Amit jó tudni az OTP ATM-ről

2021.05.27. 08:00 | Hírek

Az ATM fogalma senki számára nem lehet ismeretlen, akinek bankkártyája van. Az ATM a Automated Teller Machine rövidítése, ami bankautomatát jelent. Ez egy olyan elektromechanikus berendezés, amely lehetővé teszi a kártyabirtokos számára, hogy bizonyos banki tranzakciókat végrehajtsanak. Ezek a tranzakciók bankonként eltérőek lehetnek, ráadásul az elmúlt években komoly fejlődésen mentek keresztül. Régebben csak azt a bankszámlánkhoz tartozó bank ATM-jét használhattuk, ám manapság már bármelyik bank automatáját használhatjuk banktól függetlenül.

Az OTP ATM, ahogy a legtöbb automata számos lehetőséget nyújt az ügyfelei, és más bankszámla tulajdonosok számára. A bankkártya behelyezése után az ATM egy PIN kódot kér, majd felugrik a menő, ahol kiválaszthatjuk, hogy milyen tranzakcióra van szükségünk. Az OTP ATM-jei szerte az országban megtalálhatóak, és az igénybe vehető szolgáltatások száma is egyre bővül. Az alapvető szolgáltatások mellett rengeteg olyan lehetőség van már az OTP ATM-eken keresztül, amelyek túlmutatnak a készpénzfelvételen. A Hitelmindenkinek.hu utána járt, mit is nyújtanak az OTP ATM-ek.

Milyen tranzakciókat tudunk bonyolítani az OTP ATM-en keresztül?

Ahogyan minden bankautomata, úgy az OTP ATM-ek is használhatóak készpénz felvételre, hiszen ez lenne az elsődleges funkciójuk. Ennek természetesen van egy limitje, ami nemcsak a bankszámlánkra vonatkozik, hanem egységesen az ATM-ekre is. AZ OTP esetében a saját ügyfelek maximum 40 címletet, vagyis 800.000 Ft-ot vehetnek fel. Ez a korlát ugyan meglehetősen magas, de csak az OTP bankkártya tulajdonosokra vonatkozik. Az idegen banki ügyfelek ezzel szemben az OTP bankautomatákban mindössze 100.000 Ft-ot vehetnek fel maximum.

Az OTP ATM-ek ezen túl az egyenleg lekérdezésre is alkalmasak, de a telefonfeltöltést is elintézhetjük velük. Ezen túl azonban az OTP Bank már arról is gondoskodik, hogy a hallássérült ügyfelek is használhassák az automatákat. Az elmúlt években egyre több OTP ATM kapott audió támogatást, ami azt jelenti, hogy a hallássérült ügyfelek készpénzfelvétel és egyenleglekérdezés során segítséget kapnak az automatától, hogy azt használni tudják. De az OTP Bank fejlesztései itt még nem állnak meg.

Valóban létezik okos ATM?

Meglepő lehet sokak számára, de igen, már léteznek okos megoldásokkal kibővített OTP bankautomaták is. Egy digitális fejélesztési program segítségével már egyre több OTP ATM képes készpénz ki- és befizetésre egyaránt. Ez azt jelenti, hogy a nap 24 órájában, akár ünnepnapokon, vagy éppen hétvégén is lehetőségünk van készpénzbefizetésre, ami aztán azonnal megjelenik a számlánkon, de más OTP ügyfél számláján is.

Ez a szolgáltatás kezdetben csak a saját számlára történő befizetést támogatta, de már más OTP bankszámla tulajdonos számlájára is lehetőség van a készpénzbefizetésre. A szolgáltatás már a kezdetek óta nagy népszerűségnek örvend, és már egyre többen használják ki ezt a lehetőséget. Az OTP ATM talán az egyik legszélesebb szolgáltatási körrel rendelkeznek a magyar bankautomaták között.

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó