Milyen hitelből vásárolhatunk Tescoban és az Auchanban?

2021.04.23. 08:00 | Hírek

Jelenleg a pandémia teljesen átrendezte a vásárlási szokásainkat, kétszer is megfontoljuk, hogy elmenjünk-e otthonról, függetlenül az időjárástól, az egészségünk védelme a legfontosabb. Nem véletlen, hogy megnőtt az online vásárlások száma. Sokan hitelből teszik mindezt, csak arra nem gondolnak, hogy ezt a hitelt valamiből vissza is kell fizetni, ezért óvakodjunk a felesleges pénzköltéstől.

Hatékony online vásárlás áruhitellel

Egy adott áruhoz kapcsolódó hitel olyan, jellemzően rövid, vagy közepes lejáratú adósságok gyűjtő neve, mely egy leginkább nagyobb értékű (hozzávetőlegesen 20 ezer és 2 millió forint között) termékcikk megvásárlásának támogatását foglalja magában. A hitel biztosítója valamely, a kereskedővel együttműködő, vagy független hitel, - illetve pénzintézet, továbbá a hitellel kapcsolatos ügyintézés a vásárlás helyszínén, az eladónál történik, ezért a kérelmezőnek nem szükséges a hitelező bankkal felvennie a kapcsolatot.

Online hitel esetén az igénylés és az előzetes hitelbírálat teljes egészében az erre a célra kialakított internetes felületen zajlik. Az online webshopok külön szabályzatot is létrehoznak erre a célra.

Tesco Vásárlókártya: Clubcardos pontgyűjtésnek álcázott hitelkártya

A népszerű Tesco a Budapest Bank segítségével biztosítja a hitelt, amivel a használója nem mindig van tisztában. Nagyon jó dolog, hogy minden vásárlás után tudunk pontot gyűjteni, viszont a kártya sima hitelkártyaként szintén használható. Ez pont olyan, mint az Erste által kibocsátott WizzAir hitelkártya, igaz itt a felhasználó tisztában van vele, hogy pontgyűjtő hitelkártyát kapott.

Ezek a pontgyűjtő dolgok jók, ugyanakkor a Tesco esetén nem biztos, hogy megéri nekünk a Clubcard, pláne, ha rendelkezünk más hitelkártyával. Azt szintén érdemes átgondolni, hogy milyen gyakran vásárolunk a Tescoban, ami már régen nem az olcsó áruk gyűjtőhelye. Ráadásul az online vásárlás korában egyes termékei jóval drágábbak, mint a többi élelmiszer-webshop.

Vásárlás hitellel valamennyi Auchanban?

Erre a hitelre az a jellemző, hogy ha mosógép, hűtőgép, okoseszköz vagy háztartási gép mellett döntünk, akkor ezek valamelyikét bármely Auchan áruházban megvehetjük, pozitív hitelbírálat következtében pedig azonnal hazavihetjük, ezt követően kerül sor a törlesztésre az előre megállapított havi részletekben. A hiteldíjmutató fix értéke 37,14 százalék, amennyiben az áruházban nyújtjuk be a kérelmet.  A hitelkonstrukció rugalmas, nincsenek rejtett költségek és van lehetőség még a lejárati idő előtti visszafizetésre.

Az online vásárlás módjai

Ahogy korábban említettük, az online vásárlás, mint tevékenység nagyon elterjedt a koronavírus időszakában. A hitellel történő fizetés mellett biztonságos opció még az utánvét, amikor kiszállításkor adjuk oda megvásárolt árucikk összegét, vannak, akik az átutalásban vagy a népszerű bankkártyás fizetésben bíznak. Ilyenkor rendkívül nagy az eladó felelőssége is, hogy olyan platformot biztosítson, amellyel gyors és megbízható a vásárlás.

Magyar viszonylatban a SimplePay és a Barion rendszere elterjedt. Fizetéskor megerősítő e-mailt kapunk a rendszertől, valamint az eladótól egyaránt. Azonban csak hitelesített weboldalon vásároljunk, és nem árt megnézni adott platform Facebook aktivitását, vagy elolvasni a hozzászólásokat. A népszerű webshopok igen erős marketinggel ápoljak hírnevüket, ezért itt a vásárlásunk biztonságban zajlik.

A képek forrása a pexels.com.

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó