Amit a Sopron Bankról tudni érdemes

2021.08.10. 08:00 | Hírek

A Sopron Bank már több mint 15 éve van jelen Magyarországon, és GRAWE csoport tagja, mely azért alapította meg a Sopron Bank Burgenland Zrt.-t, hogy betörhessen a Nyugat-Magyarországi piacokra. A banknak számos ügyfele van a régióban, leginkább a Dunántúlon van jelen, illetve két bankfiókkal Budapesten. A bank leginkább regionális pénzintézet, tehát az országban egyelőre csak a Nyugat-Dunántúli régióban vannak fiókja, és az ügyfelei túlnyomó része is ebből a régióból kerül ki, vagyis leginkább Vas, Győr-Moson-Sopron, Zala, Veszprém és Fejér megyéből.

A cég nemcsak magánszemélyek számára nyújt magas színvonalú banki szolgáltatásokat, hanem a regionális kis- és középvállalkozások részére is egyedi pénzügyi megoldásokat kínál. Mivel regionális pénzintézetről van szó, ezért ügyfélbarát személyes ügyintézés áll az ügyfelek rendelkezésére a régióba tartozó megyeszékhelyen és a megye nagyobb városaiban. Emellett azonban online lehetőségeket is nyújtanak az ügyfelek számára, így akkor is érdemes a bank szolgáltatásit számításban vennünk, ha nem a régióban élünk.

A Sopron Bank története

A Sopron Bank története több mint 15 évvel ezelőtt kezdődött, azonban a GRAWE története több száz évre nyúlik vissza. A Sopron Bank Burgenland Zrt.-t ugyanis jelenleg a GRAWE csoport tagja, ám a Sopron bankot a Bank Burgenland alapította, hogy Magyarországon a Nyugat-Dunántúlon is helyet kapjon a banki szférában. A bankot 2003-ban alapították, az Európai Unió bővítése pedig lehetővé tette a gyors terjeszkedést. 2006-ban azonban a Bank Burgenlandot, így a Sopron Bankot is privatizálták, így kert a Grazer Wechelseitige Versicherung AG, vagyis a GRAWE csoporthoz.

Tíz évvel később, 2016-ban a Bank Burgenland a Communitas Holding Gesellschaft m.b.H tulajdonába került át, a Sopron Bank pedig maradt a GRAWE csoport tagja. Jelenleg a Sopron Banknak 150 munkatársa van, és 9 bankfiókkal rendelkezik a Dunántúli régióban. A régióban élők és vállalkozók számára nagyon kedvező pénzügyi lehetőségeket nyújtanak, így az ügyfeleik száma évről évre nő, felvéve a versenyt az országos bankfiókhálózattal bíró bankokkal és pénzintézetekkel.

Bankfiók hálózatról, avagy hol és hogyan vehetjük igénybe a Sopron Bank szolgáltatásait

A Sopron Bank hazánkban összes 9 bankfiókkal rendelkezik, 7 bankfiók a Dunántúli régió nagyvárosaiban található, kettő pedig Budapesten, egy-egy Pesten és Budán. A bank központja Sopronban van, bankfiókot pedig Győrben, Szombathelyen, Keszthelyen, Veszprémben, Székesfehérváron, Balatonfüreden találunk. Természetesen azok számára is érdekes lehet a Sopron Bank lehetősége, akik nem a nagyvárosokban élnek.

A bank ugyanis online lehetőségeket is nyújt, tehát rendelkezik netbanki felülettel, melynek segítségével az ügyfelek könnyen és gyorsan intézhetik pénzügyeinket. A bank szolgáltatási között találhatunk bankszámlát, megtakarítást, és hiteleket is, emellett azonban értékpapírokat is. Deviza számlára is van lehetőség, ahogyan az aktuális árfolyamokat is figyelhetjük. A Sopron Bank a Dunántúli régió egyik leggyorsabban fejlődő pénzintézetévé vált az elmúlt években.

kép forrása: sopronbank.hu

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó