Következő generációs banki megoldások kutatására és fejlesztésére nyert támogatást az OTP Bank

2022.06.01. 01:31 | Hírek

Az OTP Bank a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap  (NKFIA) támogatásával 2021. március 31-én új generációs banki megoldások kutatásába és fejlesztésébe kezdett. A projekt magába foglalja a banki elosztott rendszerek, a banki rendszereknek teljes mértékben megfelelő blokklánc technológia, és egy mesterséges intelligencián alapuló „digitális dolgozó” kutatását és fejlesztését, amelyhez az NKFIA 398 858 000 Forinttal járul hozzá.

Az OTP Bank 2020-ban elnyerte az NKFI Alap támogatását „Következő generációs banki megoldások fejlesztése” című pályázatával (szerződésszám: 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00061). A kutatások olyan megoldások fejlesztésére fókuszálnak, amelyek a költséghatékonyabb, még korszerűbb és biztonságosabb, valamint folyamatos rendelkezésre állású banki megoldások kialakítását célozzák, az alábbiak szerint:

⦁    Olyan elosztott rendszer fejlesztése, amely a szolgáltatási közeget alkotó adatbázis-tároló rétegből 100% -os szolgáltatás-elérhetőséget biztosít;

⦁    Banki rendszerekre szabott blokklánc technológia kialakítása, amely könnyen követhetővé teszi az egyes banki tranzakciók előzményeit, ezzel még magasabb fokú biztonságot garantálva;

⦁    Mesterséges intelligencián alapuló, érzelmi intelligenciával rendelkező virtuális banki „munkatárs” fejlesztése, amely a nap 24 órájában képes rendelkezésre állni.

Jelen kutatás-fejlesztési projekt 2024. március 30-ig tart, és az Innovációs és Technológiai Minisztérium Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból nyújtott támogatásával, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által kibocsátott támogatói okirat alapján valósul meg.

 

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó