Egyedi bankszámla használati kedvezmények az OTP Banknál

2022.08.22. 08:00 | Hírek

Az OTP Banknál olyan kedvezmények érhetők el, melyek egy bizonyos havi összeghatárig átalánydíjassá teszik a bankszámla vagy a bankkártya használatát. Ilyen kedvezményrendszer nem érhető el más hazai banknál.

Az OTP Banknál egészen speciális hazai terméknek számít a Smart számlacsomag, hiszen egy sor olyan kedvezményt tartalmaz, mely az OTP számlacsomagok közül is kiemelkedővé teszi.

A kedvezményes számlavezetési díj ingyenes, de ennek feltételei vannak. 35 éves kor alatt a mindenkori minimálbérnek megfelelő jövedelemnek kell a bankszámlára érkeznie a legutóbbi 4 hónapból legalább 2-ben a kedvezményes számlavezetési díj alkalmazása érdekében, 35 év felett pedig a mindenkori minimálbér helyett legalább 150 000 forintnak. A számlanyitás utáni első négy hónap feltétel nélkül ingyenes számlavezetésű. A kedvezményes számlavezetési díj alkalmazásának további feltétele, hogy az ügyfél folyamatosan elektronikus számlakivonatot válasszon. Ha ez nem teljesül, akkor a havi számlavezetési díj elektronikus kivonattal 829 forint, papír alapú kivonattal pedig 949 forint.

A Smart számlacsomagnál nem kell fizetni külön havidíjat az OTPdirekt, azaz internetbank, mobilapplikáció használatáért. A számlacsomaghoz kapcsolódó Mastercard Online Smart kártya kibocsátási díja jelenleg ingyenes, az éves díja pedig az első évben ugyancsak díjmentes, majd a második évtől 35 életév alatt 2 601 forint évente, 25 év felett pedig 4 645 forint évente.

Többféle kedvezménycsomag kapcsolható a Smart számlacsomaghoz attól függően, hogy az ügyfél milyen tranzakciókat kíván átalánydíjasítani. A 2 ATM csomag 412 forintért, az 5 ATM csomag pedig 705 forintért havi 2, illetve 5 díjmentes ATM készpénzfelvételt tartalmaz az OTP Bank belföldi ATM hálózatában. Ez a díj jóval kedvezőbb, mint a készpénzfelvétel szokásos díja, az ATM csomagok igénybe vétele nélkül, mely 1,49 százalék, plusz 118 forint.

A Smart sms csomag - mely tartalmazza az SMS üzenetek díját is - havi 354 forintba kerül. Kedvezménycsomag nélkül 174 forintos havidíj mellett minden SMS-ért 23 forintot kellene fizetni. Vagyis könnyen kiszámolható, hogy aki legalább havi 8 olyan tranzakciót végez a számláján, amelyről SMS-t kap, akkor már jobban jár az átalánydíjasított csomaggal, egyébként meg rosszabbul. Ezek a tranzakciók lehetnek jóváírások, terhelések, nem teljesült tételek, bankkártyás tranzakciók, csoportos beszedési megbízások engedélyezése vagy elutasítása is.

A Mindennapi Biztonság csomag havi 532 forintért tartalmazza a havi 2 kedvezményes készpénzfelvételt belföldi OTP ATM-ből pusztán a pénzügyi tranzakciós illeték díjáért (0,6 százalék), a Smart sms csomag 354 forintos havidíját és a folyószámlahitel legalább 10 ezer forintig való kihasználtsága esetén a folyószámlahitel lehívási díj elengedését, mely havonta 114 forint.

Az All-in csomag havonta 1777 forintba kerül. Ezért a díjért cserébe az alábbi kedvezmények járnak:

  • havi 2 díjmentes készpénzfelvétel belföldi OTP ATM-ből
  • az OTPdirekt internetes és OTP SmartBank csatornán keresztül végzett valamennyi belföldi bankon belüli és bankon kívüli eseti és rendszeres átutalási és csoportos beszedési megbízás havonta 250 000 forintig díjmentes
  • korlátlan számú SMS értesítés a számlán történt pénzmozgásokról (jóváírás, terhelés, nem teljesült tételek, bankkártyával végrehajtott tranzakciók, valamint a bank által a csoportos beszedési megbízások engedélyezése, vagy elutasítása tárgyában küldött SMS-ek), nemcsak a havidíj, de az SMS-enkénti díjat is tartalmazva,
  • akciósan visszavonásig, de a cikk írásának időpontjában legkésőbb 2022. december 31-ig, az igényelt All-in csomag esetén elengedésre kerül az éves kártyadíj (mely 2 601 forint 35 életév alatt és 4 645 forint 35 életév felett), ha a feltételvizsgálat időpontját megelőző 11 hónapban a számlához kapcsolódó bankkártyás vásárlások összege eléri a minimum 600 000 forintot, azaz havi átlagban a 54 546 forintot). A 0 forintos éves kártyadíj kedvezményre való jogosultság vizsgálata az All-in csomagigénylést követő hónaptól kezdődik és a kártya éves díj feltételvizsgálatának időpontjáig kell teljesülnie a feltételnek.

Aztán választható egy Tranzakciós csomag is, melynek havidíja 35 év alatt 234 forint, afelett pedig 410 forint. Ez a csomag havonta 250 000 forintig lenulláz minden díjat az OTPdirekt internetes és OTP mobilapplikációs csatornán keresztül végzett valamennyi belföldi bankon belüli, bankon kívüli eseti és rendszeres átutalási és csoportos beszedési megbízás tekintetében. Fontos tudni, hogy a 250 000 forintos limit az adott hónapban online kezdeményezett eseti átutalási, rendszeres átutalási, valamint csoportos beszedési tranzakciók összesített összegére vonatkozik! Amennyiben egy tranzakció túllépi a havi limitet, akkor a limit feletti összegre normál díjat számít fel az OTP Bank.

Végül pedig kérhető az Elektronikus Tranzakciós csomag is, mely jelenleg akciósan 167 forintba kerül havonta. Ennek a csomagnak az igénylésekor az OTPdirekt internetes, illetve mobilapplikáción keresztül végzett minden olyan tranzakcióért nem kell fizetni, amely 20 000 forint alatt van. Ez vonatkozik a belföldi bankon belüli, bankon kívüli eseti és rendszeres átutalásra együttesen, havonta összesen 1 000 000 forintig. Értelemszerűen, ha valaki 20 000 forint feletti összeget utalna át, akkor célszerű azt több olyan részletre bontani, amelynél egyik összeg sem haladja meg a 20 000 forintot, hogy így beletartozzon a csomagkedvezménybe. Itt is fontos tudni, hogy az 1 000 000 forintos limit az adott hónapban online kezdeményezett eseti átutalási, rendszeres átutalási, valamint csoportos beszedési tranzakciók összesített összegére vonatkozik csak! Ha már egyetlen tranzakció is túllépi a havi limitet a 20 000 forint alatti tranzakciók tekintetében, akkor arra már normál díjat számít fel az OTP Bank.

A Smart számlacsomagról további tájékoztatás az OTP Bank honlapján kapható, ahol akár az internetes számlanyitás is elindítható.

 

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó