Megtörtént a bejelentés: hamarosan indul az OTPay, az első európai MasterPass pénztárca

2014.03.12. 14:00 | Hírek

Mint azt már tavaly, a MasterPassról kiadott első cikkünkben elmondtuk, a MasterPass egyesíteni fogja a jövőben a MasterCard Mobile típusú távoli fizetéseket és a PayPass típusú közeli fizetést, így a MasterPass logót feltüntető elfogadóhelyek egységes elfogadást jelent majd a fizetések során. 2014. február 26-án, a Mobile World Congress rendezvényen a MasterCard és az OTP Bank együtt jelentette be, hogy elindítja az OTPay szolgáltatást, vagyis az első digitális pénztárcát Európában, amely a MasterPass rendszerét integrálja.

Az OTPay ügyfelek egyedi igényeire szabott alkalmazás megkönnyíti a fizetési bankkártyák internetes használatát, és nagyobb kényelmet nyújt a kártyabirtokosoknak. A szolgáltatás segítségével könnyen megoldhatók a mindennapos fizetések, az internetes vásárlás mellett a számlafizetésekben, az egyenlegfeltöltésben és a magánszemélyek közötti tranzakciókban is új utakat nyit.

Az OTPay mobilalkalmazás nem csupán az OTP Bank, de más bankok ügyfelei számára is elérhető lesz. Az applikáció segítségével a kártyabirtokosok több mint 30.000 MasterPass elfogadóhelyen fizethetnek világszerte. Az alkalmazást - a szigorú banki fizetési rendszerek biztonságot garantáló mobilfizetési megoldásairól ismert - magyar vállalatcsoport, a Cellum fejlesztette, amely a már két éve működő MasterCard Mobile egyik fejlesztője.

„Az OTP Bank évek óta élen jár az új, innovatív technológiák bevezetésében a fizetési üzletágban” – mondta Forrai Péter, az OTP Bank Elektronikus Banki Igazgatóságának ügyvezető igazgatója. „Az elmúlt időben növekvő igényt tapasztaltunk a fogyasztók részéről az olyan mobilfizetésre, amely nem csak magas szintű kényelmet és biztonságot kínál, de nyitott rendszerként különböző márkájú és funkciójú kártyákat is elfogad. Ezek voltak a fő célkitűzéseink, amelyek miatt a MasterCard globális platformját, a MasterPass rendszerét választottuk, mivel ez nemzetközi vásárlási lehetőségeket biztosít az ügyfeleink számára”.

Az OTPay letöltése után a fogyasztók több, például MasterCard, Maestro és más márkájú kártyákat is regisztrálhatnak az alkalmazásban. A kártyabirtokosok a mobileszközüket használhatják fizetésre. A tranzakció során a kártyaadatok automatikusan megjelennek a képernyőn más fontos és hasznos információkkal együtt, például a házhozszállítási cím is kiválasztható. Majd a kártyabirtokost visszairányítják a kereskedő oldalára a rendelés befejezéséhez, a fizetésről pedig automatikus értesítést kap.

A MasterCard Europe magyarországi igazgatója, Eölyüs Endre hozzátette: „Büszkék vagyunk arra, hogy az OTP Bank a MasterPass rendszerét választotta, amely az egyik legnagyobb globális platform a távoli fizetések területén. Ez egy stratégiai döntés volt a bank részéről abban a folyamatban, ami a legnagyobb jövőbeni potenciállal rendelkező platform kiválasztásához vezetett”.

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó