Hírek

« < 1 2 3 4 5 > »

Sokasodnak a trendforduló jelei a lakáspiacon

2022.06.07. 21:57 | Hírek

2021-ben országosan egyharmados forgalomnövekedés mellett 12,5%-os árnövekedést mértünk a lakóingatlanok piacán. A már év elején is azonosított számtalan, és egyre mélyülő kockázat mellett az orosz-ukrán háborúval egy újabb válság jelent meg, ezek hatása előrejelzésünk szerint idén már forgalomcsökkenést hozhat, miközben van rá esély, hogy a reálár-szint 2022-ben összességében még nőhet. A trendforduló ugyanakkor egyre valószínűbb – olvasható az OTP Jelzálogbank legfrissebb, a NAV 2021-es tranzakciós adatait feldolgozó Lakóingatlan Értéktérkép elemzésében.

Jövőbe mutató megoldások jellemzik az OTP Bank új irodaházát

2022.06.07. 21:54 | Hírek

A stabilitást, az összetartást, összetartozást szimbolizálja az OTP Bank új, XIII. kerületi Madarász utcai, 84 ezer négyzetméteres irodaháza. A számos innovatív megoldással most elkészült épület több mint háromezer fő számára biztosít közösségi és irodateret. Már a munkatársak beköltözése is megkezdődött.

A hiteltapasztalattal rendelkezők nyitottabbak a kölcsönre

2022.06.07. 21:51 | Hírek

A tavalyi év végén tovább növekedett a lakossági hitelállomány, azonban az OTP Bank adatai szerint egyre megfontoltabban döntünk arról, hogy miből fedezzük kiadásainkat. A hitelintézet legfrissebb felmérésének eredményei alapján a 25-54 évesek majdnem fele tervez nagyobb kiadást a következő fél évben és az is kiderült, hogy azok, akik rendelkeznek tapasztalattal a hitelfelvételt illetően, sokkal fogékonyabbak egy újabb kölcsön felvételére, hogy fedezzék a felmerülő költségeket.

Következő generációs banki megoldások kutatására és fejlesztésére nyert támogatást az OTP Bank

2022.06.01. 01:31 | Hírek

Az OTP Bank a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap  (NKFIA) támogatásával 2021. március 31-én új generációs banki megoldások kutatásába és fejlesztésébe kezdett. A projekt magába foglalja a banki elosztott rendszerek, a banki rendszereknek teljes mértékben megfelelő blokklánc technológia, és egy mesterséges intelligencián alapuló „digitális dolgozó” kutatását és fejlesztését, amelyhez az NKFIA 398 858 000 Forinttal járul hozzá.

Évnyerő Lakáshitelek – új terméket vezetett be az OTP Bank a lakáshitelpiacon

2022.06.01. 01:30 | Hírek

A folyamatosan emelkedő lakásárak, valamint a töretlenül növekvő kamatok egyre nagyobb kihívás elé állítják a lakáshitel igénylőket. 2021 év végére a használt lakások ára 21 százalékkal, míg az újépítéseké 22 százalékkal nőtt, 2020-hoz képest. Az OTP Bank számára készült legfrissebb kutatás szerint a gyors ügyintézés és a kedvező törlesztőrészlet továbbra is meghatározó szempontok a lakáshitel választásnál az ügyfelek számára. Ingatlan vásárlásnál ugyan a vételár a legnagyobb költség azonban számos más kiadással is számolni kell, ezért a legmegfelelőbb hitel kiválasztása mellett célszerű mindenre kiterjedő költségvetést is készíteni.

Önerőből vásárolnánk, de a hitelfelvételtől sem zárkózunk el

2022.06.01. 01:28 | Hírek

A 25-54 év közötti lakosság közel fele tervez nagyobb összegű vásárlást a következő fél évben és jelentős többségük úgy gondolja, hogy ezeket a kiadásokat nagyon alaposan megfontolja. Az OTP Bank számára készített felmérés eredményeiből az is kiderül, hogy szükség esetén az emberek több, mint fele nyitott arra, hogy személyi kölcsön felvételével finanszírozza kiadásait. Azonban jelentős az eltérés, amikor arról kell dönteni, hogy miből is vásároljanak, illetve amikor javíttatásról vagy cseréről kell dönteni.

Egyedi kedvezmények érhetők el a K&H Bank számlacsomagjainál

2022.05.30. 09:00 | Hírek

Ahogy más banknál, úgy a K&H Banknál is elérhető a megszokott bankszámla szolgáltatás, azonban érdemes inkább a számlacsomagok közül választani. Bármelyiket is választod, élenjáró digitális szolgáltatásokkal találkozhatsz.

Ember tervez… vagy mégse?

2022.05.23. 01:30 | Hírek

2011-ben a magyarok közel 60 százaléka készített pénzügyi tervet a következő hónapra – tíz évvel és egy sok bizonytalanságot okozó járványhelyzettel később azonban az látszik, hogy a lakosságnak már csupán 40 százaléka készül pénzügyileg a közeljövőre, derült ki az OTP Bank legutóbbi kutatásából. Pedig a technika egyre több lehetőséget és segítséget nyújt a költéseink követéséhez és a pénzügyi tervezéshez. Az új OTP MobilBank fejlesztésekor is a kiadások és a megtakarítások áttekinthetősége volt az egyik elsődleges szempont.

Megtakarítási tendenciák az év első hónapjaiban

2022.05.18. 23:35 | Hírek

Jelentős összegek megjelenésére számítottak az OTP Bank szakértői az első negyedévben a megtakarítási piacon, pozitív fejlemény, hogy ennek megfelelően, az OTP Bank ügyfelei 2022 első negyedévében növelni is tudták megtakarításaikat. A hitelintézet szakértői azonban úgy látják, az orosz-ukrán fegyveres konfliktus, illetve az azt övező gazdasági folyamatok keltette bizonytalanság egyértelműen kedvezőtlenül befolyásolták a megtakarítási termékek piacát. A geopolitikai feszültségek enyhülésével ugyanakkor ezen a területen is normalizálódhat majd a helyzet.

 

Növényi alapanyagból készült bankkártyát vezet be az OTP Private Banking

2022.05.17. 17:22 | Hírek

Az OTP Bank elsők között vezeti be új, növényi alapanyagú bankkártyáját a privát banki ügyfelei számára Magyarországon. Az új kártya gyártása lényegesen környezetbarátabb, mint a hagyományos műanyagból készült kártyáké, tartóssága viszont semmiben nem különbözik ezektől. Az OTP Bank célja a fejlesztéssel, hogy a fenntarthatóság elveit a mindennapok gyakorlatába is átültesse a privát banki szolgáltatások területén is. Az új, innovatív és környezetkímélő technológiával készülő bankkártya egy újabb lépés a zöldebb bankolás érdekében.

« < 1 2 3 4 5 > »

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó