A nagy POS összehasonlító teszt: ismét a Fizetési Pont adta a legkedvezőbb ajánlatot

2020.12.11. 08:00 | Hírek

Sok vállalkozás került kellemetlen helyzetbe azzal, hogy 2021. január 1-től kötelezően kell az elektronikus fizetési lehetőséget biztosítaniuk - segítsünk nekik! Próbavásárlással a három legnagyobb POS terminál szolgáltató ajánlatát hasonlítottuk össze, és cikkünkben megmutatjuk ki a legjobb.

A tesztgyőztes: ismét a Fizetési Pont

A legkedvezőbb ajánlatot egyértelműen a Fizetési Pont adja, és most még az is erősíti első helyezésüket, hogy egyedül náluk érhető el a 80 ezer forint vissza nem térítendő állami támogatás.

A három nagy ajánlata

A három nagy megkeresett cég: OTP, K&H és a FIZETÉSI PONT. Tőlük próbavásárlással kértünk ajánlatot egy üzlethelyiséggel rendelkező, éves 6 millió Ft kártyás forgalmú, fizikai POS terminált használó kereskedőre.

A fair összehasonlítás érdekében az alábbi szempontokat vettük figyelembe:
⦁ POS terminál telepítésének díját,
⦁ POS terminál üzemeltetésének havidíját,
⦁ forgalom alapú fix és jutalékos tranzakciós díjakat,
⦁ megkaphatjuk-e vagy sem a 80 ezer forint állami kedvezményt.

Az összehasonlítás nem volt könnyű, mert minden feltétel megtalálásához sokszor a cégek ÁSZF-jeiben kell kutatnunk, egyedi ajánlatot kérnünk, és még ezután is számolgatnunk kellett a nagyon különböző díjképzés miatt.

Komoly különbségek a költségekben

Az ajánlatokat megvizsgálva azt láthatjuk, hogy a költségekben jelentős a különbség, ezért egyáltalán nem mindegy kit választunk.

Nem ért bennünket meglepetésként, hogy a legkedvezőbb feltételeket ismét a Fizetési Pont biztosította:

 
 

Plusz 80 000 forint vissza nem térítendő állami támogatást is kaphatunk, ha a Fizetési Pontot választjuk

Fontos, hogy azok, akiknél 2017. november 1-jén nem volt üzemben POS terminál, még most is kérhetik az első terminál igénylésekor a 80 ezer forintos vissza nem térítendő állami támogatást.

A felmérésből kiderült, hogy csak a Fizetési Pont tudja odaadni a támogatást a hazai szereplők közül.

Ma már alap: 1 százalék alatt legyen a tranzakciós díj

Forgalmi jutalékként egészen extrém drága ajánlatokat is találtunk a piacon, tanulságos elolvasni a külföldi POS szolgáltatókról írott szakmai cikket.

Az üzletági szakértők szerint elvárható, hogy ne kelljen 1 százalék feletti díjat fizetni.

Mire érdemes még figyelni?

Érdemes szem előtt tartanunk, hogy olyan szolgáltatót válasszunk, ahol a terminál telepítéséért, és főleg annak megvásárlásáért nem kell fizetnünk.

Az is fontos, hogy kapunk-e próbaidőszakot: egy 30 napos kötelezettségmentes próba során biztosan kiderül, hogy meg vagyunk-e elégedve a szolgáltatással.
Figyeljünk arra is, hogy elvárnak-e tőlünk forgalmi minimumot, mert egyes szolgáltatók esetében, ha lecsökken a kártyás fizetések száma, az alacsony forgalom miatt akár büntetést kell fizetni.

A tanulság?

Mint az életben mindig: érdemes okosan választani!

(A cikk megjelenését a Fizetési Pont támogatta.)

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó