Amit a Takarék Netbankról tudni érdemes

2021.05.28. 08:00 | Hírek

Az internetbanki szolgáltatás ma már szinte minden bank esetében elérhető. Nincs ez másként a Takarékbank esetében sem. A Takarék Netbank még csak pár éve elérhető az ügyfelek számára, de szinte minden olyan szolgáltatást nyújt, amit más bankok internetbanki felülete. A netbanki szolgáltatás a Takarék Netbank esetében is ingyenes lehetőség az ügyfelek számára, ám ahhoz, hogy igénybe vehessük, külön igényelnünk kell. Ezt megtehetjük akkor, amikor a bankszámlát nyitjuk, de később is bármikor élhetünk ezzel a lehetőséggel.

Mivel számos, jelenlétet igénylő szolgáltatás kiváltható a netbank használatával, a Takarék Netbank felhasználók száma is évről évre növekszik. A koronavírus miatt a karantén intézkedések alatt rengeteg régi Takarékbank ügyfél döntött úgy, hogy szeretnénk igénybe venni a szolgáltatást, hiszen ennek köszönhetően számos olyan ügyletet tudnak lebonyolítani, amihez eddig személyes jelenlétre volt szükség. Ha még nem éltünk a netbanki szolgáltatás lehetőségével, érdemes megfontolni a használatát, a Hitelmindenkinek.hu utána is járt, hogy milyen feltételei vannak a netbank használatának.

Van-e eszközfeltétele annak, hogy a Takarék Netbank szolgáltatását használni tudjuk?

Érdekes kérdés, hogy van-e valamilyen feltétele a netbank használatának a Takarékbank esetében. Alapvetően a Takarék Netbank a Takarékbank ügyfelei számára készült, tehát ahhoz, hogy használni tudjuk, lényegében csak erre van szükség, illetve arra, hogy igényeljük. Mivel manapság nagyon sok embernek van okostelefonja, laptopja, tabletje, fel sem merül bennünk, hogy a netbanknak használatnak vannak-e tárgyi feltételei, hiszen ezekkel alapvetően rendelkezünk. Ám akadnak, akik nem rendelkeznek a legújabb eszközökkel.

Nekik érdemes elolvasni a Takarék Netbankfelhasználói kézikönyvet, mely tartalmazza azokat az operációs rendszereket, melyeken a Takarék Netbank fut, melyek a Windows 7, 8 vagy 10, macOS, és a Linux. Emellett a támogatott böngészők listáját is megtaláljuk. Emellett akkor is érdemes átlapozni ezt a könyvet, ha még sosem használtunk netbanki rendszert, mert segíthet eligazodni a kezdeti lépésekben. Természetesen a Takarék Netbank rendszere könnyen kezelhető és áttekinthető, de akadhatnak olyan funkciók, melyekről bővebben szeretnénk tudni.

Milyen szolgáltatásokat vehetünk igénybe a Takarék Netbankon keresztül?

Egyrészt használhatjuk a Takarék Netbankot arra, hogy napi szinten informálódjunk a bankszámlákkal kapcsolatban, és nyomon követhessük az egyenlegünk, a bankszámla tranzakcióinkat, illetve a bankkártya mozgásokat, de figyelhetjük az árfolyamokat vagy a befektetéseinket. Emellett utalásokat is indíthatunk akár hazai, akár nemzetközi számlákra, de bankon belüli devizautalásra is van lehetőségünk. Kezelhetjük a megbízásainkat, a csoportos beszedéseinket, melyek intézéséhez már nem szükséges személyesen megjelennünk valamelyik bankfiókban.

Ezen túl a befektetéseinket is kezelhetjük a Takarék Netbankon keresztül abban az esetben, ha ezek a befektetések a Takarékbankon keresztül történtek. Részvényeket, kötvényeket, állampapírokat vehetünk, és figyelhetjük, hogyan változik a befektetésünk. Számos lehetőség áll a rendelkezésünkre, melyek segítségével napi szinten otthonról is intézhetjük a banki ügyleteinket.

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó