A Takarékbank ATM hálózata jelentős méretűvé bővült

2022.09.15. 09:00 | Hírek

2022. április 1-jén saját ATM díjjal használható a Takarékbank mellett az MKB Bank teljes ATM hálózata és a korábbi Budapest Bank ATM hálózat is.

2022. április 1-jén egyesült a Budapest Bank és az MKB Bank és MKB Bank néven folytatja tevékenységét. 2023-ban a két bank egyesül majd a Takarékbankkal is.

Viszont 2022. április 1-től a három bank ATM-jei saját díjjal használhatók. Ez főleg az egykori Budapest Bank és MKB Bank ügyfeleinek jelent hatalmas bővülést, hiszen a 121, illetve 101 darabos ATM hálózatuk 1078 ATM-ből álló hálózattá bővült, azaz megtízszereződött. Ugyanakkor a Takarékbank ATM hálózatára is hatott ez a bővülés, hiszen negyedannyival több ATM-et saját ATM díjjal használhatnak a takarékbankos ügyfelek is.

A Takarékbank számlacsomagok közül érdemes figyelembe ajánlani a Takarék Fenntartható Lakossági Bankszámlát. A konstrukcióhoz egy 85,5 százalékban újrahasznosított anyagból készült Visa Zöld bankkártya kapcsolódik, melynél minden vásárlás után 0,2 százalékot jótékonyságra fordít a Takarékbank az Országos Magyar Méhészeti Egyesülettel (OMME) közös "Tehetsz méh többet" együttműködésnek köszönhetően. Ezt az összeget a méhek megmentésére, az ökológiai egyensúly fenntartásában betöltött kulcsfontosságú szerepük erősítésére, valamint a magyar mézfogyasztás ösztönzésére fordítják. A program keretében évente 100 ezer rászoruló gyermek mézes-reggeliztetését is biztosítják.

A konstrukció keretében díjmentes a bankkártyás vásárlás belföldön és külföldön egyaránt, nem kell fizetni havidíjat a Takarék Netbank (internetbank), Mobilapp (mobilalkalmazás), Telebank és Takarék VideoBank szolgáltatásokhoz.

Ingyenes az eseti és az állandó forint átutalás bankon belül és kívül havi 500 000 forintig 350 000 Ft alatti havi jóváírás esetén, afelett pedig 1 000 000 forintig. Ezen összegek felett is csak a pénzügyi tranzakciós illetéket kell kifizetni, amely átutalásonként 0,3 százalék, maximum 6 000 forint.

A Takarék Fenntartható Lakossági Bankszámla havi számlavezetési díja a beérkező jóváírások összegétől függ. Alapesetben a havidíj 2 300 forint, mely legalább 150 000 forintos havi jóváírással 1 000 forintra csökken, legalább 250 000 forintos havi jóváírással 500 forintra, legalább 350 000 forintos havi jóváírással pedig már ingyenes a havi számlavezetés díja.

Ezen kívül más, hasonló konstrukciókat is kínál a Takarékbank. A kedvezmények tekintetében összetartozó hármas a Takarék Extra Számlacsomag, a Takarék Kedvezmény Plusz Számlacsomag és a Takarék Kedvezmény Számlacsomag. Ezeknél - sorrendben - 6 000, 4 000 és 2 800 forint a havi számlavezetési díj, mely – szintén sorrendben – havi 600 000 forintos, havi 350 000 forintos és havi 100 000 forintos jóváírással 0, 350 és 500 forint a havi számlavezetési díj elektronikus kivonat esetén. Itt sem kell fizetni havidíjat az elektronikus szolgáltatások használatáért, továbbá a bankkártyás vásárlás is díjmentes. Az elektronikus belföldi, bankon belüli és azon kívüli forintátutalásokért – ugyancsak sorrendben – 0,35 százalék, de minimum 200 forint, maximum 15 000 forintot, 100 forintot, illetve 0 forintot kell fizetni a pénzügyi tranzakciós illetéken felül, mely az átutalt összeg 0,3 százaléka, de legfeljebb 6 000 forint. A csoportos beszedésekért a pénzügyi tranzakciós illetéken felül csak a Takarék Kedvezmény számlacsomagban kell 100 forintot fizetni, a másik két konstrukcióban nem. A kártyakibocsátási díjat a Takarékbank legkésőbb június 30-ig egy akció keretében elengedi.

A Takarék Extra Számlacsomag, a Takarék Kedvezmény Plusz Számlacsomag és a Takarék Kedvezmény Számlacsomag azonban nem tartanak örökké. A számlanyitást követő 2 év múlva ezek  a Takarék Belépő Számlacsomagra váltanak, melynek kondíciói kedvezőtlenebbek, cserébe a számlavezetési díj nem függ a jóváírások összegétől. Azok viszont, akik a jövedelemátutalásukkal kedvezményt tudtak elérni, jövedelemátutalással is a kedvezőtlenebb havidíjat fizetik a harmadik évtől. A Takarék Belépő Számlacsomag havidíja elektronikus számlakivonattal 1 000 forint, amibe a bankkártyás vásárlások ingyenessége és az elektronikus szolgáltatások havidíj-mentessége tartozik bele. Itt már az átutalt összeg 0,55 százalékát, de legalább 400 forintot, legfeljebb 15 000 forintot kell fizetni a pénzügyi tranzakciós illetéken felül, vagyis az átutalás összegének 0,85 százalékát, ami nagyon magas díjnak számít. Az állandó átutalásokért és a csoportos beszedésekért 100 forintot kell fizetni tételenként a pénzügyi tranzakciós illetéken felül.

Valamennyi takarékbankos számlacsomag mellé igényelhető a Takarékbank mobilapplikációja, mely nemrég újult meg. 2022. március 21 óta már nem kell beírni minden egyes belépéskor a felhasználónevet, mert azt megjegyzi a rendszer és integráltan érhető el a biometrikus azonosítás (ujjlenyomat, FaceID), tehát nem kell külön alkalmazást használni ehhez. Ez egyébként minden más banknál is így van.

A számlaszámok neve átírható, a kezdőoldalon megjelenő sorrendjük pedig módosítható. Az applikációban egyebek közt lehetséges az azonnali megbízások indítása forintban, euróban és egyéb devizában, elérhető a másodlagos azonosító létrehozása, kezelése, megtekinthető és letölthető a számlakivonat használható fizetéshez az MNB szabvány szerinti QR-kód, azonnal felfüggeszthetők a bankkártyák, illetve állíthatók a bankkártya limitek. Van mód a csoportos beszedéseket létrehozni és kezelni, indítható sárga csekk típusú megbízás és kezelhetők az új típusú tranzakciónak számító fizetési kérelmek.

A mobilalkalmazás használatához nem szükséges külön regisztráció, elegendő a meglévő netbank azonosító is. Az alkalmazás a Google Play és az App Store áruházakból tölthető le.

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó