Sajtótájékoztatót tartott a CIB Bank

2001.05.14. 12:00 | Hírek
2001. április 24-én első negyedéves eredményeivel és elektronikus termékeivel kapcsolatos sajtótájékoztatót tartott a CIB Bank. Az alábbiakban közöljük a sajtóanyag lényeges információit.
 Az elmúlt negyedév tevékenységének értékeléséhez alapul szolgál az a tény, hogy dinamikus növekedés után a CIB Bank 2000-ben mérlegfőösszegét tekintve a harmadik legnagyobb, míg jövedelme alapján a második legeredményesebb magyar bank volt.
 Az ügyfélszámmal együtt emelkedett a CIB Bank Rt. mérlegfőösszege is és a negyedév végére elérte a Magyar Számviteli Szabványok szerinti 744,2 milliárd forintot, ami a 2000. évi 22%-os növekedés után a banki aktivitás további 9,5%-os bővülését jelzi.
 A CIB Bank adózás utáni eredménye – a Magyar Számviteli Szabványok szerint - az első negyedévben elérte a 2,9 milliárd forint lett, amely összeg a tavalyi egész év eredményének 28%-át teszi ki.

A cib.hu honlapról elmondták, hogy az 1998-ban indított honlap 2000. októberében az Internet Bank indulását előkészítendő megújult formával és kibővített tartalommal jelentkezett, melyet a hatInter@ctive készített.
 A cib.hu újdonságai közül az InfoCenter vált az új honlap leglátogatottabb részévé. E szolgáltatás egyik érdekessége az ’Online Fórum’, ami lényegében annyit takar, hogy időről-időre, egy előre meghirdetett időpontban a bank vezetői közvetlenül válaszolnak a feltett kérdésekre.
 A CIB Internet Bankról szólva elmondták, hogy Magyarországon ez a legszélesebb funkcionalitást nyújtó Internet banki megoldás. A tervek között szerepel a bankkártya és mobilbank igénylése, a befektetési szolgáltatások bővítése és a chipkártyás digitális aláírás - plusz biztonsági elemként. A rendszert ezen túl felkészítették arra, hogy a digitális aláírásról szóló törvény megszületését követően az ügyfelek az elektronikus aláírásukkal tudják majd igazolni magukat.
 Az idei évben a WAP elérésre alkalmas mobiltelefonok hazai elterjedése kapcsán döntött a CIB Bank úgy, hogy egy teljesen új technológiát von be elektronikus csatornái közé. A bank jelenlegi és potenciális ügyfelei még az átlag mobil felhasználóknál is gyakrabban cserélik le készüléküket, ily módon a WAP-képes telefonkészülékkel rendelkezők aránya folyamatosan nő. Erre alapozva, illetve a technológia nyújtotta lehetőségeket kihasználva indult a CIB WAP Bank.
Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó