Újdonságok a Budapest Banknál

2000.06.21. 16:55 | Hírek
A Budapest Bank a nyár folyamán a lakossági számlavezetésbe teszi át Cirrus-Maestro és VISA Electron bankkártyával rendelkező ügyfeleit, ezáltal számukra megszűnik az eddigi teljesen külön vezetett kártyaszámla. A változással a fenti kártyával rendelkező ügyfelek folyószámlás szolgáltatásokat is igénybe vehetnek, az eddigi lakossági folyószámla tulajdonosok pedig ezentúl Cirrus-Maestro és VISA Electron bankkártyával is rendelkezhetnek számlájuk felett.
 Az EC/MC kártyával (Classic, Befektetési) rendelkező ügyfelek számára egyelőre megmarad a külön kártyaszámla, ők egy későbbi időpontban csatlakoznak majd a lakossági számlavezetési rendszerhez.
 A lakossági számlavezetésre történő átállítás folyamatosan zajlik a Budapest Banknál. A bank által június 19-én kiadott új hirdetmény már magában foglalja a lakossági számlavezetés díjait is. Arról, hogy mikor állítják át a kártyaszámláról lakossági folyószámlára, minden kártyabirtokos egyenként külön postai értesítést kap majd a banktól.
 Az első napi közlésünkkel ellentétben az összes bankkártyás ügyfél számlavezetési díjainak, jutalékainak egy része megváltozott. Az alábbiakban részletesen közöljük a változásokat.
 A készpénzfelvétel és befizetés bankpénztárban díjmentes (bankkártya nélkül!), a külföldi készpénzfelvétel egységesen 1.500 Ft, beleértve a lakossági számlavezetés alá még nem kerülő bankkártyákat és az EC/MC bankkártyákat is.
 A Budapest Bank az első, amely az ATM-es befizetésért pénzt számít fel: ennek díja június 19. óta 150 Ft. Változnak a kártyaigénylés és a havi zárás feltételei is. Az új számlavezetés alá került, illetve a lakossági folyószámlák esetében a bankkártya igénylése 5.000 Ft nyitóösszeggel lehetséges, tetszőleges összegű jövedelem átutalás esetén a bank ezt az összeget elengedi. Az EC/MC kártyák igénylése egyelőre nem változik.
 A havi zárás a lakossági bankszámlán a következő feltételekkel történik. 5.000 Ft egyenleg alatt a számlavezetés díja 500 Ft, afelett ingyenes. A postázás ezen felül postacímre ingyenes, banki számlavezető fiókba kérve 200 Ft, banki postafiókra kérve 100 Ft (a fiókbérleti díjon felül).
 A számla kamatozása is megváltozik. 10.000 Ft alatt nincs kamat, 10.000 Ft felett a kamat mértéke évi 2,5%.
 A lakossági folyószámla vezetéssel a bankkártyások számára közvetlenül is elérhető lesz a betétlekötés és az átutalás. Az állandó átutalási megbízás díja 30 Ft/tétel (Budapest Bankon belül 0,1%+15 Ft, maximum 500 Ft), a közüzemi megbízás díja 15 Ft/tétel, az eseti átutalás díja pedig 40 Ft+0,15%, maximum 1.500 Ft. A folyószámla tulajdonosok 1 éves, folyamatosan megújítható hitelt is igényelhetnek, mely a vállalt rendszeres jóváírás 200%-áig terjedhet. Minimális értéke 20.000 Ft, maximális értéke 300.000 Ft lehet. A számlamúlttal rendelkező ügyfelek esetében a hitelkeret mértéke a legutóbbi három hónap átutalásai közül a legalacsonyabbnak megfelelő összeg.
 A változásokat a folyamatos átállásra való tekintettel átvezettük adatbázisainkban.
 További információkat a bb@hu e-mail címen kaphatnak a Budapest Banktól.
Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó