Megéri Fundamenta lakáskassza megtakarítást indítani az állami támogatás nélkül is?

2021.08.09. 08:00 | Hírek

A Fundamenta lakáskassza nevét szinte mindenki ismeri. Vagy azért, mert a cég neve egybeforrt a lakáskasszával, és még akkor is Fundamentaként hivatkoztunk rá, amikor másik banknál volt megtakarításunk, vagy pedig azért, mert pár éve az állam megszüntette a lakás megtakarításokhoz járó 30 százalékos állami támogatást, ami meglehetősen nagy port kavart akkoriban. Az állami támogatás megszűnésével sokan úgy gondolták, hogy a Fundamentának már nem lesz létjogosultsága, és le is húzhatja a rolót.

A Fundamenta életében okozott fennakadást a támogatás megvonása, de ennek ellenére tovább működik, és még mindig a legkedvezőbb feltételekkel nyújt lakáshitelt és persze megtakarításra is van lehetőség. A cég azóta az ingatlanközvetítés felé is nyitott, és számos partnerbanki kapcsolatot épített ki, mindamellett, hogy természetesen számos saját terméke is van. Ha tehát felújításra vagy lakásvásárlásra gyűjtenénk, vagy éppen hitelt vennénk fel, akkor a Fundamentához még mindig bátran fordulhatunk. De mit is nyújt pontosan a Fundamenta?

Megtakarítás lakásvásárlásra, felújításra, de gyerekeinknek is gyűjthetünk

Bár az állami támogatás már nem jár a lakás célú megtakarításokra, a Fundamenta úgy döntött, hogy az állami támogatás nélkül is segít az ügyfeleknek, és ő maga ad támogatást a megtakarításokhoz. A futamidők is változtak, már nem 4, 6, 8, 10 éves megtakarítást köthetünk, hanem 5, 8, 12, 15 éves megtakarítást, a futamidők függvényében pedig változik a támogatás összege. Az is érdekes változás, hogy már nincs limitálva, hány darab meg megtakarításunk lehet. Az állami támogatást mindenki csak egy megtakarítás keretén belül vehette fel, most azonban végtelen számú Fundamenta lakáskassza megtakarítást köthetünk.

Az úgynevezett FundiMini gyerekszámla is megmaradt, ráadásul szinte változatlan formában, mert erre a megtakarítási formára még mindig 30% támogatás jár, amit a Fundamenta biztosít. A megtakarítás időtartama némiképp változott, most 15 évre köthetünk megtakarítást a gyermekeink számára. A Fundamenta még mindig csak és kizárólag lakáscélra használható fel, költhetjük felújításra, vásárlásra, de bővítésre, építkezésre és lakáshitel kiváltásra is.

Kedvező hitelkonstrukciók az állami támogatás nélkül is

A Fundamenta hitelek számos ponton kedvezőbbek, mint a banki lakáshitelek. Bár a Minősített Fogyasztóbarát lakáshitelek is fix kamatokkal és THM-mel bírnak, a Fundamenta lakáskassza már a megtakarítás pillanatában rögzíti a lakáskölcsön feltételeket, akár 10 évre előre. Emellett a hitelfelvétel is könnyebb, mint egyes bankok esetében, ráadásul az Ausztriában dolgozó munkavállalók munkáltatói igazolását is elfogadják.

a kép forrása: fundamenta.hu

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó