Amit a Fundamenta ebanking szolgáltatásáról tudni érdemes

2021.07.01. 08:00 | Hírek

A Fundamenta neve manapság már szinte összeforrt a lakástakarék számlákkal. Sokszor még az is azt mondja, hogy Fundamentája van, akinek másik banknál van lakástakarék számlája. A lakástakarékokat érintő változások a Fundamentát sem kímélték, amikor a kormány megszüntette a lakástakarék számlákhoz járó 30 százalékos állami támogatást. Ma már az állam nem járul hozzá a lakástakarék számlákhoz, ám a Fundamenta nem ment ettől tönkre, sőt, a cég folyamatosan fejlődik Magyarországon is.

Ennek az egyik ékes példája, hogy a netbankokhoz hasonló internetes szolgáltatást, az ebankingot is létrehozták. Természetesen ettől a cég még nem lett bank, tehát számlát nyitni, utalni vagy fizetést a számlára érkeztetni nem lehet, viszont a Fundamenta lakástakarék számlánkat figyelhetjük, emellett pedig számos más funkciót is igénybe vehetünk. Hogy mire is használható a Fundamenta ebankig, annak a Hitelmindenkinek.hu csapata utána is járt, így akinek van Fundamenta lakásszámlája, a következő információk érdekesek lehetnek.

Mire használhatjuk a Fundamenta ebankingot?

A Fundamenta ebanking célja, hogy a lakossági ügyfelek folyamatosan nyomon tudják követni a lakástakarék számlájukat. Láthatják, hol tart a megtakarításuk vagy a hitelük, de utalást is indíthatnak, hogy befizessék a havi megtakarítást vagy törlesztő részletet. Emellett van lehetőség az ebankingon keresztül új lakás előtakarékossági szerződést kötni, ami megkönnyítheti az ügyintézést az ügyfelek számára. Lényegében a meglévő lakástakarék számlánkról minden információt megtalálhatunk.

Emellett azonban a szolgáltatások köre folyamatosan bővül, már azt is megtehetjük, hogy a felhasznált lakástakarék számlákhoz tartozó igazolásokat innen töltjük fel. Ez azt jelenti, hogy ha lakáscélra használtuk fel a Fundamenta megtakarításunkat, akkor a szerződés már az ebankingon keresztül is feltölthető. Ha pedig felújításra költöttük el a megtakarításunkat, akkor az ehhez kapcsolódó számlák is feltölthetőek a Fundamenta ebanking rendszerén keresztül, vagyis a postaköltséget meg is spóroltuk magunknak.

Hogyan igényelhetjük a Fundamenta ebanking szolgáltatást?

A regisztrációt a Fundamenta weboldalán keresztül kezdeményezhetjük. Ez a szolgáltatás minden ügyfélnek ingyenesen jár, ám regisztrálni kell hozzá, ahogyan a számlavezető bankunknál a netbank igényünket is jelezni kell. A regisztráció egyáltalán nem bonyolult. Első lépésben a 8 jegyű ügyfél számunkra lesz szükség, melyet a számlakivonaton található táblázat bal oldalán a második sorban találunk meg. Ezt kell beírni, majd a regisztráció gombra kattintani. A rendszerben elmentett telefonszámunkra fog érkezni egy SMS.

Az SMS tartalmazza azt a négy számjegyű kódot, amire a folytatáshoz szükségünk lesz. Amint ezt beírtuk, az Aktiválás gombra kell kattintanunk, az ebanking fiókunk pedig már létre is jött. Amint létrejött az ebanking fiókunk, a Fundamenta még egy megerősítő kódot fog küldeni SMS-ben, hogy véglegesítsük a regisztrációnkat. Ezt követően pedig használhatjuk is az ebanking rendszerét. Érdemes tehát regisztráció előtt ellenőrizni, hogy a Fundamentánál az adataink rendben vannak-e, és a telefonszámunk aktuális.

Ha nem sikerül a regisztráció, kihez fordulhatunk tanácsért?

Előfordulhat persze, hogy valamiért nem sikerül a regisztráció, nem találjuk a szerződésünket, még nem jelentettük le az új címünket, így nem kaptunk még számlakivonatot, esetleg rossz telefonszám szerepel az adataink között. Ebben az esetben két dolgot tehetünk. Az egyik, hogy felhívjuk a Fundamenta callcentert, és jelentjük az esetleges változásokat, amik a személyes adatainkat érintik. A másik lehetőség, hogy felhívjuk a személyi bankárunkat, vagy keresünk egy Fundamenta személyi bankárt.

A Fundamenta bankárhálózattal működik, hagyományos értelembe vett bankfiókokkal nem rendelkezik. A nagyobb városokban vannak ügyfélpontok, ahol segítséget kérhetünk, de a callenterbe vagy a weboldalon is kérhetünk személyi bankárt, aki majd felkeres minket, és segít az ügyintézésben.

kép forrása: fundamenta.hu

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó