Egyre népszerűbbek az OTP Bank és az OTP Fáy András Alapítvány pénzügyi felnőttképzései

2023.01.30. 17:05 | Hírek

Több mint 2700-an vettek részt tavaly az OTP Bank és az OTP Fáy András Alapítvány felnőttek számára szervezett, pénzügyi ismereteket bővítő programjain. A visszajelzések alapján e képzések hiánypótló ismeretek átadásával támogatják a résztvevőket a mindennapi pénzügyeik kezelésében.

Mi áll a rég nem látott mértékű infláció hátterében, mit jelent az alapkamat emelése, és a személyes pénzügyekben milyen lehetőségek állnak rendelkezésünkre, hogy szembe nézzünk a gazdasági bizonytalanságokkal? Sokak számára a mindennapokat is érintő makrogazdasági változások mutatnak rá igazán, hogy a diákok mellett a felnőtteknek is nagy szükségük lehet pénzügyi ismereteik bővítésére.

Ezt a célt szolgálja az OTP Bank Gondoskodó Munkáltató Programja, valamint az OTP Fáy András Alapítvány Pénzügyi Alapműveltségi Programja. Előbbire azon vállalkozások jelentkezhetnek, amelyek munkavállalóik számára saját telephelyükön biztosítanának ingyenes pénzügyi ismeretterjesztést, utóbbi pedig egy szintén felnőtteknek szóló digitális oktatási program a pénzügyekkel kapcsolatos alapismeretekről.

Az OTP Gondoskodó Munkáltató Program 2019-ben indult, és mára a hitelintézet kollégái országszerte szerveznek képzéseket az érdeklődők számára. Csak az elmúlt évben több mint 850 helyszínen, majdnem 1700 alkalommal segítették a jelentkező cégek munkavállalóit személyes pénzügyeik kezelésében és ismereteik bővítésében. Az érdeklődők 5 különböző képzési modulból választhatnak, amelyek közül a tapasztalatok szerint a hitelekkel és az otthonteremtési lehetőségekkel kapcsolatos előadások a legnépszerűbbek.

„Az OTP Bank elkötelezett a pénzügyi tudatosság fejlesztése iránt, ezért hirdette meg vállalati partnerei részére a Gondoskodó Munkáltató Programot, amelynek keretében általános pénzügyi ismereteket szerezhetnek a cégek munkavállalói. A pénzügyi tudatosság és kultúra fejlesztése egy-egy nagyobb beruházás és hitelfelvétel esetén, és a hétköznapi döntésekben is segítheti a képzések résztvevőit. A legtöbben az otthonteremtési és -felújítási lehetőségek iránt érdeklődtek, és úgy érzem, minden résztvevőnek segíthettünk tervei megvalósításában” – fogalmazott Mihályiné Bulyovszky Lilla, az OTP Bank Gondoskodó Munkáltató Programjának vezetője.

Szintén felnőttképzési céllal, 2021-ben indította el az OTP Fáy András Alapítvány a Pénzügyi Alapműveltségi Programot, amely mára több hazai felsőoktatási intézmény és szakiskola képzési programjában is megjelenik. A 6 témakörre épített tananyaggal a visszajelzések alapján a résztvevők hiánypótló és átfogó tudást kapnak a fizetőeszközökről, a hitelekről, a pénzügyi biztonságról, valamint a befektetésekről. Eddig több mint ezren vettek részt a képzéseken.

„A pénzügyi jóllét – angol kifejezéssel well-being –, a pénzügyekben való eligazodás a mindennapjaink része, nemzetközileg elismert alapkompetencia. Minden élethelyzet megoldásának van pénzügyi, anyagi oldala is, gondoljunk akár a lakhatásra, tanulásra, munkaerőpiaci elhelyezkedésre vagy az öngondoskodásra, a jövő pénzügyi tervezésére. A Pénzügyi Alapműveltségi Program egyedisége, hogy az ismeretek átadásán túl arra is megtanítja a résztvevőket, hogyan alkalmazhatják felelősen a megszerzett tudást a mindennapi pénzügyeik kezelésében, hová fordulhatnak tanácsért, hiteles információkért és milyen módon tudják továbbfejleszteni megszerzett pénzügyi műveltségüket” - mutatott rá Csejtei Ildikó, az OTP Fáy András Alapítvány ügyvezetője.

Az OTP Fáy András Alapítvány célja a jövőtudatos gondolkodás és azon belül kiemelten a pénzügyi tudatosság fejlesztése a lakosság körében. Évente közel harmincezren vesznek részt ingyenes, szemléletformáló, gyakorlatorientált jelenléti tréningjein és digitális képzésein az általános iskolástól egészen a felnőtt korosztályokig.  A felnőttképzési program keretében megszerzett tudás és az elsajátított ismeretek felkészítik a résztvevőket a pénzügyi krízisek, a váratlan helyzetek és kockázatok kezelésére is.


 

 

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó