Már az Erste Bank ügyfelei is fizethetnek mobiljukkal a kártyaelfogadóhelyeken

2019.06.03. 08:00 |

2019. május 7-től az Erste Bank ügyfelei is fizethetnek mobiltelefonjukkal érintéssel azokon a bankkártya elfogadóhelyeken, ahol már elérhető az érintéses kártyaelfogadás. A mobiltelefonos applikációval történő fizetés nem jár többletköltséggel az ügyfelek számára a hagyományos bankkártyás fizetéshez képest - írja a Fizessgyorsan.hu.

Molnár Ákos, az Erste Bank Lakossági Digitális Csatornák vezetője az IIR Magyarország által szervezett Kártyapiac 2019 szakkonferencián mutatta be az Erste Bank megújított Erste MobilePay alkalmazását. Mint mondta, 2014-ben még más ügyfélelvárások voltak, mint most, ezért akkoriban még az volt a stratégiájuk, hogy minden bankszolgáltatásra külön-külön mobilapplikációt kínáljanak. A piac azonban gyorsan megváltozott, és ma már egyre inkább olyan a felhasználók attitűdje, hogy ha valami elsőre nem tetszik nekik, akkor nem fogják használni.
        
Amikor az Erste Bank megalkotta a napi bankolási mobilalkalmazását, azt tűzte ki célul, hogy az vonzó legyen az ügyfél számára, ezért számlafizetést, pénzküldést, mobilegyenleg-feltöltést, autópálya-matrica vásárlást és parkolásfizető lehetőséget fejlesztettek bele.
        
A magyar Cellummal kezdték a mobilapplikáció fejlesztését, és azóta is együtt dolgoznak. Az Erste MobilePay novemberi megújulása felülmúlta a hitelintézet várakozásait: az aktív felhasználók és a tranzakciók száma a korábbinak több mint háromszorosára emelkedett. Az új alkalmazással az a cél, hogy a mai kor igényeit szolgálja ki, tehát az alkalmazás magától nyújtson ajánlatokat, intuitív felülettel rendelkezzen, ha pedig a telefonon elérhető az ujjlenyomat-érzékelő, akkor ki is használják azt. A felület kialakításában a hazai piacvezető Simple mintját követték, így a funkciógombokat képek szimbolizálják a menüben. Az alkalmazást olyan kényelmi funkciókkal is ellátták, mint például parkoláskor ne kelljen mindig autót választani, így az alkalmazás egyből azt a rendszámot ajánlja fel, amelyet a legtöbbet használ az ügyfél. Szintén kényelmi szolgáltatás, hogy ha az autó elindult, akkor nem kell tovább fizetni a parkolásért, az ingyenes parkolási zónát pedig magától is kijelzi a rendszer
        
Az alkalmazás képes beolvasni a fehér vagy sárga csekket, melyet az ügyfél kifizethet az alkalmazás segítségével. A költésekről statisztikát nyújt a felhasználónak, aki a chipes és mágnescsíkos kártyákon kívül minden más hűségkártyája képét, vonalkódját is eltárolhatja benne, ezáltal nem szükséges ezeket állandóan magánál tartania.

NINCS VÉGE! A cikk tovább is olvasható a Fizessgyorsan.hu mobilfizetési szakportálon.

http://www.fizessgyorsan.hu/news/190507-erstemobilpay.html

 

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó