Chipkártya a CIB-től

2000.05.02. 00:07 | Hírek
A CIB Bank az év elején új kártyával jelentkezett, mely a 2000-es évben kötelező kamarai tagnyilvántartási és működési fényképes igazolvány bevezetéséhez nyújt segítséget a Magyar Orvosi Kamarának. A többfunkciós igazolványokat a CIB Bank díjmentesen bocsátja ki a Kamara részére. Az igazolvány másodlagos funkciója és egyben különlegessége, hogy nemzetközi bankkártyaként is használható. A bankkártya funkció választható lehetőség lesz a kamarai tagsággal rendelkező orvosok számára, akik a CIB24 felhívásával aktiválhatják a kártya banki funkcióit.
  A CIB Bank és a Magyar Orvosi Kamara által aláírt szerződés, egy Affinity programot is magában foglal. A program lényege, hogy azok az orvosok, akik az igazolványukat bankkártyaként is használják, közvetlenül is segítik a Kamarát. A Bank ugyanis az ezen kártyákkal történő vásárlásokból eredő bevételének egy részét, a Magyar Orvosokért Alapítvány javára ajánlja fel.
  Az új igazolvány különlegessége, - amellett, hogy bankkártyaként is használható - hogy egy chippel is el van látva. A chip egyelőre a kamarai tagok személyes szakmai adatait rögzíti, azonban a későbbiekben lehetőség van más adatok (pl. betegeik adatainak) regisztrálására is. A lehetőségek gyakorlatilag majdnem korlátlanok, a Kamara döntésétől függ, hogy milyen további célokra kívánják felhasználni ezeket a kártyákat.
  A chip érdekessége, hogy ez már nem egyszerű memória chip, mint például a telefonkártyáé, hanem a nemzetközi szabványoknak is megfelelő EuroMastercardVisa (EMV) chip, amely már alkalmas a fizetési funkció ellátására is.
  A tájékoztató szerint ezzel a lépéssel a CIB Bank megteremti a lehetőséget a Magyar Orvosi Kamara számára egy majdani professzionális orvosi kártya létrehozására.
  A MOK-CIB bankkártyához kapcsolódó CIB Classic Magánszámla egy tetszőlegesen bővíthető alapcsomag, mely a szokásos szolgáltatásokat tartalmazza (díjmentes számlavezetés forintban és devizában, ingyenes Visa Electron főkártya, díjmentes CIB Házibank telepítés, díjmentes készpénz felvétel a CIB ATM-ekből, betétlekötés, illetve felbontás, eseti és állandó átutalási megbízások, postán keresztül történő befizetés, közüzemi díjak fizetése limitfigyeléssel, folyószámlahitel (minősítéstől függően).
További információ a cib@hu címen kapható a CIB Banktól.
Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó