Így válaszd ki a legjobb UniCredit személyi kölcsönt!

2023.06.01. 08:00 | Hírek

Érdekel, hogy melyik bank kínálja most a legolcsóbb személyi kölcsönt? Jelenleg a személyi kölcsön kalkulátor első – legkedvezőbb találati – helyét az UniCredit Bank ajánlata foglalja el 2,5 milliós hitelösszegre, 7 éves futamidőre 300 000 forintos jövedelemmel. De mitől ennyire kedvező ez a kölcsön, és milyen szempontokat vegyél figyelembe, amikor személyi kölcsönt választasz? Ebben segít neked ez az útmutató.

Mire igényelhetek személyi kölcsönt?

A személyi kölcsön szabad felhasználású hitel, így bármire elköltheted az így kapott pénzt. Tényleg bármire, de azért a bank általában megkérdezi, hogy mit vennél belőle. Ennek elsősorban biztonsági okai vannak, a bank ugyanis szeretné tudni, hogy nálad jó helyen lesz a pénze.

Vannak viszont olyan személyi kölcsönök, amelyeket a leggyakoribb hitelcélokra igazítanak, például autóvásárlásra vagy felújításra. Ezeknél a típusoknál már elvárás, hogy legalább a kölcsön egy bizonyos részét (általában legalább a felét) valóban arra használd, amire a bank kínálja.

Persze megteheted, hogy nem arra költöd a pénzt, amire felvetted, de ebben az esetben a hitelcélhoz kapcsolódó kedvezményt elveszíted. A bank a pénz felhasználását ezeknél a kölcsönöknél ellenőrzi.

Az, hogy a kölcsönt bármire felveheted, nem jelenti azt, hogy bármire érdemes is. A kölcsön arra való, hogy olyan kiadásokat tudj fedezni belőle, amelyekre most nincs együtt a pénzed, de a jövőben megkeresed majd. Ha tehát lenne időd várni, akkor meg tudnád vásárolni, amit szeretnél, de a kölcsön révén előre tudod hozni a vásárlást.

Alapszabály, hogy olyan dologra próbáld költeni a banktól felvett pénzt, ami előrevisz téged. Ilyen lehet egy tanfolyam, egy új számítógép, amin majd tanulsz vagy dolgozol, vagy az egészséged. Kölcsönt vehetsz fel egy nagyobb, nem várt kiadás fedezésére is, mondjuk egy új autóra vagy háztartási gépre vagy akár lakásfelújításra is.

Milyen hitel a személyi kölcsön?

A személyi kölcsön fedezetlen hitel, azaz nem kell hozzá ingatlan. Ezáltal a hiteligénylés jóval gyorsabb és egyszerűbb. A bank a hitelbírálat során elsősorban a jövedelmedet vizsgálja meg, és ha ez rendben van, akkor a pénz akár napok alatt a számládra érkezhet.

A bank a jövedelmed nagysága alapján határozza meg azt is, hogy mekkora hitet kaphatsz. Ennek van egy jogszabályi felső határa is, a Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató, vagy JTM-korlát.

Ha a jövedelmed 500 000 forint alatt van, akkor a személyi kölcsön törlesztőrészletére legfeljebb ennek a felét, ha pedig felette, akkor a 60%-át költheted. Mivel a személyi kölcsönt nem biztosítja ingatlanfedezet, a kamata valamivel magasabb, mint a jelzáloghiteleké, így ebből a típusú kölcsönből elméletben kevesebbet tudsz felvenni, mint mondjuk lakáshitelből.

Személyi kölcsön keretében kisebb összegek elérhetők. A maximum 10 millió forint, de még jellemzőbb a 7-8 millió forint, a jövedelmedtől függően.

Idén tavasszal az UniCredit Bank lépett egy nagyot, és a nála igényelhető Stabil Kamat személyi kölcsön maximumát 12 millió forintra emelte, így tovább bővítve a kölcsön felhasználási lehetőségeit.

A személyi kölcsönöket általában 7-10 éves futamidőre igényelheted, a kamatuk pedig minden esetben fix, tehát a futamidő végéig változatlan.

Ezekbe a paraméterekbe már egy komolyabb felújítás vagy egy elektromos autó megvásárlása is beleférhet.

UniCredit kölcsönök szabad felhasználásra és célhoz kötötten

Az UniCredit Banknak egy nagyon kedvező szabad felhasználású személyi kölcsöne van, ez a Stabil Kamat személyi kölcsön, de emellett két célhoz kötött kölcsönt is kínál, a Felújítási Személyi Kölcsönt és a Green Személyi Kölcsönt.

A Stabil Kamat Személyi Kölcsön keretében akár már 300 000 forintot is igényelhetsz. A maximális hitelösszeg 12 millió forint, a futamidő pedig legfeljebb 8 év (96 hónap) lehet. A kölcsönt a szabad felhasználás mellett hitelkiváltásra is fordíthatod.

A személyi kölcsönt az UniCreditnél online is igényelheted, így az otthonod kényelméből intézheted a teljes hitelfelvételt. Az igénylést banki ügyintéző segítségével is elindíthatod, de önkiszolgáló módon is. Arra érdemes figyelned, hogy a kölcsönszerződést közvetlen ügyfélazonosítással tudod majd aláírni, ezt pedig csak munkaidőben tudod majd megtenni.

Ha legalább 400 000 forint jövedelmet tudsz igazolni és online igényelsz minimum 6 millió forintot akkor 0,5% kamatkedvezményt kapsz.

Jó, ha tudod, hogy ha 10 millió forint feletti összeget szeretnél igényleni, ahhoz legalább havi nettó 600 000 forint jövedelmet kell igazolnod.

A Felújítási Személyi Kölcsön a korábban olyan népszerű és már megszűnt Otthonfelújítási támogatás mellé igényelhető Otthonfelújítási hitel mintájára készült.

A feltételei több ponton hasonlóak a korábbi támogatáshoz, például ezt a kölcsönt akkor igényelheted, ha legalább egy gyermeket nevelsz (vagy úton van), és a felújítandó lakásban már legalább egy éve éltek (kivéve, ha egy éven belül szereztétek meg a tulajdonjogot). A lakásban legalább 50%-os tulajdonrészednek kell lennie. Nem lehet továbbá köztartozásod és legalább 1 év TB jogviszonyt kell igazolnod.

A kölcsön keretében 1,6-7 millió forint elérhető 1-10 éves futamidő mellett. A kölcsönt egyedülállóként, illetve együttes igénylőként házasként vagy élettársakként is igényelhetitek.

A feltételek tehát ismerősek lehetnek, de ez nem jelzáloghitel, itt nem kell bevonnod a felújítandó lakást fedezetként. Érdekessége viszont a kölcsönnek, hogy a futamidő alatt egyszer legfeljebb 3 millió forintot ingyenesen előtörleszthetsz.

A THM 13,48 és 19,86% között lehet, kedvezménytől függően.

A Green Személyi Kölcsönt szabad felhasználásra és Green beruházás finanszírozására, azaz új napelem vásárlására és/vagy telepítésére igényelheted. Ehhez egy komoly kamatkedvezmény is jár, ha legalább 150 000 forint jóváírás érkezik az UniCreditnél vezetett számládra. A Green beruházási célt igazolnod kell.

A kölcsön keretében 1-5 millió forintot igényelhetsz 2-7,5 éves futamidő mellett. A kölcsönhöz egy 180 napos lehívási határidő is tartozik, a THM pedig mindössze 13,48% Green hitelcél esetén.

Kedvezmények UniCredit módra: akár 6,06%-kal olcsóbb kölcsön

Az UniCredit komoly kedvezményekkel díjazza, ha vállalod, hogy náluk nyitsz bankszámlát, és a jövedelmed is hozzájuk utalod. Ráadásul a bankváltással egyáltalán nem jársz rosszul, mert nagyon jó számlacsomagjaik vannak, és a mobilapplikációjukon keresztül ingyenes átutalást is kínálnak.

Lássuk, milyen kamatkedvezményeket érhetsz el az UniCredit személyi kölcsönöd mellé. Ne csak kicsi, 1% alatti kedvezményekre számíts, mert egészen komoly, akár 5-6%-os engedményt is kaphatsz a hiteled kamatából.

Aktív kamatkedvezmény. Az igényelt kölcsön összegétől függően 0,8-2,3% kedvezményt kaphatsz, ha legalább 150 000 forint érkezik az UniCreditnél vezetett számládra. A kedvezmény akár már 300 000 forint igényelt összegtől is jár.

Aktív Plusz kamatkedvezmény. Az előzőhöz hasonló feltételek mellett kaphatod azzal a kiegészítéssel, hogy hitelfedezeti biztosítást is kötsz. A kedvezmény mértéke 1-2,4% között terjed.

Prémium Aktív kamatkedvezmény. 800 000 forint és afeletti kölcsönösszeg esetén, és havi legalább 250 000 forint jóváírás esetén 2,05-4,75% kamatkedvezményt kapsz.

Prémium Aktív Plusz kamatkedvezmény. Ha az előző feltételek mellett hitelfedezeti biztosítást is kötsz, akkor az elérhető kedvezmény mértéke 2,51-4,85% lehet.

Prémium Aktív Extra kamatkedvezmény. Már 300 000 forintos kölcsönösszegtől elérhető. Az UniCredit bankszámládra legalább 400 000 forint átutalás érkezzen, és 2,25-5,96% közötti kedvezményt kaphatsz. A legmagasabb kedvezményt online igénylés esetén adja az UniCredit.

Prémium Aktív Extra Plusz kamatkedvezmény. Ha hitelfedezeti biztosítást is kötsz, akkor egészen magas, 4,75-6,06% kamatkedvezményt kaphatsz.

Az UniCredit Bank a kamatkedvezményeken kívül jóváírási akciókkal is kedveskedik az ügyfeleinek.

Egy havi törlesztő visszajár” promóció

Ha az UniCreditnél legalább 3 millió forint összegű Stabil Kamat személyi kölcsönt igényelsz, akkor egy általad megjelölt havi törlesztőrészletet, legfeljebb 50 000 forintot a bank visszatérít neked.

Online Plusz 30 000 forint visszajár” promóció

Ha a Stabil Kamat kölcsönödet online igényelnéd, az nem csak kényelmes, de még visszatérítést is kapsz utána. 30 000 forintot ír jóvá a bank a nála vezetett számládon, ha nincs a hitelben adóstársad, és az első három havi törlesztőt rendben megfizetted.

Az UniCredit nem csak az alacsony kamataival és kedvezményeivel igyekszik megnyerni magának. A személyi kölcsön esetében egyébként is egyszerű és gyors hitelügyintézést több ponton is egyszerűsíti. Valószínűleg neked is tetszeni fog a még kevesebb benyújtandó dokumentum és a határozott munkaviszonyra vonatkozó könnyítések. Az UniCredit kölcsöneivel tehát biztosan nem jársz rosszul, és a bank mindent megtesz, hogy a futamidő alatt is elégedett ügyfelük legyél.

 

 

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó