Környezetbarát kényelem: lehetsz virtuális szemétszedő!

2021.09.14. 08:00 | Hírek

Környezetünk kizöldítése és hulladékmentesítése közös érdek, és szerencsére egyre többen tesznek aktívan azért, hogy ez meg is valósuljon. A MATINE-Magyarországi Tisztasági Nagykövet Egyesület egy olyan kezdeményezés, amelynek tagjai évek óta lelkesen, önkéntesen tisztítják meg nemzeti parkjainkat. A 2018-tól kezdve az egyesület már 222 m³ szemetet gyűjtött össze a Bükkben és vonzáskörzetében. A legutolsó megmozduláson a mályinkai emelkedő 700 m-es szakaszát tisztították meg az egyesület munkájában résztvevők.

A Falatozz.hu országos ételrendelő portál a kezdetektől fogva segíti az egyesület törekvéseit, és mostantól lehetővé teszi felhasználói számára, hogy ha csak virtuálisan is, de tiszteletbeli tisztasági nagykövetté váljanak. Ha valakinek szívügye a környezetvédelem, de nem tud személyesen részt venni az egyesület szemétszedési akcióiban, néhány kattintással a képernyő mellől is virtuális szemétszedővé válhat, és hozzájárulhat az ország hegységeinek megtisztításához. A felhasználóknak ehhez mindössze annyit kell tenniük, hogy az ételrendelés végén kiválasztják az online fizetést és a támogatói opciót.

"A virtuális szemétszedők nem csak a környezettisztító akcióink folytatását támogatják, de hozzájárulnak ahhoz is, hogy további tájegységek bevonásával országos hálózatot tudjunk létrehozni. Célunk, hogy végül minden földrajzi tájegységnek legyen egy tisztasági nagykövete" – mondta Serbán Zsolt, a MATINE Bükk tisztasági nagykövete.

Aki tehát nem tud személyesen elmenni valamelyik MATINE-s erdei tisztogatásra, az a Falatozz.hu virtuális szemétszedőjeként eltüntethet egy-egy zsáknyi szemetet, valamint azok, akik szeptember folyamán válnak virtuális szemétszedővé, értékes nyereményeket is nyerhetnek.

Nyeremények:

FŐDÍJ: Páros belépő a vizsolyi Mézmúzeumba + 2 éjszakás pihenés a Vendégházban + apiterápiás kezelés (azok között sorsolják, akik legalább 10.000 Ft-ot adományoztak)

Belépő Mézes Gergő mizsolyi méhészmester Mézmúzeumába + apiterápiás kezelés (azok között sorsolják, akik legalább 3.000 Ft-ot adományoztak)

10db biorganik anyagú szatyor a választott logóval a polodirect.hu felajánlásával nyerhetnek (azok között sorsolják, akik legalább 1.000 Ft-ot adományoztak)

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó