A bankok elkezdték alkalmazni az MNB kedvezményes árazási kérését a jövedelemfeltételek kapcsán

2020.03.20. 22:00 | Hírek

A Bankkártya.hu körbekérdezte a bankokat az MNB ajánlásának elfogadásával kapcsolatban, a bankszámlacsomagok jövedelemfüggő árazásáról. A bankok válaszait szó szerint közöljük, és ahogy megérkeznek, úgy frissítjük vele a cikket.

A Magyar Nemzeti Bank alábbi ajánlásában úgy fogalmaz, hogy "az MNB elvárja a bankoktól, hogy az elkövetkező 6 hónapos időszakban az olyan árazási struktúrájú számlacsomagoknál és hiteltermékeknél, amelyeknél az árazás az ügyfél adott banknál vezetett bankszámlájára beérkező utalások összegéhez kötött ne alkalmazzák az utalások elmaradása esetére rögzített díj- és kamat emeléseket."

A bankok az alábbi válaszokat küldték a Bankkártya.hu részére arra a kérdésre, hogy az Önök bankja alkalmazzák-e már, vagy tervezi-e alkalmazni ezt a kedvezményt?

Takarékbank:
A Takarékbank, maximálisan figyelembe veszi az MNB ezen ajánlását és az utalások elmaradása esetén NEM alkalmazza az utalások elmaradása esetén rögzített díj és kamatemelést, ezzel is segítve azon ügyfeleit akik esetlegesen átmeneti nehézségekkel küzdenek a pandémiás helyzet miatt.

Budapest Bank:
A Budapest Bank vizsgálja a Magyar Nemzeti Bank ajánlása nyomán szükséges intézkedéseket. Felelős pénzintézetként célunk, hogy ügyfeleink a változó körülmények ellenére is pénzügyi, finanszírozási oldalról a számukra legjobb megoldást jelentő lehetőséget kapják.

Raiffeisen Bank:
Napirenden van a kérdés, dolgozunk rajta - a részletekkel később jelentkezünk.

GRÁNIT Bank:
A GRÁNIT Bank vizsgálja a Magyar Nemzeti Bank ajánlásával kapcsolatos lehetőségeket.

OTP Bank:
Az OTP Csoport kiszámíthatóan működő régiós nagyvállalat, amely jelentős tőkével, likviditási többlettel rendelkezik. Az előttünk álló gazdasági kihívások a bank stabil, hatékony és jövedelmező működését nem veszélyeztetik, így a szükséges mértékben a magunk részéről hozzá kívánunk járulni a gazdaság és ügyfeleink védelméhez. A Kormány által bejelentett  jelentős gazdasági lépések leglényegesebb pénzügyi eleme a lakossági és vállalati hitelek törlesztési moratóriuma 2020. december 31-ig, amely gyors és hatékony segítséget jelenthet a rászoruló családok és vállalatok számára, és amelyet az OTP Bank azonnali hatállyal 2020. március 19-étől életbe is léptetett a vonatkozó Kormányrendelet értelmében. Ezek részletszabályai nem ismertek még.

MKB Bank:
Az MKB Bank folyamatosan értékeli a koronavírus gazdasági következményeivel kapcsolatos hazai és nemzetközi napi helyzetet.
Elkötelezettek vagyunk abban, hogy körülményeink által biztosított lehetőségeinkkel támogassuk a kormányzati szándék megvalósulását; együttműködésünkkel kívánjuk segíteni a koronavírus negatív gazdasági következményeinek enyhítésére irányuló közös megoldáskeresést a kormánnyal, az MNB-vel, a Bankszövetséggel és a piaci szereplőkkel.
Az MKB Bank dolgozik annak megoldásán, hogy az ügyfelek önhibáján kívüli okból bekövetkező jövedelemkiesése ne befolyásolja negatívan a kamatkondíciót és fizetendő díjakat.

K&H Bank:
A K&H Bank kollégái egyelőre vizsgálják az MNB ajánlását.

UniCredit Bank:
Jelenleg a hitelezésre vonatkozóan a múlt héten hatályba lépett kormányrendeletben foglaltak tervezésének és előkészítésének van elsőbbsége bankunknál, de emellett természetesen vizsgáljuk a bankszámlákat érintő MNB-ajánlás megvalósításának lehetőségeit is.

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó