Balesetbiztosítás és asszisztencia OTP bankkártyákhoz

2007.06.27. 12:00 |
Sokan nem is gondolnák, hogy egy váratlan helyzetben bankkártyájuktól nem csak anyagi segítségre számíthatnak. Az OTP bankkártyák többségéhez balesetbiztosítási és asszisztencia szolgáltatás is kapcsolódik, mely komoly segítséget jelenthet baj esetén. Arról, hogy pontosan mely bankkártyákhoz kapcsolódnak e szolgáltatások, az ügyfelek az erre vonatkozó Hirdetményből tájékozódhatnak.
 
A külön díj fizetése nélkül nyújtott balesetbiztosítási szolgáltatás alacsony díj ellenében ki is egészíthető. Áprilistól az elérhető maximális szolgáltatás nagysága megkétszereződött, így a biztosító a különböző asszisztencia szolgáltatásokon kívül akár 20 millió forintos anyagi segítséget is nyújthat egy váratlan baleset esetén. A kiegészítő biztosítás szolgáltatása révén a választott évi 1900, 4900, 9900 vagy 19900 forintos biztosítási díj ellenében az OTP bankkártya-birtokos baleseti halálakor, illetve 100%-os baleseti rokkantsága esetén a biztosító akár 2, 5, 10, illetve 20 millió forintot fizet ki a kedvezményezett részére a beépített balesetbiztosítási szolgáltatással együtt, mely komoly segítséget jelenthet a család számára egy tragédia esetén. A biztosítást továbbra is határozatlan tartammal, éves díjfizetéssel lehet megkötni, újdonság viszont, hogy egy biztosított több biztosítási szerződést is köthet, úgy, hogy a biztosító szolgáltatása összesen ne haladja meg a 20 millió forintot.
 
Az OTP bankkártya-birtokosok azonban nem csak nagy baj esetén, és nem csak anyagi segítségre számíthatnak. Az asszisztencia szolgáltatás keretében - bárhol is legyenek a világban - a legkülönbözőbb esetekben kérhetnek segítséget. Ha valamilyen gondjuk támad, csak egy helyi tarifával hívható telefonszámot kell tárcsázniuk. A segélyszolgálat munkatársai a nap 24 órájában, magyar nyelven fogadják a hívásokat, így a név és a bankkártyaszám megadásával számos szolgáltatás válik elérhetővé. Ilyenek a betegség, baleset esetén elérhető különböző szolgáltatások, mint például az itthoni hozzátartozó értesítése, orvosok, kórházak címének, telefonszámának megadása, betegszállítás, beteglátogatás vagy a tartózkodás meghosszabbításának megszervezése. A személyi asszisztencia szolgáltatások keretében pedig különböző szolgáltatók címének, telefonszámának megadása, kulturális programok szervezése (pl. színház és koncertjegyek beszerzése) kérhető, de segít az asszisztencia szolgálat az eltűnt poggyászok felkutatásában is.
 
Természetesen a fenti szolgáltatások nem nyújtanak teljes körű biztosítási védelmet, ezért külföldi utazás előtt fontos, hogy gondoljunk az utasbiztosítás megkötésére is. Az OTP Garancia Biztosító az OTP bankkártya-birtokos biztosítottaknak 10% kedvezménnyel kínálja utasbiztosítását az OTP Bank fiókjaiban is, sőt, interneten további 10% kedvezménnyel köthető meg a gondtalan nyaralást segítő biztosítás.
Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó