Netbank ügyintézés: fókuszban a biztonságos utalás

2021.03.25. 08:00 | Hírek

A bankszámlákkal kapcsolatos ügyintézések jelentős része elvégezhető ma már netbankon keresztül. Legyen bankszámlánk bármelyik hitelintézetnél is, a netbank szolgáltatással mindenhol találkozhatunk. A bankfiókban való személyes megjelenéssel akár negyedóra alatt igényelhet a számlatulajdonos hozzáférést. Érdemes a megoldás előnyeit kihasználni, pláne napjainkban, amikor a személyes ügyintézést a legtöbben igyekeznek elkerülni.

Személyesen igényelhető netbank hozzáférés

Természetesen a biztonsági szempontok is azt követelik meg, hogy a netbankos hozzáférést kizárólag személyesen intézhetik az ügyfelek. Jó hír azonban, hogy a legtöbb banknál akár időpontot is kérhető, így még csak várakozni sem kell az ügyféltérben. A netbank a mai kor embere számára nélkülözhetetlen szolgáltatásnak számít, melynek előnyeit magánemberként és vállalkozóként is kihasználhatja.

Pénzügyek online

Korábban bejárta a bankba, ha utalásra volt szükség? A mai kor embere számára nem csak az időmegtakarítás fontos, hanem az is, hogy minél több ügyet intézhessen az otthon biztonságából. A Cetelem netbank szakemberei is azt javasolják, hogy az online ügyintézés előnyeit az aktuális helyzetben is érdemes kihasználni. Ugyan vannak olyan banki ügyek, melyeket kizárólag személyesen lehet intézni, de az utalások, a hiteligényléssel kapcsolatos teendők, a bankfiókba történő időpontkérés, vagy a pénzmozgások figyelemmel követése mind megvalósulhat a netbank segítségével.

Telefonos segítség

A Telefonszám Tudakozó tapasztalatai azt mutatják, hogy sokan érdeklődnek a hitelintézetek telefonszámai, ügyfélszolgálati elérhetőségei iránt. Ha probléma adódik a netbank belépéssel, vagy elveszett bankkártya kapcsán szeretnénk mihamarabb cselekedni, akkor a telefonos segítség kitűnő szolgálatot tesz.

Egyszerű számlabefizetés netbankon keresztül

A számlák mindennapjaink részét képezik. Sokan vannak, akik nem szívesen állnának sorba a postán. Ilyenkor a csekken megtalálható QR kód és a netbank hozzáférés a megoldás.  Ma már szinte minden csekken megtalálható a QR kód, amelyet okostelefonon keresztül beolvashatunk, és már történhet is a hitelintézet applikációján át a fizetés. A hasonló technikai megoldások kifejezetten praktikusak manapság, amikor egyébként sem szívesen hagyjuk el az otthon biztonságát. Elfelejtheti a hosszas sorban állást, a várakozást a zárt terekben, vagy éppen a posta előtt.

Online vásárlás- minden korábbinál népszerűbb!

A lezárások és a járványügyi intézkedések idejét éljük. Amit másfél éve még elképzelni sem tudtunk volna, mindaz mára a hétköznapok részét képezi. Időszakosan kedvenc üzleteink is zárva tarthatnak, és ha mégis kinyitnak, a mai kor embere akkor is meggondolja, hogy a shoppingolással töltött órákat válassza, vagy megtegye-e mindezt az otthon biztonságos kényelméből.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy az online vásárlás minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvend. A webes piactéren szinte bármit beszerezhetünk, és ha előre fizetjük, azzal gyakran a szállítási díjat is megspórolhatjuk. Netbankon keresztül átutalhatjuk a megadott számlaszámra a szükséges ellenértéket, de akár a biztonságos felületre irányító rendszerben, bankkártya adataink és a plusz biztonsági kód megadását követően rendezhetjük a számlát. Kell ennél nagyobb biztonság napjaink megváltozott körülményei között?

A korszerű megoldásoknak, az internetes lehetőségeknek számos előnyét élvezhetjük akkor, amikor a társadalmak bezárkóznak és gyakran még mindig a lezárásoké a főszerep. Az ilyen megoldások nélkül sokkal nehezebben élnénk meg mindennapjainkat.

A kép forrása: pexels.com

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó