Nő a vásárlások aránya a VISA kártyákkal

2000.05.02. 00:03 | Hírek
Magyarországon jelenleg 1,28 millió Visa kártya van forgalomban. Az elmúlt negyedévben a Visa magyarországi tagbankjai 40.000 új kártyát bocsátottak ki.
A Visa kártyák kereskedelmi elfogadóhelyeken történő használata Közép-Kelet Európában Magyarországon növekszik a legnagyobb mértékben. 1999 negyedik negyedévében az üzletekben, áruházakban lebonyolított tranzakciók az összes magyarországi tranzakció 20 %-át tették ki, az 1998 negyedik negyedévében jellemző 14%-hoz képest. Az EU fejlődő tagországaiban, például Portugáliában vagy Spanyolországban mindössze fele ennyi tranzakciót végeznek a kártyabirtokosok.
- A Visa kártyák használata a kereskedelmi elfogadóhelyeken a fejlett piacok, például az Európai Unióban élő kártyabirtokosok költési szokásainak jellemzője. Magyarországon a kereskedelmi elfogadóhelyeken történő kártyahasználat 47%-kal nőt. Ezzel az ütemmel a magyar kártyapiac gyorsabban közelít az EU-hoz, mint a többi közép-európai ország. - mondta Radu P. Obreja, a Visa International Magyarországért felelős területi igazgatója.
A Visa kártyák megnövekedett belföldi használatának további jele, hogy 1999-ben a kártyabirtokosok által elköltött összeg meghaladta a 2 milliárd dollárt, ami 40%-os növekedést jelent 1998-hoz viszonyítva. Tavaly a magyar Visa kártyabirtokosok 139,4 millió dollár értékben vásároltak árukat és szolgáltatásokat hazai kereskedőknél - 82%-kal többet mint 1998-ban. A készpénzfelvétel 39 %-kal nőtt.
- A Visa Electron ez idáig kétségtelenül a legkedveltebb termékünk Magyarországon. Ezt a kártyát 30 tagbankunk közül 22 bocsátja ki, és 1999. szeptember végére minden tizedik magyar állampolgár ilyen kártyával rendelkezett - mondta Obreja.
Az elmúlt év végén Magyarországon 15 657 kereskedői egységben lehetett fizetni VISA kártyával.
Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó