Százezreket spórolhat, ha a tesztgyőztes vállalati bankszámlát választja

2019.04.28. 08:00 | Hírek

Nehéz helyzetben vannak az egyéni vállalkozók, illetve kis-és középvállalkozások vezetői, ha a számukra legmegfelelőbb bankszámlát szeretnék megtalálni. A különböző, előfeltételek és kitételek, forgalmi vagy volumen elvárások miatt szinte lehetetlen objektívan összehasonlítani az egyes bankszámla termékeket, és gyakran rosszabbul járnak, mintha egy „egyszerű”, feltételek nélküli számlacsomagot választanának.

 

Azonban van egy jó hírünk: elvégeztük a vizsgálatot Önök helyett!

 

Minden országos lefedettségű (legalább 20 településen szolgáltatást nyújtó) magyarországi pénzforgalmi szolgáltató valamennyi termékét megvizsgáltuk a honlapjaikon közzétett nyilvános hirdetményeik alapján.

Olyan feltételek nélküli termékeket kerestünk, amihez nem írnak elő különböző elvárásokat, vagyis:
⦁    minden érdeklődő részére elérhető,
⦁    nincs forgalmi, tranzakciós, illetve nettó éves árbevételhez kötött elvárás és
⦁    transzparens (forgalmi és tranzakciós sávok nélküli) árazás

Számos hazai banknál nem találtunk a fentieknek megfelelő, átlátható, egyszerű számlacsomagot, így ők kimaradtak ebből a tesztből. A következetes viszonyítás érdekében az időszaki kedvezményeket nem vettük figyelembe.

Az összehasonlító vizsgálat során egy átlagos kkv bankolási szokásait vettük alapul, havi 20 db kártyás vásárlást, 12 db tranzakciónként 100.000 Ft értékű belföldi utalást és 4 db tranzakciónként 75.000 Ft értékű idegen ATM készpénz felvételt, valamint ezen tranzakciók esetében kiküldött SMS szolgáltatást és évi egy bankinformációs igazolás igénylést feltételeztünk.

 

Elvárható extrák

 

Összehasonlítottuk, hogy az elvárható alapszolgáltatásokon túl milyen hasznos extra szolgáltatásokat kínál az öt legolcsóbb szolgáltató:


 

Érdemes átgondolni kit választ

 

A tesztünk meglepő eredményt hozott: 5 év alatt a legolcsóbb ajánlathoz képest akár több, mint 390.000 forinttal is többet költhetünk bankolásra, mint kellene.

 

A tesztgyőztes termék: az OFSZ vállalati számlacsomagja

 

Tesztünk alapján a 2012-ben alakult Országos Fizetési Szolgáltató (OFSZ) biztosítja a legkedvezőbb vállalati számlavezetési díjakat.

Az Országos Fizetési Szolgáltató annak a Fizetési Pont cégcsoportnak a részét képezi, amely a pos terminál üzemeltetési piacon már áttörő sikereket ért el, pár év leforgása alatt vált az egyik meghatározó szereplővé.
Korábbi, pos terminál üzemeltetési költségeket összehasonlító vizsgálatunkat is toronymagasan nyerte a Fizetési Pont pos terminál ajánlata.

Tesztünk egyértelműen rávilágít, hogy amennyiben szeretné a felesleges költségeket és kockázatokat elkerülni, egy egyszerű, transzparens és olcsó bankszámlát szeretne, a Fizetési Pont csoporthoz tartozó Országos Fizetési Szolgáltató a legjobb választás!

A cikk megjelenését az Országos Fizetési Szolgáltató támogatta. A cikkben szereplő adatok a cikk megjelenésének időpontjában pontosak voltak, de azóta változhattak.

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó