OTP Gépkocsinyeremény-betéttel minden hónapban autót lehet nyerni

2022.10.28. 08:00 | Hírek

Nem számít klasszikus lekötött betétnek az OTP Gépkocsinyeremény-betét, mert kamatot nem fizet, viszont a befektetéssel potenciális nyerteseivé válunk egy nyereményjátéknak.

Az OTP Gépkocsinyeremény-betét 1961 óta működik Magyarországon. Becslések szerint bő 1 millió betét van versenyben minden hónapban 4-5 kisorsolt autóért. Például ilyenekért, mint:

  • Suzuki S-Cross 1,4 hybrid GL
  • Suzuki Vitara 1,4 hybrid GL
  • Toyota Aygo-X 1,0 Active 5 ajtós
  • Toyota Yaris 1,0 Active 5 ajtós
  • Toyota Yaris Cross 1,5 Active
  • Toyota Yaris Cross HSD FWD Active
  • Toyota Yaris HSD 5 ajtós Active


Ezek az autók több millió forintba kerülnek. Azért, hogy a játék népszerű maradhasson, alacsony kategóriás autókat sorsol ki az OTP Bank minden hónapban, közjegyző jelenlétében. Így ugyanis több autó jut a szerencséseknek.

De rendeznek kb. fél évente extra sorsolásokat is. Itt értékesebb autók, például Toyota C-HR 1,8 HSD Comfort találnak gazdára.

A sorsolásokon úgy lehet részt venni, hogy OTP Gépkocsinyeremény-betétet vált ki a befektető bármely OTP fiókban. Nem szükséges hozzá OTP folyószámlával rendelkezni és más nevére, ajándékként is meg lehet nyitni. Sőt, meg lehet nyitni az internetbankon keresztül is, de ehhez már kell OTP bankszámla és csak saját névre vásárolható meg.

Az OTP Bank weblapja és egy külön mobilalkalmazás is segíti ellenőrizni, hogy nyertesek vagyunk-e, külön ugyanis nem értesítik a nyerteseket.

Ha nyertünk, 30 napon belüli jelentkezéskor - bármelyik OTP fiókban - az autót és annak az árát pénzben is kérhetjük, 30 nap elteltével már csak a pénzt, de azt viszont attól kezdve korlátlan ideig. De később is csak ugyanazt az összeget kaphatjuk meg, mint amennyit a kisorsolt autó ért a megnyerésekor.

Bár a szerencsejáték tényleg a szerencséseknek kedvez állítólag, de többen nyertek már többször is autót, sőt volt, aki - igaz, nem egyetlen befektetéssel - ötször is nyert már.

Ennek ellenére közel 700 autóért - pontosabban 30 nap után csak a pénzéért - egyáltalán nem jelentkeztek a nyertesek.

Egy befektetéssel mindaddig részt veszünk a sorsolásokon, amíg meg nem szüntetjük a betétet, azaz vissza nem kéri a pénzt a befektető. Akkor is, ha már nyert autót. A befektetésen kívül semmit nem kell ezért fizetni akár évtizedeken át és a teljes összeget visszakapja a befektető bármikor, ha kikéri.

A betétre az OTP Bank nem fizet kamatot, hiszen a gépjárművek megvásárlása a kamatokból történik, a befektetett tőkét nem érinti semmilyen kockázat. (Azon kívül, hogy az inflációval romlik az értéke.)

Aki gépkocsit nyer, annak a nyeremény után nem kell adót fizetnie.

 

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó