Hírek

« < 3 4 5 6 7 > »

Az Ingenico bemutatta a világ első PCI v6-os tanúsítvánnyal rendelkező önkiszolgáló POS terminálját

2022.02.08. 10:18 | Hírek

A felügyelet nélküli fizetési megoldások piacán vezető szerepet betöltő Ingenico bemutatta a világ első PCI PTS v6.x tanúsítvánnyal rendelkező önkiszolgáló POS terminálját. A Self-Modular bevezetésével az Ingenico Self Series termékcsaládja immár teljes körűen képes kiszolgálni az összes olyan beltéri és kültéri önkiszolgáló alkalmazási területet, mint például az étel-ital automaták, a parkolóautomaták, a jegy- és bérlet automaták, vagy az elektromos jármű töltőállomások kártyás fizetési igényei.

Rekorddal búcsúzott a tavalyi évtől az elektronikus fizetés

2022.02.08. 08:00 | Hírek

Év végén sem csillapodott a kártyás fizetés népszerűsége. Az OTP Bank legfrissebb statisztikái alapján a 2021 október és december közötti időszak forgalom és tranzakciószám szempontjából is túlszárnyalta a korábbi rekordokat. Az év utolsó negyedévének forgalma az ünnepi időszak miatt hagyományosan erősebb, de 2021-ben a harmadik negyedévről a negyedikre 8 százalékos emelkedést regisztráltak, ami 3 százalékkal haladta meg a 2020 azonos időszakában mért növekedést.

Fontos öngondoskodási lépés előtt áll a hazai lakosság

2022.02.05. 08:00 | Hírek

Idén februárban nagyságrendileg 1,4 millió, arra jogosult család kapja kézhez a családi-adóvisszatérítés összegét. Az OTP Bank szakértői szerint ez kezdőlökést adhat a hosszú távú megtakarításoknak. Az OTP Öngondoskodási Index kutatás eredményei is bizakodásra adnak okot, hiszen a pénzügyi öngondoskodást, illetve a gyermekük jövőjét tudatosan tervezők aránya tízéves csúcson van.

Néhány egyszerű beállítással a még biztonságosabb kártyás fizetésért

2022.02.03. 08:00 | Hírek

Még mindig vannak, akik tartanak a bankkártyás fizetéstől, annak ellenére, hogy ezek a tranzakciók a lakosság körében rendkívül népszerűek, praktikusságuknak és megbízhatóságuknak köszönhetően - derült ki az OTP Bank legfrissebb reprezentatív felméréséből. Az OTP Bank 4+1 egyszerű és gyors megoldást javasol, amellyel tovább fokozható a kártyák biztonsága.

Az értékalapú és defenzív részvények lesznek idén a favoritok

2022.02.01. 08:00 | Hírek

Továbbra is erősek a globális növekedési kilátások az idei évre, a bővülés üteme azonban lassul, és rövid távon a koronavírus újabb hulláma további lefelé mutató kockázatot jelenthet – derült ki az OTP Global Markets elemzéséből. A szakértők megjegyzik: a vírus a kevésbé átoltott feltörekvő régiókban okozhat még problémákat, ez pedig lassíthatja az ellátási láncok helyreállásának folyamatát, ami inflációs szempontból is kockázatokat hordoz.

Valódi partnerségre van szükség az agráriumban

2022.02.01. 08:00 | Hírek

Több piaci bizonytalanság is nehezíti az agrárvállalkozások gazdálkodását, ám a verseny továbbra is fejlesztési kényszerben tartja az érintetteket. Az új kihívások leküzdésében az állami és uniós támogatások, illetve a rugalmas finanszírozási lehetőségek segíthetik a gazdákat, valamint azok a növénybiztosítások, amelyek már az OTP Bank tanácsadóinál is elérhetőek.

Az ügyfélazonosítás komoly kockázatot jelenthet a szolgáltató cégek és ügyfeleik számára is

2022.01.26. 09:54 | Hírek

Az utóbbi időszakban a korábbiakhoz képest sokkal nagyobb fókuszt kapott a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozás elleni fellépés az Európai Unióban. Bár az EU-s jogszabályban rögzített átvilágítási folyamat alapjaiban nem változott, a most elkészült tényleges tulajdonosi adatbázissal minden könyvelési szolgáltató cégnek komoly feladata lesz, ha el akarják kerülni a bírságot. A Process Solutions Kft. (PS) hazánk egyik vezető számviteli-, adózási- és bérszámfejtési szolgáltatásokat nyújtó vállalata segít megérteni az újdonságokkal járó kockázatot.

15 év távlatában is dobogós helyet ért a tavalyi budapesti újlakás-forgalom

2022.01.25. 08:00 | Hírek

Többféle állami támogatás és ösztönző hatására 2021 sikeres év volt a fővárosi újlakás-piacon. A lendület idén is minden bizonnyal kitart, ami a fejlesztői költségek növekedésével is számolva egyértelműen maga után vonja az átlagos árszint további emelkedését – derül ki az OTP Jelzálogbank legfrissebb, publikus beruházói és értékesítői adatokból összeállított Budapesti Újlakás Értéktérképéből.

Így néz ki egy internetes csalás a weben

2022.01.14. 21:27 | Hírek

Sokszor hirdetik, hogy ilyen és ilyen oldal csalás, lehúzzák az embereket, ne vásároljunk ott semmit. Igen ám, de mire eljut hozzánk a hír és megnéznénk, az oldal már nem létezik. A Bankkártya.hu viszont most rátalált egy ilyen oldalra és kimentettük PDF-be, még mielőtt eltűnne a világhálóról. Megmutatjuk rajta a gyanús elemeket.

Autóhitel vagy autólízing? Melyik éri meg jobban?

2022.01.14. 05:49 | Hírek

Az autólízing egyfajta megoldás mindazok számára, akik nem tudják, vagy nem szeretnék a teljes vételárat egyszerre kifizetni. Az autóhitel speciális formája ez, mely azonban jelentős eltéréseket mutat a szabad felhasználású hitelekkel szemben. Vajon mennyire éri meg a lízingelés mellett letenni a voksot? Mennyiben nyújt nagyobb szabadságot a nevében is erre utaló szabad felhasználású hitel? Mi köze ez utóbbinak az autóhitelhez?

« < 3 4 5 6 7 > »

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó