A Gránit Bank Magyarország első digitális bankja

2021.08.11. 08:00 | Hírek

A Gránit Bank Zrt. volt az első teljesen magyar tulajdonban lévő digitális bank. A digitális bankolás ma már senki számára nem ismeretlen fogalom, hiszen a koronavírus járványnak köszönhetően még azok is kipróbálták a netbankok és mobilbankok előnyeit, akik eddig távol tartották magukat tőle. Ugyanakkor a digitális bank egy teljesen más szint, mint a netbank használata. Léteznek ugyanis olyan bankok, melyek kvázi csak virtuálisan léteznek, és úgy nyújtanak szolgáltatásokat az ügyfeleknek, hogy azok személyesen sosem keresik fel a bankfiókot, mert mindent online el tudnak intézni.

Legyen szó a számlanyitásról, az utalásról, a pénzváltásról vagy akár a hitelfelvételről, minden funkciót el tudunk érni online a netbanki és mobilbanki alkalmazások segítségével. Külföldön már számos ilyen banki létezik, melyek közül több már Magyarországon is elérhető. Ugyanakkor már létezik magyar digitális bank is, mégpedig a Gránit Bank, mely hazánk első digitális bankjaként alakult meg 2010-ben. Ekkor még kevés bank rendelkezett netbanki felülettel, de teljesen online ügyintézéssel egyik sem.

Milyen előnyei vannak a digitális banknak?

Érdekes kérdés, hogy miért jó egyáltalán, ha sosem kell bemennünk a bankba személyesen ügyet intézni. Természetesen az egy fontos szempont, hogy így időt spórolhatunk magunknak, és ha van stabil WIFI hálózat, akkor bárhonnan elérhetjük a banki felületünket, és intézhetjük a pénzügyeinket. Sokan azonban ragaszkodnak a személyes jelenléthez, hiszen egyrészt biztonságosabbnak tartják, mint az internetes ügyintézést, másrészt a bankok széles termékkínálatában nem feltétlen igazodnak el könnyen, így szükségük van egy ügyintézőre, aki segít a legjobb döntések meghozatalában.

A digitális bankokban sem kell teljesen lemondanunk a személyes kapcsolatról, hiszen videóbank és telefonos ügyfélszolgálat is áll az ügyfelek rendelkezésére a legtöbb esetben. Ugyanakkor, ha külföldi digitális bankot használunk, akkor nem biztos, hogy fogunk tudni ezzel a lehetőséggel élni, mert nem minden digitális banknak van magyar ügyfélszolgálata. Ám ha hazai digitális bankot választunk, ezzel a problémával sem kell megküzdenünk, élvezhetjük a digitális bankolás összes előnyét és funkcióját.

Milyen szolgáltatásokat találunk a Gránit Bank kínálatában?

A Gránit Bank szolgáltatásai között megtaláljuk ugyanazokat a lehetőségeket, melyeket más bankok esetében is. Nyithatunk számlát, lehet bankkártyánk, köthetünk megtakarításokat, de hitelt is felvehetőnk, még akár CSOK-ot is igényelhetünk. A különbség az más bankokkal szemben, hogy a Gránit bank esetében mindent tudunk teljesen digitálisan intézni, mivel a legmodernebb online banki szolgáltatásokat és digitális lehetőségeket nyújtják az ügyfeleik számára.

a kép forrása: granitbank.hu

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó