Miért érdemes használni a Raiffeisen DirektNet szolgáltatását?

2021.02.10. 08:00 | Hírek

A bankok netbank szolgáltatásai a jelenlegi helyzetben a legbiztonságosabbak, nem beszélve arról, hogy könnyen és gyorsan intézhetünk rajta banki műveleteket. A Raiffeisen esetében a netbank a DirektNet nevet kapta.

Internetbankban sorban állás nélkül?

A virtuális bank manapság igen népszerű és a tévhitekkel ellentétben teljes biztonságos, ettől függetlenül csak olyan adatokat adjunk meg, amelyek a bankoláshoz szükségesek.

Hogyan működik a DirektNet?

A Direkt Azonosító megadása után a Bejelentkezés gomb megnyomását követően jelenik meg a Jelszó mező. Amennyiben a számlatulajdonos az internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatáshoz tartozó Raiffeisen Mobil Alkalmazás internetbanki funkciót használja, illetve aktiválta már az applikációban az új hitelesítési módot, a Mobil-tokent, akkor a Direkt Azonosító megadása után a Bejelentkezés gomb megnyomását követően a Hitelesítési azonosító mező jelenik meg egy azonosító számmal.

Ez a hitelesítési azonosító szám szerepel a Mobil Alkalmazásban megjelenő értesítés szövegében is. Az értesítésben az Igen gombra nyomva hagyhatjuk jóvá a DirektNet belépést. A Mobil-token pedig az internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatásunkhoz tartozó Raiffeisen Mobil Alkalmazásba beépített magas biztonságú szoftveres hitelesítési mód.

Mobil-token mint új hitelesítési mód

A megbízásokat (pl. átutalás) a képernyő alján az egyes nyomógombokra kattintva indíthatjuk el, illetve írhatjuk alá.

Ha használjuk az internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatáshoz tartozó Raiffeisen Mobil Alkalmazás internetbanki funkciót, valamint aktiváltuk az alkalmazásban az új hitelesítési módot, a Mobil-tokent, akkor a jelenlegi Jelszó, egyszer használatos SMS kód (vagy Hardver token) helyett a Mobil-tokent, vagyis az 5 számjegyű Mobil-token PIN kódot vagy ujjlenyomatot, valamint iOS arcfelismerő (FaceID) azonosítást is használhatunk pl. az átutalás aláírásához. Itt részletesebb használati infót is kapunk: https://www.raiffeisen.hu/mobiltoken .

A Mobil-tokennel továbbá minden számlán (kivéve értékpapír-számlák) aláírhatjuk a megbízásokat.
Alternatívaként pedig a telefonos banki szolgáltatás az ügyfélszolgálaton belül az azonosításhoz kötött szolgáltatásokat továbbra is a különböző számlákhoz tartozó Direkt Azonosító és Direkt PIN kódokkal kérdezhető le.

A DirekNet előnyei

  • a kényelmes online ügyintézés
  • ha biztonságos megoldást keresünk,
  • nem akarunk feleslegesen a bankfiókban várakozni
  • bárhonnan, bármikor lekérdezhetjük bankszámlánk aktuális egyenlegét,
  • átutalásokat, betétlekötést indíthatunk, devizát válthatunk azonnali árfolyamon,
  • az internetbank biztonságos, mivel a megbízásokat már Mobil-tokennel (5 számjegyű Mobil-token PIN kóddal, ujjlenyomat vagy iOS arcfelismerő azonosítással) is hitelesíthetjük
  • nemcsak időt, hanem pénzt is megspórolhatunk, valamint a tranzakciós díjak is nagyon kedvezőek.

(A cikk támogatott tartalom keretében jelent meg.)

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó