Hogyan igényelhető a személyi kölcsön?

2021.04.14. 08:00 | Hírek

Az alábbi cikk bemutatja, milyen gépjárműveket vásárolhatunk egy banki személyi kölcsönből, és hogy hogyan igényelhetjük meg azt.

Milyen autót vásárolhatunk egy személyi kölcsönből?

A hazai nagybankok kínálatából nem hiányozhat a személyi kölcsön. Lássuk mire és hogyan is igényelhető ez a konstrukció.  A célok lehetnek mások, a lényeg, hogy a feltételeknek feleljünk meg. Sokan vágynak például az öreg gépkocsijuk helyett egy új autóra, egy banki személyi kölcsönből akár ilyen új autókat is vásárolhatunk.

Milyen feltételeknek kell megfelelni és hogyan lehet igényelni?

Akár online ügyintézéssel is lehet igényelni a hitelt, nem kell a klasszikus „bemegyek a bankba” eljárást választani. Ráadásul online igényléskor nincs hitel folyósítási díj sem, ez azért jól hangzik.

Egy jellemző példával élve, 500 ezer forinttól 8 millió forint összegig igényelhető, ami szabadon felhasználható, tehát nincs megkötés, hogy mire költsük. A felvehető összeg nagysága függ a havi igazolható jövedelmünktől. Minimum nettó 100 ezer forintos fizetés kell, nyugdíj esetén 75 ezer forint. Fennálló hitel mellé is lehet igényelni, csak ne legyen a meglévő hitel hátralékos.

A futamidő 2 évtől 7 évig választható.

Háromféleképpen lehet igényelni a személyi kölcsönt:

  • Visszahívás kérésével, ahol ügyintéző áll a rendelkezésünkre.
  • Internetbankon keresztül
  • Bankfiókban személyesen

A visszahívás esetén a banki ügyintéző egy gyors és rövid előszűrést végez. Majd időpontot foglal a bankfiókba, ahová már csak be kell menni a szükséges dokumentumokkal.

A bankfiókban történő igénylés során azonnal pár perc után lehet tudni, hogy kapunk-e személyi kölcsönt és ha igen akkor mennyit. A folyósítás szintén pár perc alatt megtörténik pozitív elbírálás esetén. Törlesztési biztosítás igényelhető hozzá, a fizetésképtelenség elkerülése érdekében ez egy kiváló lehetőség.

A banki személyi kölcsönből ilyen autókat vásárolhatunk

Mint a fentebbi példában olvasható, 500 ezer forinttól 8 millió forintig lehet felvenni személyi kölcsönt.

Nos, ha a két összeget nézzük, illetve a közte lévő lehetséges összegeket, akkor a legkisebb hitelösszegből egy öregebb használt autót tudunk venni, 1-2 millió forintért már egy használt ám jobb akár megkímélt autót is tudunk venni. Viszont 3 és 8 millió forint közötti összegért már új autót is választhatunk. Lehet családi 7 személyes, lehet terepjáró, sport vagy coupé.

Például egy új Dacia Duster 3649000 Ft-tól, míg egy Dacia Lodgy 5549000 Ft-tól kapható.

Nézzünk meg egy kategóriával feljebb lévő márkát!

Mercedes Benz A osztály 6990000 Ft, Mercedes B osztály 7490000 Ft.

A brandek kínálatában biztos lehet találni akár új akár használt autót, függ persze a hitel összege, ami a rendelkezésünkre áll. Érdemes átgondoltan autót vásárolni, kitűzni a célokat, hogy mire van szükségünk. Családi autónak kell, céges árufuvarozáshoz, nehezebb terepre, rossz út viszonyokra, vagy státuszunk jelzéséhez elengedhetetlen márka és modell kell.

Egy biztos a műszaki állapot akár 500 ezer forintos autó esetében is fontos, tehát vegyünk mindent figyelembe.

Egyes bankoknál ráadásul az MNB pályázati kiírásának megfelelő Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel igénylésére is lehetőség van. Ehhez legalább havi nettó 250 ezer forintos jövedelem szükséges, és ebben az esetben a kölcsönösszeg 2 és 8 millió forint között választható, míg a futamidő 61 és 84 hónap közötti lehet.

A személyi kölcsön igénylésről további hasznos infókat a penzkalauz.hu oldalán olvashatunk.

A kép forrása a pexels.com.

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó