Hendrik Scheerlincket, a K&H Csoport korábbi vezérigazgatóját életmű díjjal tüntették ki

2017.12.06. 19:00 | Hírek

A Magyar Bankszövetség Elnöksége Aranykaptár életmű díjat adományozott Hendrik Scheerlincknek, a K&H Csoport korábbi vezérigazgatójának és a KBC Csoport jelenlegi pénzügyi igazgatójának, a KBC Csoport Vezetői Bizottsági tagjának. Scheerlinck az Életműdíjat a Magyar Bankszövetség Elnökségi tagjaként végzett kiemelkedő szakmai tevékenységéért, a Külföldi Bankárok Klubjának elnökeként nyújtott értékes munkájáért, valamint a magyar bankszektor fejlődését elősegítő szakmai hozzájárulásának elismeréseként kapta.

A Magyar Bankszövetség Elnöksége Aranykaptár életmű díjat adományozott 2017. december 4-én hétfőn Hendrik Scheerlincknek, a K&H Csoport korábbi vezérigazgatójának, a KBC Csoport jelenlegi pénzügyi igazgatójának és a KBC Csoport Vezetői Bizottsági tagjának. A Magyar Bankszövetség az Aranykaptár díjat a magyar hitelintézeti szektor fejlődését és működését segítő, kiemelkedő egyéni teljesítmény elismerésére alapította meg 2012-ben. A díj a bankszakma és a banki érdekképviselet területén dolgozó szakemberek kiemelkedő, példamutató tevékenységének elismerésére szolgál. Scheerlinck az Életműdíjat a Magyar Bankszövetség Elnökségi tagjaként végzett kiemelkedő szakmai tevékenységéért, a Külföldi Bankárok Klubjának elnökeként nyújtott értékes munkájáért, valamint a magyar bankszektor fejlődését elősegítő szakmai hozzájárulásának elismeréseként kapta.

„Rik magas színvonalú, elkötelezett munkával dolgozott a K&H növekedéséért és egyben a magyar bankszektor fejlesztéséért. S ugyanez a fáradhatatlan jobbító szándék, tökéletességre való törekvés vezérli őt jelenlegi pozíciójában is.” - mondta el David Moucheron, a K&H jelenlegi vezérigazgatója a díjátadó után.

Hendrik Scheerlinck már korábban is kapott elismerést Magyarországon végzett kiemelkedő szakmai munkájáért. 2014-ben és 2012-ben is elnyerte a „MasterCard – az év bankára” címet. A Magyarországon jelen lévő pénzintézetek vezetői döntötték el, hogy kinek ítéljék oda az elismerést.

Hendrik Scheerlinck jogi és közgazdasági egyetemi végzettségét Belgiumban szerezte. 1984 óta dolgozik a KBC Csoportnál, a Nemzetközi hitelek osztályán kezdett Brüsszelben, majd különböző pozíciókat töltött be az Egyesült Államokban, Tajvanon és Németországban is. 2006 második félévében csatlakozott a cseh leánybankhoz, ahol Pénzügyi és kockázatkezelési vezető és Vezetői Bizottsági tag volt. Scheerlincket 2010-ben nevezték ki a K&H Csoport élére, és 7 évig töltötte be ezt a tisztséget 2017 áprilisáig. 2011-től a Magyar Bankszövetség elnökségi tagja, és 2010 óta pedig a Külföldi Bankárok Klubjának elnöke is volt Magyarországon távozásáig.

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó