia, helyette kihajtáskor, a járművéből mobilján fizethet. Ehhez mindössze el kell indítania az alkalmazást telefonján, majd a Parkolás menübe belépve meg kell adnia járműve rendszámát, melyre válaszul rögtön megkapja a fizetendő összeget. A fizetés az iziSHOPban már jól ismert módon, a bankkártya adatok megadásával történik. A kártyaadatokat az alkalmazás biztonságosan az ügyfél el is tárolhatja, így legközelebb elegendő ehhez csupán egy PIN kódot használni, mellyel a fizetés pár másodperc alatt megtörténik. Mire az autós a kijárathoz ér, a kamerák automatikusan felismerik járművét és azt is, hogy már fizetett, így nyitott sorompó várja az iziSHOP használóját.
 
Az idén áprilisban indult iziSHOP alkalmazásai között a parkolási fizetés már a negyedik a sorban. A vizitdíjfizetést, majd a piacon egyedüli, kényelmi díjak nélküli autópályamatricákat augusztusban az InterTicket több ezer színházi és koncert rendezvényére szóló, mobilon megvásárolható belépői követték, és még számos új alkalmazás várható a jövőben. Az Európában egyedülálló, külföldiek által is használható „mobil áruházi” szolgáltatás jelenleg angolul és németül is elérhető. Az iziSHOP szolgáltatás banki partnere az Inter-Európa Bank.
Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó