Megérkezett a Simple Windows Phone verziója

2015.08.18. 08:00 | Hírek

Egy év várakozás után 2015. július közepén megérkezett a Simple mobilalkalmazás Windows Phone rendszerű okostelefonokon futó verziója is, így ettől kezdve a harmadik nagy platformon is elérhető a Simple mobilfizetési alkalmazás. Az alapoktól kifejezetten a Windows Phone felhasználóknak újra írt alkalmazás célja, hogy a lehető legjobban illeszkedjen a felületen megszokott felhasználói élményhez. Az Android és iOS verziókat tavaly négy szolgáltatással indították útnak, most mindhárom platform már tíz szolgáltatást tartalmaz.

Az alkalmazással többek között parkolhatunk, autópálya-matricát vásárolhatunk, ételt rendelhetünk és a fesztiválokra is olcsóbban bejuthatunk a segítségével.

A vásárlás élményét megújító magyar fejlesztésű Simple alkalmazást 2014-ben, a Szigeten mutatták be. Moduláris felépítése fejlesztési szempontból is különlegessé teszi, mivel lehetőséget nyújt a folyamatos bővítésre. A Simple a többi mobilfizetési megoldással szemben nem csak magára a tranzakcióra koncentrál, hanem az egész vásárlási folyamatot felöleli.

A magasan vezető Android (72%) mellett a Windows Phone részesedése az okostelefon-piacból Magyarországon jelenleg 11 százalék körül van, tehát magasabb, mint az iOs-é (9%). Annak, hogy a fejlesztők az utóbbit részesítik mégis előnyben, a legfontosabb oka az, hogy az iPhone és iPad felhasználók magasabb státuszúak: többet költenek például alkalmazásokra, és több közöttük a döntéshozó is.

“A folyamatosan növekedő felhasználó és elfogadóhely számok tükrében fontosnak éreztük, hogy a Windows Phone felhasználóknak is elérhetővé tegyük az alkalmazást. Az új verzió különlegessége, hogy nem egy másik platformra fejlesztett verziót portolunk, hanem az alapoktól újraírtuk az alkalmazást, hogy a Windows platform sajátosságainak megfeleljen” – mondta el a Windows Phone verzió megjelenése kapcsán Benyó Péter, a fejlesztő OTP Mobil ügyvezetője. – “Természetesen a fejlesztés során felhasználtuk a korábbi tapasztalatainkat, így egy kompakt méretű, kódjában és dizájnjában is a platformhoz szabott alkalmazás született. A Simple csempékre épülő kialakítása egyébként is ismerős a Windows Phone felhasználók számára, de a felhasználói élményt még inkább az itt megszokottakhoz szabtuk. Azáltal, hogy a fejlesztés a Visual Studio fejlesztői környezetben zajlott, teljesítményben és dizájn terén is optimális végeredményt és jobb felhasználói élményt értünk el, ráadásul a fejlesztők későbbi munkája is könnyebb lesz így” – tette hozzá az ügyvezető.

A Simple WP verzióján tíz fejlesztő és négy támogató munkatárs dolgozott öt hónapon keresztül. A munka utolsó szakaszába külsős cégek is bekapcsolódtak, a felhasználói élmény oldaláról profi tesztelők dolgoztak az alkalmazáson. Emellett a biztonsági követelményekre is kiemelt figyelmet fordítottak, így etikus hekkerek is tesztelték az alkalmazást és crowd tesztelési folyamat is zajlott.

A végeredmény funkcionálisan túlnyomó részt megegyezik az android és iOS verzióval. Ugyanakkor a WP felhasználók saját platformjukon ismert kényelmi szolgáltatásokat kapnak: a kezdőképernyőre húzhatóak és átrendezhetőek a csempék, az aktív felületek pedig figyelmeztetések küldésére is alkalmasak. Ennek megfelelően az alkalmazás fejlesztése Windows platformon is folytatódik. A Windows verzió előnye a platformból származik: optimalizált, így a gyengébb készüléken is ugyanazt a felhasználói élményt nyújtja, mint egy csúcs mobilon.

A Simple jelenleg is futó fesztivál kampányában a Windows Phone felhasználói is részt vehetnek: a Sziget Fesztivál bármelyik napjára egész nyáron early bird áron, kedvezményesen vehetnek napijegyet az alkalmazásban a Jegy csempe alatt a „Kiemelt ajánlatok” között. A jegy megvásárlását követően itt sem lesz szükség a nyomtatásra, a belépésnél csak a telefont kell felmutatni.

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó