Mobilparkolás - Tovább nőhet a mobilparkolás népszerűsége a mobilfizetési zrt. szerint

2014.07.02. 09:55 | Hírek

A mobilparkolás aránya az új rendszer bevezetésével 70-80 százalékra nőhet a jelenlegi 50-54 százalékról, a viszonteladók a kényelmi díjban versenyezhetnek egymással - mondta a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója kedden az M1 Ma reggel című műsorában.

Veres Mihály közölte: a 75 forintos kényelmi díj csökkenhet, mivel az eddig csatlakozott cégek között van, amelyik 50 forintért szolgáltat és van, amelyik mobilalkalmazás segítségével plusz járulékos költség nélkül teszi ezt.

"Tudatos parkolónak már most olcsóbb lehet a parkolás" - fogalmazott.

Ismertetése szerint az új mobilparkolási rendszer elindult, az informatikai rendszerrel kapcsolatos, vagy a matricák újragyártatása miatt felmerült problémákat megoldották. Közlése szerint egy operatív törzs azon dolgozott hétfőn éjjel, hogy a rendszer sikeresen el tudjon indulni, és az autósok az átállás miatt a lehető legkevesebb fennakadást észleljék.

Kiemelte: az autósok csak a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-hez viszonteladóként csatlakozott szolgáltatókon keresztül tudnak jogszerűen parkolni. Elmondta, az egyik korábbi domináns szolgáltató, az Első Mobilfizetés Elszámoló Szolgáltató (EME) Zrt. nem csatlakozott a rendszerhez. Tájékoztatása szerint az EME a mintegy másfél-két hónapos csatlakozási folyamatot követően az egységes műszaki és pénzügyi feltételek teljesítésével még csatlakozhat, mivel ez egy nyitott rendszer, amelyhez újabb viszonteladókat is várnak. Július elsejétől a mobilparkolási szolgáltatást csak a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-n keresztül lehet értékesíteni - húzta alá.

Az átállással kapcsolatos türelmi időt firtató kérdésre a vezérigazgató azt felelte, hogy szerinte az önkormányzatok valamennyi toleranciával fognak élni. Hozzátette: arra senkit nem bíztat, hogy ne fizessen, mert meg fogják büntetni.

Keddtől a korábbi 42 helyett 70 közterületi parkolási társaság területén érhető el a mobiltelefonos parkolás, amelynek 810-es behívószáma 763-ra változott. Az autósok a díjfizetést hét közterületi mobilparkolást kínáló szolgáltatón keresztül tudják elindítani. A három mobilszolgáltatón keresztül továbbra is elérhető a népszerű, mobilegyenleg terhére történő, SMS- és telefonhívás alapú, úgynevezett ad hoc mobilparkolás.

Forrás: MTI

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó