Van-e jövője a bankkártyának a digitális- és azonnali fizetés mellett?

2020.11.12. 08:00 | Hírek

Március másodikán elindult az azonnali fizetések rendszere. A bankszektor 30-40 milliárd forintot és több százezer munkaórát fordított erre a fejlesztésre, ezáltal az innováció a magyar bankszektor valaha volt legnagyobb egyszeri beruházásává nőtte ki magát. A rendszerrel kapcsolatban azóta is számos kérdés felmerül: Mik az első tapasztalatok a rendszerindítás óta és mi a következő lépés, mi kell ahhoz, hogy széleskörű mobilfizetési és egyéb digitális szolgáltatási kör épülhessen rá? Az új erős ügyfél-hitelesítési eljárásokra történő átállásra biztosított időszakot meghosszabbították, ám a határidő vészesen közeledik, lássuk, hogyan állunk a start előtt? Ismét: Kártyapiac 2020 online szakkonferencia - 2020. november 25-26.

Az IIR Magyarország által szervezett éves Kártyapiac konferencia első napja a fent említett, azonnali fizetési rendszer és az új ügyfél-hitelesítés kérdéseit veszi górcső alá, míg a rendezvény második napja a digitalizáció és a fintech szektor innovációival, kihívásaival foglalkozik, mint a SimplePay sikerének titkával, valamint az OTP Lab és MKB Fintechlab innovációs receptjével és tapasztalataival.

A konferencia kiemelt témái közé tartoznak az Európában jelenlévő új fizetési trendek, mely kapcsán az egyik legnagyobb európai fizetési technológia szolgáltató, a SIA Central Europe a.s. bemutatja a cégük új innovatív fejlesztéseit.

Az Ingenico Group sales directorától a felügyelet nélküli terminálokról tudhatnak meg többet, a fémkártya innovációkról és az online onboardingról pedig az IDEMIA előadásában hallhatnak a résztvevők. A CAPSYS Informatika Kft. képviseletében Kiszely Róbert ismertetni fogja a jelenlévőkkel, hogy mit tanácsos és nem tanácsos tenni az azonnali fizetés kapcsán.

A banki újításokhoz elengedhetetlenek a háttérben történő fejlesztések, az új trendek bevezetését követően milyen további fejlesztések kerülnek előtérbe? A meglévő háttérrendszereket kell tovább fejleszteni, vagy inkább ügyfélbarát felhasználói felületeket, szolgáltatásokat kell létrehozni? A RowanHill Digital moderálásában a fenti kérdések egy kerekasztal beszélgetés során kerülnek megvitatásra többek között az OTP Mobil Kft., a Budapest Bank Zrt. és az Erste Bank Hungary Zrt. képviselőivel.

Amennyiben kérdése merülne fel a bankkártyás fizetések biztonságával kapcsolatban, az AperSky Tanácsadó Kft. szakembereitől kérhet részletes tájékoztatást a témát illetően. A cég kiterjedt szakmai kompetenciákkal és tapasztalattal rendelkezik a bankkártya adatbiztonság és a kapcsolódó tranzakció-kezelési rendszerek területén.

Amennyiben első kézből szeretne tájékozódni az aktuális fizetési technológiákról ne hagyja ki az IIR Magyarország éves Kártyapiacát, mely a jelenlegi járványhelyzetnek megfelelően ONLINE formában kerül megrendezésre 2020. november 25-26-án.

A rendezvény részletes programját és a regisztrációval kapcsolatos információkat megtekintheti a hivatalos honlapon: www.kartyapiac.hu.

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó