Így valósítható meg az OTP egyenleglekérdezés a legegyszerűbben

2022.08.24. 10:00 | Hírek

Napjában akár többször is szükségünk lehet arra, hogy megtudjuk, mennyi az OTP bankszámlánk egyenlege. A BiztosDöntés.hu összeszedte a lehetséges módokat. Mint látni fogjuk, van közte egy nagyon egyszerű megoldás is.

Először is, a legfontosabb, hogy ha az egyenleg nagyon gyanúsan fogy magától, használat nélkül is, akkor szinte biztosan rossz bankszámla konstrukcióban vagyunk, mindenképpen érdemes váltani. Egy jó bankszámla kalkulátor biztosan segíthet megtalálni a legmegfelelőbb konstrukciót.

Az OTP egyenleglekérdezés többféleképpen is megvalósítható.

Talán a legegyszerűbb hagyományos módszer az OTP egyenleglekérdezésre az ATM-nél történő egyenleglekérdezés. Ezt a bankkártyával, egy külön menüpontban lehet végrehajtani és az ATM képernyőjén vagy egy bizonylaton kapjuk meg a végeredményt. A probléma ezzel az, hogy fizetni kell érte.

A másik, nagyon gyakori eset, hogy telefonon keresztül kérdezzük le az egyenleget. Erre az OTP telefonos automatája használható, mely minden hálózatból saját díjas számon hívható, mobilról és budapesti vezetékes számról is. Itt a bankkártyaszám utolsó 10 és a bankszámlaszám utolsó 3 három jegyének megadásával máris megtudhatjuk az egyenlegünket. A módszer előnye, hogy nem kell hozzá OTPdirekt szerződés, viszont kell hozzá OTP-s bankkártya. Anélkül ez a módszer sajnos nem használható. Ez a lekérdezési módszer nem kerül pénzbe, eltekintve a hívás díjától. De korlátlan díjcsomaggal ez tényleg díjmentes lehet.

Ha viszont a telefon már a kezünkben van, akkor további lehetőségek is rendelkezésünkre állnak az OTP egyenleglekérdezés témakörben.

Egyrészt az SMS szolgáltatás segítségével automatikusan kaphatunk egyenleginformációt minden reggel, vagy választhatjuk azt, hogy egy SMS küldésre válaszul megkapjuk az egyenleginformációt. A két módszer akár még kombinálható is, hátrányuk, hogy minden SMS-ért fizetni kell (az interaktív lekérdezés során még az SMS küldésért is, a mobilszolgáltatónk felé).

Ha már telefon, akkor ingyen a legegyszerűbb egy böngészőben, az OTP internetbankjának mobil képernyőre optimalizált felületén lekérdezni az egyenleget. Sőt, még létezik egy ennél is egyszerűbb módszer, a mobilalkalmazás használata, itt ugyanis nem kell mindig belépni. Elég csak a jelszót megadni vagy az ujjlenyomatunkat érintéssel megadni.

De létezik egy még egyszerűbb megoldás. Azonnal megtudhatjuk az egyenlegünket az OTP mobilalkalmazás kezdőképernyőjén, belépés nélkül, ha a gyors egyenleg funkciót használjuk. Ekkor a beállított bankszámlák egyenlegei belépés nélkül is látszanak, ehhez csak el kell indítani a mobilalkalmazást. Ez a funkció természetesen bármikor kikapcsolható.

A böngészős, illetve a mobilalkalmazásos módszer igénybevételéhez OTPdirekt szolgáltatás szükséges, amelynek havidíja lehet.

Ezek a lehetőségek állnak rendelkezésünkre az OTP egyenleglekérdezés témakörében. Ezek közül mindenki kiválaszthatja a neki legszimpatikusabbat, sőt, ezek kombinálhatók is egymással. Még díjmentes lehetőségek is találhatók köztük, főleg ha rendelkezünk OTPdirekt szerződéssel.

 

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó