Az „új normális”-hoz alkalmazkodva várja a nevezőket idén az Év Gyára Díj

2021.11.17. 12:47 | Hírek

Idén is lehetőséget kapnak az ország leginnovatívabb és legeredményesebb gyártóvállalatai arra, hogy elnyerjék az Év Gyára díjat. A Process Solutions Kft. (PS), mint a verseny szakmai támogatója elmondta, idén is a nagyvállalatoktól külön értékeléssel teremtenek lehetőségeket a KKV-k számára.

 

A termelőegységgel rendelkező vállalatok november 19-ig nyújthatják be jelentkezésüket, a www.evgyara.hu weboldalon az idén immár hetedik alkalommal odaítélt Év Gyára díjakra. A pályázók cégméretenként kilenc-kilenc az alábbi kategóriákban mérettethetik meg magukat:

 

1.  Legjobb menedzsment folyamatok

2. Innováció

3. Termelés

5. Energiahatékonyság

6. Gyártástámogató folyamatok

7. Vevői elégedettség

8. Beszállítói kapcsolatok

9.  Ipar 4.0

 

Horváth Barbara, a PS Senior Managere szerint kiváló lehetőség az Év Gyára versenyen való indulás a gyártóvállalatoknak, hiszen a versenyre való aktív felkészülés és a kiértékelés során kapott visszajelzések segíthetnek egy hatékonyabb, eredményesebb működés kialakításában. A vírushelyzeten túl a vállalatok nagyobb versenyre kényszerülnek az olyan területeken is, mint az energiahatékonyság és az egészségmegőrzés, valamint a digitalizáció és a távmunka. 

  

Az elmúlt két év minden vállalatot a korábbiaktól eltérő kihívások elé állított, ezért sokaknak újra kellett értelmezniük folyamataikat, működésüket. Az auditok során láttuk, hogy szigorú egészségügyi szabályokat hoztak a gyárak és mindent megtettek a vírus terjedésének megakadályozására (pl. fokozott takarítás és fertőtlenítés, folyamatos tesztelés, irodai dolgozóknak HO bevezetése, cégen belüli kontaktkutatás, helyi fókuszcsoportok létrehozása) és a vírushelyzet okozta nehézségek leküzdésére. A PS, mint az Év Gyára Díj szakmai partnere elkötelezett annak irányába, hogy pontosan felmérje a pályázatban benyújtott információkat, igény esetén visszajelzésekkel segítse a gyárakat az említett területeken fejlődni. Izgatottan figyeljük, hogy mely vállalatok tudtak nyertesen kikerülni az elmúlt időszak kihívásaiból” – mondta el Horváth Barbara.

 

A PS a PPH Media-val szakmai partnerként együttműködve idén hatodik alkalommal gondoskodott a kiértékelés módszertanának levezetéséről, amely során minden évben egy objektív szempontrendszer szerint auditál, részt vesz a helyszíni gyárlátogatásokon, valamint kiértékeli és rendszerezi azokat az eredményeket, amelyek alapján kialakul az egyes kategóriák eredménysorrendje a zsűri döntése alapján. A PS csapata számára az Év Gyára versenyben való közreműködés nagyszerű lehetőség, hiszen a napi könyvelési és bérszámfejtési munka mellett más típusú speciális szolgáltatásokat is nyújtanak – legyen szó átvilágításról, ERP bevezetésről, folyamatfejlesztésről vagy tárgyi eszköz leltárról –, ez a projekt pedig érdekes és újszerű szakmai folyamatokba enged betekintést.

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó