Milyen tényezők tudják befolyásolni a Skandináv Lottó nyereményének összegét?

2022.09.02. 09:00 | Hírek

A Skandináv Lottót játszó emberek számára talán már nem furcsa, hogy sorsolás során 2 sorszámot is kihúznak a nyerőszámok közül. Ez ugyanis egy úgynevezett ikersorsolásos szerencsejáték, mely során megtörténik egy gépi, és egy hagyományos, kézi sorsolás is. Így tehát 7-7 szám kerül végül kisorsolásra, ahhoz pedig, hogy egy kisebb Skandináv lottó nyeremény üthesse a markunkat, legalább 4 számot jól meg kell tippelnünk.

Ilyenkor azonban természetesen csak egy pár ezer forintos összegről beszélhetünk, ahhoz, hogy akár a több százmillió forintos főnyeremény lehessen a miénk, ennél sokkal szerencsésebbnek kell lennünk.
Azok, akik szeretnek lottózni, bizonyára minden héten izgatottan várják a nyerő számok kihúzását, a Skandináv Lottó nyereményének az összegét azonban több tényező is befolyásolni tudja.

Miken múlhat az, hogy mekkora összeg lesz a miénk, ha telitalálatunk lesz a Skandináv Lottón?

Persze mindenki a főnyereményre hajt, de ahhoz, hogy megmaradjon az izgalom, és a játék szeretete, örülnünk kell annak is, ha csak egy kisebb összeg üti a markunkat.
Akkor, ha helyesen kitöltjük a lottószelvényt, már megadjuk az esélyét annak, hogy akár a főnyereményt vigyük el a következő húzás alkalmával.
A Skandináv Lottó nyereménye esetében az egyik legfontosabb kérdés mindig az, hogy az előző héten volt-e telitalálatos szelvény.
A szelvényeket ma már nem csak hagyományos módon, az újságárusoknál, és a lottózókban tudjuk kitölteni, a modern technológiának köszönhetően ugyanis lehetőségünk csak ma már akár online is lottózni. Ehhez pedig csak internetkapcsolatra, egy okoseszközre, és egy bankkártyára lesz majd szükségünk.

A Skandináv Lottó nyereményét az is befolyásolni tudja, hogy az adott héten pontosan hány alapjátékot sikerült eladniuk. Hiszen az ebből befolyt összeg egy része is a nyereményalapot fogja majd bővíteni. A pontos szabályozás magába foglalja azt, hogy az egyes nyereményosztályok nyereménye milyen módon fog majd feloszlani az alapból. Ennek a pontos szabályzatát pedig áttekinthetjük a Szerencsejáték Zrt. hivatalos oldalán.

Mekkora összeg ütheti a markunkat, ha sikerül összehoznunk egy telitalálatos szelvényt?

A Skandináv Lottó esetében elmondható, hogy viszonylag sűrűn történik telitalálat, ez főleg azért lehet, mert ennél a lottójátéknál a többihez képest elég magasak a nyerési arányaink.
Míg az ötös lottó esetében 90 számból kell 5-öt, a Hatos Lottónál pedig 45 számból kell 6-ot eltalálnunk, addig itt 35 szám közül kell 7 számot jól megtippelnünk (Ami nem mellesleg 2x7 szám, hiszen két sorsolás is van).
Ennek az évnek a 18. hetén született egy telitalálatos szelvény, melynek köszönhetően egy szerencsés játékos, a Skandináv Lottó nyereményét, azaz 294 873 375 Forintot tudott megnyerni.
A legutóbbi, 33. heti Skandináv Lottó nyerőszámok pedig a következőek:
1,3,8,13,15,17,18, illetve 7,14,15,18,26,31 és 43.

Mivel telitalálatos szelvény ez alkalommal nem volt, még inkább megérheti a következő hetekben játszani, hiszen a következő heti várható nettó nyereményösszeg 100 millió Forint lesz.

 

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó