Milyen gyorsan kaphatunk gyorskölcsönt?

2023.09.18. 08:00 | Hírek

Vannak olyan helyzetek, amikor gyorsan van szükségünk egy magasabb összegre. Ez lehet valamilyen vészhelyzet, rongálás, kár, vagy meghibásodás, amit azonnal orvosolni kell, egy váratlan esemény, vagy épp egy nagyon jó ajánlat, amit nem szabad kihagyni. Ilyenkor a legtöbben azonnal kölcsönben, hitelben gondolkodnak, viszont aggódnak, hogy a pénz milyen gyorsan kerülhet hozzájuk. Ha sürgős a dolog, nem várhatunk heteket, talán napokat sem a hitelbírálatra. Természetesen ma már arra is van lehetőségünk, hogy gyorsan pénzhez juthassunk.

Azonnal felvehető hitelből természetesen több is van. Van személyi hitel, áruhitel, folyószámlahitel vagy épp hitelkártya, de a leggyorsabb megoldás a gyorskölcsön. A hitelkártyával azonnal tudunk fizetni, viszont ez inkább kisebb összegek esetén jó megoldás, persze, ha már van ilyen kártyánk, ugyanis az igénylése azért időbe telik. Az áruhitel is gyakori megoldás, viszont ez nem minden esetben jöhet szóba. Ha azonnal szükségünk van egy kicsivel magasabb összegre, 100-500 ezer Ft-ra, akkor a gyorskölcsön lehet a megoldás a problémánkra.

A pénz akár pár órán belül a számlánkra kerülhet

A gyorskölcsön a személyi kölcsönök egy speciális fajtája, mely, ahogyan a neve is mutatja rendkívül gyorsan igényelhető, és a felvett összeg is nagyon hamar a számlánkra kerülhet, akár egy órán belül is. A gyorskölcsön általános jellemzője, hogy kisebb összeg vehető fel, 100-500 ezer Ft körüli összeg, a futamidő is rövid, és inkább általában heti törlesztéssel kell számolni. Az igénylés feltételei hasonlóak más személyi hitelekhez, tehát minimum nagykorúnak kell lenni, de egyes pénzintézetek magasabb korhatárt szabnak meg. Emellett szükséges még a magyarországi lakcím, a megfelelő mértékű igazolt nettó jövedelem és egy bankszámla.

A gyorskölcsön személyesen is igényelhető a pénzintézetekben, ugyanakkor sokat gyorsíthatunk a folyamaton, ha online intézzük a hitelfelvételt, és a szükséges dokumentumokat a bank netes felületén töltjük fel. A gyorskölcsön teljesen önállóan is igényelhető, de ha szükségünk van segítségre, mert biztosra akarunk menni, akkor videóhívás segítségével egy ügyintéző átsegíthet minket a folyamaton, személyes találkozás nélkül is. Az online igényléssel, akár egy órán belül is megérkezhet a pénz a számlánkra.

A gyorsaságnak természetesen ára van

Persze nagyon előnyös, hogy nem kell napokat várunk arra, hogy a szükséges összeget kézhez kapjuk, ugyanakkor nem árt tudni, hogy a gyorsaság nincs ingyen. A gyorskölcsönök esetében magasabb kamattal kell majd számolnunk, mint más személyi hitelek esetében. Mivel a hitelelbírálás gyorsabban megy, a bankok ezzel egyrészt kockázatot vállalnak, másrészt biztosítaniuk kell azt, hogy az ilyen hitelkérelmekkel valaki azonnal foglalkozzon, tehát a banknak is ez valamilyen szinten plusz költséget jelent.

Érdemes végiggondolni, hogy megéri-e nekünk a magasabb kamat, tehát, hogy nagyobb összeget fizessünk vissza, mint egy lassabb, de kedvezőbb kamatozású személyi hitel esetében.

A kép forrása: pixabay.com

 

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó