Miért hasznos az Erste Netbank szolgáltatása?

2021.02.10. 08:00 | Hírek

Jelenleg már mindegyik pénzintézet rendelkezik online felülettel, azaz netbank funkcióval. Ez a lehetőség a jelenlegi helyzetben a legjobb megoldás pénzügyeink intézésére, hiszen nincs szükség személyes jelenlétre és így a bankolás is biztonságos. Nézzük milyen tevékenységeket végezhetünk az online térben.

Hogyan igényelhető az Erste Netbank?

A Netbank igényléséhez a következők szükségesek:

  • Erste Bank által vezetett bankszámla
  • TeleBank szerződés (T-PIN kód)
  • NetBank szerződés
  • SMS-ek fogadására alkalmas mobiltelefon

Az igénylés módja kapcsán kettő alternatíva jöhet szóba. Először bankszámlát kell nyitni a banknál. A közeli bankfiókban személyesen, ugyanakkor a jelenlegi helyzetben célszerű a TeleBankon kérni az Erste Netbank hozzáférést. Ennek feltétele, hogy legyen érvényes TeleBank szerződés és úgynevezett T-PIN kódunk, mely szükséges az azonosításhoz. A sikeres telefonos igénylést követően az első belépéshez szükséges jelszót is elküldik sms-ben.

Díjmentes egyenleglekérdezés

A számlatulajdonos a pénzintézet online felületén teheti meg azonosítója és a jelszó ismeretében. Jelenleg úgynevezett kétlépcsős azonosítás van, ami azt jelenti, hogy a telefonunkra kapunk egy megerősítő kódot, amivel beléphetünk. A felületen megtekinthetjük pillanatnyi egyenlegünket és különböző műveleteket is végezhetünk (pl.: utalás, betétlekötés, limitmódosítás).  

Telekód

Az ügyintézői szolgáltatások igénybevételéhez egy 7 számjegyű TeleBank azonosító és egy 4 számjegyből álló egyedi TeleBank PIN kód szükséges.
A TeleBank szerződés létrejöttével egyidőben minden ügyfél egyedi TeleBank azonosítót kap, mely a TeleBank szolgáltatást igénylő adatlapon szerepel. A négyjegyű T-PIN kód módosítására minden esetben van lehetőség a TeleBank automata szolgáltatásának 2-2-5 menüpontjában. Magát a kódot célszerű biztos helyen tárolni, hiszen gyakran szükség lehet rá.

Számlakivonat

Érdemes az elektronikus számlakivonatot választani mert: Díjmentes, biztonságos, kényelmes, gyors és környezetbarát.  Nincs nyomtatás, nincs felesleges papírpazarlás, az e-számlakivonat igénybevételével így hozzájárulhatunk a környezet megőrzéséhez.

Limitmódosítás

Ezt az egyszerű műveletet a bank online felületén végezhetjük el miután a sikeres azonosítást / belépést követően eljutunk a menühöz, ahol a „Bankkártyák” fülnél kiválasztjuk a Bank és hitelkártyák részt, itt a limitmódosítás pár perc alatt elvégezhető. Módosíthatjuk a már meglévő beállításokat, vagy új, állandó limiteket adhatunk meg.

myErste mobilapp – bankoljunk a telefonunkról!

Az Erste MobilBank applikációval - iPhone és Android operációs rendszerű okostelefonokra gyorsan letölthető az App Store-ból és a Google Play-ből, valamint Huawei telefonokra a Huawei AppGallery-ből - a bank ügyfelei bárhol igénybe tudják venni a lakossági Erste NetBank leggyakrabban használt szolgáltatásait. Ilyenek többek között a számlainformációk, számlaegyenleg lekérdezés, az utaláshoz szükséges másodlagos számlaazonosító rögzítése, Díjnet utalás vagy a kártyával kapcsolatos műveletek.

(A cikk támogatott tartalom keretében jelent meg.)

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó