Új Junior kártyák az OTP Banktól

2001.04.18. 12:00 | Hírek
2001. április 14-től megújult a korábban 14 éves kortól igényelhető, fiataloknak szóló bankkártya és bankszámla család, az OTP Junior szolgáltatás. A bank már 7 éves kortól kínál bankkártyát és a kis bankkártya birtokosok most egy igen kedvező mobiltelefon akcióban is részt vehetnek. A szolgáltatáshoz ráadásul sok-sok játék is kapcsolódik az OTP portál Junior felhasználók számára elkülönített részén. A K&H Trambulin honlapján megszokott, gyűjthető pontok természetesen itt sem maradhattak el: az OTP honlapján ezt webpénznek hívják. Az alábbiakban részletesen ismertetjük az egyes korosztályoknak szóló ajánlatokat.

A legifjabb (devizabelföldi természetes személy) általános iskolások a Start Junior szolgáltatást választhatják. Ők 7 és 14 éves kor között egy (csak OTP hálózatában) használható Junior Start bankkártyát igényelhetnek. A kártya a BankPont logóval ellátott helyeken vásárlásra is alkalmas, hasonlóan a már meglévő, devizakülföldiek számára biztosított OTP BankPont kártyához. A kártya grafikája négyféle kártyakép közül választható. A kártyához napi 2.500 Ft-os limit tartozik, ez a TeleBANK Centeren keresztül 0-2.500 Ft közti összegre tetszőleges gyakorisággal módosítható.
A számlanyitáshoz és a kártyaigényléshez az egyik szülő aláírása, engedélye szükséges. A számlanyitáshoz szükség van az ifjú leendő bankkártya birtokos születési anyakönyvi kivonatára és a diákigazolványára is. Ebben a korban még az egyes szolgáltatások használatához is szükséges a szülő engedélye. A számla megnyitásához 2.500 Ft kezdő összeg elhelyezése szükséges.
 A Junior Start kártya éves díja ingyenes, új kártyakép választása esetén a pót- és cserekártya díja 200 Ft. A kártya letiltása díjmentes (az ATM-ben ragadt kártya visszaszolgáltatási díja szintén 200 Ft).
A bankszámlán hosszabb távú takarékoskodás is lehetséges, az 1 hónapos fix, illetve a 3, 6 vagy 12, hónapos változó kamatozású lekötés esetén a minimális keköthető összeg 3 000 Ft. A számla számlavezetése ingyenes, nincs semmilyen havi díja sem. Az OTP ATM-jeiben a kártyával végzett készpénzfelvétel díja azonos a felnőttekével (0,2%+20 Ft, max. 500 Ft), de az első két készpénzfelvétel havonta díjmentes. A Junior Start kártyabirtokosok az OTP TeleBANK Centerén kívül használhatják az OTP HáziB@Nk szolgáltatást és a Mobil TeleBANK szolgáltatást is, továbbá jogosultak a Junior Klub kedvezményeire OTP Junior kártyával végzett fizetés, vagy a kártya felmutatása esetén (elfogadóhelytől függően). A számláról átutalás kizárólag másik OTP számlára (a szülők által) lehetséges. A HáziB@NK szolgáltatás csak egyenleglekérdezésre használható. A Mobil TeleBANK szolgáltatások közül a 7-14 évesek részére csak a Junior-csomag igényelhető (szintén a szülők által). A szülők választhatnak, hogy az SMS a gyerek, vagy az ő (netán mindkettőjük) mobiltelefonjára érkezzen. A 100 Ft-os havidíjért cserébe az OTP Bank SMS-üzenetben hetente két alkalommal (hétfőn és csütörtökön) küld értesítést a számlaegyenlegről, a vásárláskor vagy készpénzfelvételkor történő kártyahasználat esetén pedig azonnal tájékoztat a számlaegyenleg változásáról. Emellett a mobiltelefonra számtalan interaktív számadat kérhető SMS-üzenetben: valuta- és tőzsdei értékpapír-árfolyamok, befektetési jegyek árfolyamai, és az is, hogy mikor milyen terhelések, jóváírások érkeztek a számlára. Az interaktív üzenetek díja 10 Ft üzenetenként.
A Szerencsejáték Rt.-vel kötött külön szerződés után a Junior Start kártya segítségével is lehetséges a telefonos fogadás az 5-ös, 6-os lottóra, totóra és góltotóra, továbbá éppúgy alkalmas prepaid mobiltelefon kártyák feltöltésére, az ATM-eknél pedig ezen felül a PIN kód is megváltoztatható.

A 14 év és 18 év közötti középiskolások már Visa Electron Junior Plusz kártyát, a 18 és 24 év közöttiek pedig Visa Electron Junior Max kártyát kapnak. 14 éves kortól a szülői engedély 18 éves korig szükséges, de már ezen időszak alatt is korlátozás nélkül használható a kártya készpénzfelvételre, vásárlásra, és a kártyákkal éppúgy igénybe vehetők a TeleBANK, TeleBANK Center, HáziB@NK és Mobil TeleBANK, InterTicket szolgáltatások, mint a felnőtteknél.
A 18 és 24 év közötti fiatalok önállóan nyithatnak Junior számlát bármely bankfiókban. A számla megnyitásához nincs szükség kezdő összeg elhelyezésére sem.
A már számlatulajdonos ügyfelek esetén a megfelelő életkor betöltésével a kártyát az OTP Bank automatikusan cseréli, a kártyagrafika cserét is felajánlva (ekkor díjmentesen).
A Visa Electron Junior Plusz és Visa Electron Junior Max kártyáknál a kondíciók azonosak, ezért ezt a két kártyát (a különbségek megjelölésével) együtt ismertetjük. A két Visa Electron kártya kondíciói azonosak a felnőttek Visa Electron kártyájának kondícióival, beleértve a limiteket is és beleértve azt is, hogy Junior folyószámla választása esetén (a Starttal ellentétben) nincs havi ingyenes készpénzfelvétel sem.
A kártya grafikája itt is ugyanazon négyféle kép közül választható.
A Junior folyószámlavezetés a Starthoz hasonlóan itt is díjmentes, de ha az ügyfél Elektronikus Számlacsomagot kér, akkor annak havi díja a felnőttekkel azonosan 980 Ft. A két Visa Electron Junior (Plusz és Max) éves kártyadíja 300 Ft (a legelső kártyaigénylés díjmentes), és ugyanúgy 200 Ft a kártyakép cseréjének díja, mint a Junior Start kártyánál. A letiltás szintén ingyenes. A bankszámlán lekötés ennél a két kártyánál csak 10.000 Ft-tól lehetséges. Az ösztöndíj fedezete mellett nyújtott A-hitel maximális mértéke 20 000 Ft lehet, a hitelnek nincs kezelési költsége és hitelbírálati díja (lekötött betét fedezet vagy ösztöndíj fedezete mellett nyújtott A-hitel esetében). A technikai hitelkeretet Junior folyószámlával rendelkező ügyfelek nem vehetik igénybe.

Az OTP Bank mindezen felül külön weblapot nyitott a Junior felhasználóknak, mely az OTP Bank portáljának Junior ügyfelek menüpontjában választható. A portál érdekessége, hogy rengeteg játékot tartalmaz, még a kártya grafikáiról is lehet szavazni. Az oldalakon található játékok, érdekességek kipróbálásáért és használatáért kapott jutalomként webpénz jár. A webpénzt nem váltható át készpénzre, viszont értékes ajándékokhoz juthat segítségével a felhasználója. A webpénz gyűjtéséhez előbb be kell kerülni, majd be kell lépni rendszerbe. Ezután a játékokban elért pontszámot webpénzre válthatók. Újabb webpénzt ugyanabban a játékban csak akkor kapható, ha a korábbi eredménynél jobbat ért el a felhasználója. Webpénz egyébként nemcsak játékokkal, de az egyes funkciók kipróbálásával is szerezhető. Az összegyűjtött webpénz tetszés szerint átváltható ajándékokra, több kisebb értékű dolgot vehet érte a felhasználója, vagy megvárhatja, amíg összegyűlik a pénz egy nagyobb értékű nyereményre. A megszerezhető ajándékok köre változhat, induláskor monitor csiptető 5.990 webpénzért, karóra 8.990 webpénzért, esőkabát pedig 9.990 webpénzért vásárolható. A webpénz gyűjtéséhez regisztrációra van szükség, melynek során usernév és jelszó választható. A regisztrációkor meg kell adni a vezeték- és keresztnevet, e-mail címet és postacímet. A regisztrációra az 1975 január 1-je után születettek keríthetnek sort.

Hírünk végén pedig néhány szót hadd ejtsünk a 24 év feletti életkor és a Junior számla kapcsolatáról. A 24. életév betöltése után is megmarad a jogosultság a Junior számlára és kártyára az utolsó kiadott Junior-kártya lejáratáig. Ezt követően újabb Junior-kártya rendelése (így a jogosultság meghosszabbítása), vagy új szerződés megkötése csak abban az esetben lehetséges, ha a számlatulajdonos igazolni tudja, hogy nappali tagozatos hallgató valamelyik felsőoktatási intézményben, és bemutatja az érvényes diákigazolványát. Ha már befejezte tanulmányait, akkor a felnőtteknek szóló OTP Lakossági Folyószámla vagy Elektronikus számlacsomag köthető.
 Az eddig megnyitott Junior folyószámlák és bankkártyák használati díjaira az életkortól függően a Visa Electron Junior Plusz vagy Max kártyák díjai vonatkoznak.
Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó