C-hitel az OTP Banktól

2000.07.07. 17:05 | Hírek
Az OTP Bank új hiteltermékkel jelentkezett. A "nem igazi hitelkártya" jelzővel illetett korábbi B-hitelkártya után itt a C-hitelkártya, mely már valódi hitelkártya, ugyanis nem szükséges hozzá sem OTP-nél vezetett lakossági folyószámla, sem türelmi idő. Az új, jelentős keretösszegű C-hitelt folyamatosan rendelkezésre álló hitelkeretként használhatja tulajdonosa.
  Igénylése 21-70 év közötti devizabelföldi, magyar állampolgárságú természetes személyek számára lehetséges az igénylőre nézve az alábbi feltételek megléte esetén:

 • legalább 3 hónapos OTP lakossági folyószámlájára az utolsó a 3 hónapban havonta minimum 40 ezer Ft nettó rendszeres jövedelemátutalás érkezett,
 • vagy legalább 1 éve OTP lakossági folyószámlával, devizaszámlával, vagy értékpapírszámlával rendelkezik és az igénylés időpontjában a forint, deviza, vagy értékpapír állománya a 150.000 Ft-ot meghaladja, ezen felül min. 40 ezer Ft-os jövedelmet igazol,
 • vagy az OTP Banknál legalább 1 éve áruvásárlási, vagy lakáshitellel rendelkezik és azt 1 éve szerződésszerűen fizeti,
 • vagy legalább 1 éve hiteltartozását szerződésszerűen kiegyenlítette, továbbá legalább 35 ezer Ft havi nettó jövedelmet igazol,
 • vagy rendelkezik más banknál vezetett lakossági folyószámlával és az alábbi együttes feltételeknek eleget tesz:

  • a bankszámlaszerződés legalább 3 hónapos,
  • arra legalább 40 ezer Ft rendszeres havi munkabér vagy egyéb jövedelem jellegű jóváírás érkezik,
  • a számlához a hiteligénylő nevére szóló érvényes dombornyomású (EC-MC, VISA Classic, American Express) bankkártya kapcsolódik.


  A C-hitelhez kapcsolt Eurocard-Mastercard bankkártyával Magyarországon és külföldön tulajdonosa készpénzt vehet fel, vagy kártyás vásárlásokat bonyolíthat le. A határozatlan idejű C-hitel havi törlesztőrészletén felül tetszés szerinti ütemben fizethető vissza a tartozás, vagy vehető igénybe újra a hitel. Az engedélyezhető hitelkeret minimum 100.000 Ft, maximum a jövedelem ötszöröse lehet, legfeljebb 800.000 Ft összeggel. A C-hitelnél - a B-hiteltől eltérően - havonta történik a részletfizetés, de a befizetett részletek utána újra felhasználhatók. A havi kötelező törlesztőrészlet a hitelkeret összegét meg nem haladó hóvégi záróegyenleg 6%-a, de legalább 5 ezer Ft. A visszafizetés napja a tárgyhónap 1-15 (ügyfél által választott) napján, mindig a választott napon esedékes.
 A C-hitel kamata évi 19,5%, a hitelbírálati díj a keretösszeg 0,2%-a min. 1.500 Ft +ÁFA. A hitelbírálati díjtól 2000. szeptember 30-ig az OTP Bank eltekint.
 Az OTP lakossági folyószámlájáról fizetett törlesztő részlet választása esetén évi 1%, min. 2000 Ft értékű a kezelési költség, míg a más banknál vezetett számláról indított törlesztőrészlet kezelési költsége évi 2%, min. 3.000 Ft. Az EC/MC kártya éves díja 3.000 Ft. További információt az otp@hu e-mail címen kérhetnek az OTP Banktól.
Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó