Az OTP már kampányol a magánnyugdíjpénztár mellett

2010.10.29. 03:14 | Hírek

A költségvetési egyensúly javítása érdekében meghozott kormányintézkedések közül talán a magánnyugdíjpénztárakba szánt befizetések jövő év végéig történő állami kasszába irányítása a legvitatottabb pont. Emellett a kormány az állami nyugdíjpénztár vonzóvá tételére is készül, segítve a visszalépéseket. Egyes elemzők szerint ez a két lépés a magánnyugdíjpénztárak lassú kimúlását okozhatja. Az OTP Magánnyugdíjpénztára máris kampányol a magánnyugdíjpénztár előnyei mellett. A 2010. október 22-én született dokumentum egyik látható célja a pénztártagok megnyugtatása, ugyanakkor - hacsak nem lesz népszavazás a kérdésből -, a többi üzenet célközönsége eltévesztettnek látszik, hiszen a pénztártagok a levélben taglalt magánnyugdíjpénztári előnyök ellenére sem dönthetnek arról, hogy befizetéseiket magánnyugdíjpénztárba küldjék.

Az átláthatóan működő magánnyugdíjpénztárakban a pénztártagok befizetései saját számlára kerülnek, naponta és fillérre pontosan nyomon követhetők, saját kockázatvállalási hajlandóságuknak megfelelően kerülnek befektetésre, és örökölhetők - kezdi az OTP Magánnyugdíjpénztár pénztártagokhoz írt levele.

A kiadvány igyekszik megnyugtatni a pénztártagokat, miszerint a tervezett intézkedések nem érintik a magánnyugdíjpénztárakban felhalmozott, egyéni számlákon nyilvántartott megtakarításokat. A kiadvány szerint a pénztártagok felelős döntést hoztak, amikor magánnyugdíjpénztári tagságukról határoztak, ugyanis az állami nyugdíjrendszer önmagában nem képes megfelelő nyugdíjat garantálni, ezért szükség van a két lábon állásra.

A dokumentum ezt követően részletesen taglalja a biztonsággal és a hozammal kapcsolatos kérdéseket, valamint szól a működési költségekről is, végül megemlíti a magánnyugdíjpénztárak két fő előnyét a befektetések feletti döntés szabadságát és az örökölhetőséget.

A teljes levél itt olvasható:

https://www.otppenztarak.hu/file/mnyp_tagi_tajekoztato_20101022.pdf

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó